Poicephalus crassus, Poicephalus flavifrons

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.1.2008 12:46

Dobrý den,
zajímalo by mě zda se v Evropě vůbec chovají papoušci Poicephalus crassus (papoušek niamský) nebo Poicephalus flavifrons (p.žlutočelý)? Jsou k vidění v nějaké zoo, nebo u soukromých chovatelů?

Předem děkuji za odpověď

28.8.2008 15:00
Ramphastos

XXX.XXX.209.216

zebricka napsal(a):
Dobrý den,
zajímalo by mě zda se v Evropě vůbec chovají papoušci Poicephalus crassus (papoušek niamský) nebo Poicephalus flavifrons (p.žlutočelý)? Jsou k vidění v nějaké zoo, nebo u soukromých chovatelů?

Předem děkuji za odpověď

Foto je stažené z netu.

28.8.2008 15:02
Ramphastos

XXX.XXX.209.216

Ramphastos napsal(a):
Foto je stažené z netu.

Foto je z netu.

28.8.2008 15:03
Ramphastos

XXX.XXX.209.216

Ramphastos napsal(a):
Foto je z netu.

Z netu

28.8.2008 16:19
peroqe

XXX.XXX.223.114

zebricka napsal(a):
Dobrý den,

Předem děkuji za odpověď

Flavifronse můžete vidět v kolekci jednoho belgického chovatele v Antwerpách. Dokonce prodává i mladé, ale pouze samce.

28.8.2008 17:24
cone

XXX.XXX.85.196

peroqe napsal(a):
Flavifronse můžete vidět v kolekci jednoho belgického chovatele v Antwerpách. Dokonce prodává i mladé, ale pouze samce.

Jedinou jnformaci o chovu a taktéž odchovu pap. niamského /P. crassus / na Slovensku jsem nalezl v časopise NováExota, číslo z listopadu 2004, v jednom článku ze série o pap. dlouhokřídlých od autora P. Zemana.Tento seriál článků, který vycházel v ročnících NovéExoty v letech 2003 až 2005 a dle mého mínění tyto články nebyly do dnešního dne co do kvality informací překonány. šiška

1.9.2008 08:02
zebricka

XXX.XXX.192.52

cone napsal(a):
Jedinou jnformaci o chovu a taktéž odchovu pap. niamského /P. crassus / na Slovensku jsem nalezl v časopise NováExota, číslo z listopadu 2004, v jednom článku ze série o pap. dlouhokřídlých od autora P. Zemana.Tento seriál článků, který vycházel v ročnících NovéExoty v letech 2003 až 2005 a dle mého mínění tyto články nebyly do dnešního dne co do kvality informací překonány. šiška

Děkuji za odpovědi!

2.9.2008 18:30
mildaii

XXX.XXX.174.190

peroqe napsal(a):

Dobrý den, Luboši,
chtěl jsem se Vás zeptat, jaká byly u toho chovatele cena samečků P. flavifrons. Předem děkuji za odpověď.
Na obrázku moje chovná senegalka mezotypus - vzorná máma.
Miloš Kaplan

2.9.2008 18:33
mildaii

XXX.XXX.174.190

mildaii napsal(a):
Dobrý den, Luboši,
chtěl jsem se Vás zeptat, jaká byly u toho chovatele cena samečků P. flavifrons. Předem děkuji za odpověď.
Na obrázku moje chovná senegalka mezotypus - vzorná máma.
Miloš Kaplan

Samozřejmě byla ( cena ) Omlouvám se za chybu. MK

2.9.2008 18:40
peroqe

XXX.XXX.223.114

mildaii napsal(a):
Samozřejmě byla ( cena ) Omlouvám se za chybu. MK

Zdravím! Je to asi půl roku, co mi tento chovatel nabízel výměnu právě flavifronsů za jiné ptáky. Říkal mi i cenu, nebyla vysoká. Jde o to, že když se nedá sehnat protějšek, tak samotný pták je v podstatě bezcenný. Mimochodem formou výměny by se od tohoto chovatele dal eventuelně získat i celý pár.

3.9.2008 20:11
mildaii

XXX.XXX.174.190

peroqe napsal(a):
Zdravím! Je to asi půl roku, co mi tento chovatel nabízel výměnu právě flavifronsů za jiné ptáky. Říkal mi i cenu, nebyla vysoká. Jde o to, že když se nedá sehnat protějšek, tak samotný pták je v podstatě bezcenný. Mimochodem formou výměny by se od tohoto chovatele dal eventuelně získat i celý pár.

Luboši děkuji za odpověď. Nemohl byste být konkrétnější s tou cenou, alespoň řádově. Dík a chovu zdar. MK

26.12.2008 11:44
Ramphastos

XXX.XXX.209.216

mildaii napsal(a):
Luboši děkuji za odpověď. Nemohl byste být konkrétnější s tou cenou, alespoň řádově. Dík a chovu zdar. MK

Zdravím všechny příznivce dlouhokřídlých papoušků.
Na netu jsem našel video papouška žlutočelého.Je to paráda.
Míra Vaníček.
http://ibc.hbw.com/ibc/ phtml/votacio.phtml?idVideo=6264 &Poicephalus_flavifrons& Yellow-fronted_Parrot

http://ibc.hbw.com/ibc/ phtml/votacio.phtml?idVideo=6960 &Poicephalus_flavifrons& Yellow-fronted_Parrot

2.1.2009 12:07
lutik

XXX.XXX.154.90

Ramphastos napsal(a):
Zdravím všechny příznivce dlouhokřídlých papoušků.
Na netu jsem našel video papouška žlutočelého.Je to paráda.
Míra Vaníček.
http://ibc.hbw.com/ibc/ phtml/votacio.phtml?idVideo=6264 &Poicephalus_flavifrons& Yellow-fronted_Parrot

http://ibc.hbw.com/ibc/ phtml/votacio.phtml?idVideo=6960 &Poicephalus_flavifrons& Yellow-fronted_Parrot

Staženo 1fotka

2.1.2009 12:08
lutik

XXX.XXX.154.90

lutik napsal(a):
Staženo 1fotka

2fotka

Přidejte reakci

Přidat smajlík