Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

22.1.2008 20:48
Neregistrovaný uživatel

MUŽE MI PROSÍM NĚKDO VÍCE ZNALÝ NAPSAT PROČ SAMICE U ROZEL PESTRÝCH NEJSOU ŠTĚP, A U PENANTŮ ANO, NEBO SE PLETU A ŠPATNĚ ČTU? DĚKUJI ZA SLUŠNÉ A POUČNÉ ODPOVĚDI, J.T

22.1.2008 22:00

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
MUŽE MI PROSÍM NĚKDO VÍCE ZNALÝ NAPSAT PROČ SAMICE U ROZEL PESTRÝCH NEJSOU ŠTĚP, A U PENANTŮ ANO, NEBO SE PLETU A ŠPATNĚ ČTU? DĚKUJI ZA SLUŠNÉ A POUČNÉ ODPOVĚDI, J.T

U všech rosel je to stejný u pestrých štěpí 01 na pastel to je barva recesivní a tím že tu zatím chybí modrá která je taky recesivní tak se vá m zdá že převládají Penanti ,ale jakmile se sem dostane Pestrá modrá tak to bude skoro samí co u Penantu, nevím jak to je zatím s Pžlutýma ty u Pestrých nejsou a je to taky barva recesivní takže štěpí i samice, uvidíš určitě ještě někdo napíše jsem jenom amater

Neregistrovaný uživatel

22.1.2008 22:16
Neregistrovaný uživatel

rozelky napsal(a):
U všech rosel je to stejný u pestrých štěpí 01 na pastel to je barva recesivní a tím že tu zatím chybí modrá která je taky recesivní tak se vá m zdá že převládají Penanti ,ale jakmile se sem dostane Pestrá modrá tak to bude skoro samí co u Penantu, nevím jak to je zatím s Pžlutýma ty u Pestrých nejsou a je to taky barva recesivní takže štěpí i samice, uvidíš určitě ještě někdo napíše jsem jenom amater

já taky doufám že nám ještě někdo skušený osvětlí toto téma , díky všem, jarda

23.1.2008 08:51

Neregistrovaný uživatel napsal(a):

Genetika je u všech ptáků naprosto stejná, takže je jedno, jestli se jedná o rozelu pestrou nebo penanta nebo cokoliv jiného. Důležité je vědět, jakou mutaci máte a jak je geneticky přenášena. Pokus se jedná o mutaci recesivní, mohou štěpit jak samci, tak samice. Pokud se jedná o mutaci vázanou na pohlaví (např lutino, skořice, červená) zde štěpí pouze samci, samice nikdy.

Přidejte reakci

Přidat smajlík