pepiin
napsal(a):
Na nemoderku jem se dočetl že už nějaký chovatel líhne andulky. Máte někdo podobné zkušenosti? Zajímalo by mě jakou máte teplotu ve voliéře, já mám třeba celoroční zděnou a teď v lednu je tam teplota okolo 5C a to k sezení nestačí.
A nelíhne náhodou výstavní andulky? Ty se líhnou v zimě aby byly na výstavy toho roku
pepiin
napsal(a):
Na nemoderku jem se dočetl že už nějaký chovatel líhne andulky. Máte někdo podobné zkušenosti? Zajímalo by mě jakou máte teplotu ve voliéře, já mám třeba celoroční zděnou a teď v lednu je tam teplota okolo 5C a to k sezení nestačí.
Dobrý den. Myslím, že se určitě jedná o výstavní andulky. V žádném případě nedoporučuji nechat hnízdit andulky v prosinci nebo lednu, pokud nás k tomu nějaký fakt nenutí. Zvláště ve venkovních voliérách. Důvody? Např. výkyvy teplot, kratší den, nedostatek slunečních paprsků, zeleného krmení a čerstvých přírodních větviček nebo také přepeřování, které většina andulek v těchto měsících prodělává. Nechme, prosím, ptáčky pořádně odpočinout a nabrat sílu, na jaře a v létě nám to určitě vrátí.
Jinak, já osobně dávám andulkám budky do venkovní voliery cca. začátkem března podle počasí, kdy jsou již ptáčkové naprosto v pohodě a kondici. A i když se vyjímečně stalo, že seděli na vajíčkách třeba týden nebo i 10 dní při nočních teplotách mezi 0 a -5 st. C, mladé vychovali bez jakýchkoliv problémů.