Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.1.2008 15:56

Mám ručně dokrmeného senegalce-stáří 15 měsíců. Až doteďka to byl perfektní mazlíček,bylo s ním možné dělat všelijaké kousky.Denne je pouštěn z klece.Jedná se na 80 procent o samičku.Ráno ho pouštela moje manželka a nebyl žádný problém. Mazlil a hrál se s ní. Teď ale posledních pár dnů ji začal klovat do ruk.Ode mne senechá chytit i pohladit i zavřít do klece.Mně se i "dvoří" tancuje mi na ruce a snaží se mě nakrmit.
Asi to bude spůsobeno "hormonama" nevím jiste.
Poraďte mi prosím co udělat aby manželku nekloval,zda si ho nemá všímat,nebo mu skusit z ruky dávat pamlsky, co pro to udělat,nebo zda ho to časem přejde.
dík za odpovědi.

28.1.2008 16:12

mina napsal(a):
Mám ručně dokrmeného senegalce-stáří 15 měsíců. Až doteďka to byl perfektní mazlíček,bylo s ním možné dělat všelijaké kousky.Denne je pouštěn z klece.Jedná se na 80 procent o samičku.Ráno ho pouštela moje manželka a nebyl žádný problém. Mazlil a hrál se s ní. Teď ale posledních pár dnů ji začal klovat do ruk.Ode mne senechá chytit i pohladit i zavřít do klece.Mně se i "dvoří" tancuje mi na ruce a snaží se mě nakrmit.
Poraďte mi prosím co udělat aby manželku nekloval,zda si ho nemá všímat,nebo mu skusit z ruky dávat pamlsky, co pro to udělat,nebo zda ho to časem přejde.
dík za odpovědi.

Senegalec dospívá a vybral si partnera. Senegalci se často upnou jen na jednu osobu ostatní můžou jen tolerovat nebo v hoším případě i napadat.
Manželka ať vytrvá a vyhýbá se situacím, kdy ví, že senegalec útočí. V žádném případě papouška netrestat.

28.1.2008 16:27

mina napsal(a):
dík za odpovědi.

Zdravím, je to normální puberta a samičky si vybírají chlapy a samečkové ženy(většinou)!Nevšímat si ho je špatně,ať s ním mluví,dává mu pamlsky...,ale nenutit do ničeho a trestat to už vůbec NE! Časem by to mělo pominout,ale není to zaručené. Zappe

Přidejte reakci

Přidat smajlík