Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.2.2008 12:15

Nemohl byste někdo se zkušeností napsat, jak fungují výkupy na burzách? Nemyslím ceny jednotlivých ptáků tak jak se to už několikrát snažilo nemalé množství lidí zjistit, ale systém. Vykupují všechno nebo jen něco, výkup se odbývá pouze na burze a pokud ano, je to směrováno jen do určitých hodin?
Děkuji

12.2.2008 12:37

hyphen napsal(a):
Nemohl byste někdo se zkušeností napsat, jak fungují výkupy na burzách? Nemyslím ceny jednotlivých ptáků tak jak se to už několikrát snažilo nemalé množství lidí zjistit, ale systém. Vykupují všechno nebo jen něco, výkup se odbývá pouze na burze a pokud ano, je to směrováno jen do určitých hodin?
Děkuji

Dobrý den, výkup funguje většinou přímo na burze, ale i před vchodem na burzu vás zastaví výkupci a ptají se, co nesete a lanaří. Jinak vykupují jen druhy, které jsou vzhledově atraktivní a přitom né moc drahé a je o ně zájem v cizině, kam vykoupení ptáci jdou. Nejvíc se točí andulky, korely, rozely, zebry a kanáři,...Nevykupují se hmyzožraví a drahé druhy holoubků. Nevím, jak je to teď, ale u pap. zpěvavých brali jen samce pro jejich zbarvení a neofémy nebrali vůbec, protože jim údajně hynuli kvůli stresu, na který jsou citlivé. Jsou ale třeba výkupáci, kteří je berou. Výkup funguje dokud lidi nosí ptáky.

12.2.2008 13:42

hyphen napsal(a):
Děkuji

Nenapsal jste, proč se na tohle ptáte. Chystáte se na kontrolu?

12.2.2008 20:31

rosta napsal(a):
Nenapsal jste, proč se na tohle ptáte. Chystáte se na kontrolu?

Dobrý den, koukám, že události posledních týdnů vyvolávají obecný patos projevující se nedůvěrou ke všemu, co není přímo černé nebo bílé. Na kontrolu se opravdu nechystám, stejně jako jeden nejmenovaný senátor mám velmi nízký práh vnímavosti k prokorupčnímu jednání a agentství všeho druhu. Jen nevím, jestli můžu nabídnout teorii, která by byla obecně přijata, jako třeba fakt, že jako chovatel začínám (pozor, to by mohlo být podezřelé, třeba se snažím infiltrovat do chovatelské obce zvláště rafinovaným způsobem), povedl se mi nějaký odchov (neoféma), který ale samozřejmě není mauvee ani jiná exkluzivní varieta, ale potomkem "obyčejného" modropastelového páru, na kterém jsem zjišťoval, jestli moje péče a podmínky, které mohu nabídnout, budou ptákům vyhovovat, a teď pro ně nemám umístění a se zájemci se dveře zrovna netrhnou. Případné další otázky samozřejmě rád zodpovím... Přeji hezký večer....... L. Melichar

12.2.2008 20:49

hyphen napsal(a):
Dobrý den, koukám, že události posledních týdnů vyvolávají obecný patos projevující se nedůvěrou ke všemu, co není přímo černé nebo bílé. Na kontrolu se opravdu nechystám, stejně jako jeden nejmenovaný senátor mám velmi nízký práh vnímavosti k prokorupčnímu jednání a agentství všeho druhu. Jen nevím, jestli můžu nabídnout teorii, která by byla obecně přijata, jako třeba fakt, že jako chovatel začínám (pozor, to by mohlo být podezřelé, třeba se snažím infiltrovat do chovatelské obce zvláště rafinovaným způsobem), povedl se mi nějaký odchov (neoféma), který ale samozřejmě není mauvee ani jiná exkluzivní varieta, ale potomkem "obyčejného" modropastelového páru, na kterém jsem zjišťoval, jestli moje péče a podmínky, které mohu nabídnout, budou ptákům vyhovovat, a teď pro ně nemám umístění a se zájemci se dveře zrovna netrhnou. Případné další otázky samozřejmě rád zodpovím... Přeji hezký večer....... L. Melichar

Neofémy zkuste nabízet pomocí inzerátů. Je docela možné, že o vybarvená dospělá mláďata bude ted na jaře zájem!! Jinak výkupčí je občas brávají, nárazově, pokud mají předem dohodnutý jejich odbyt, na větších burzách to bývá skoro pravidelně. Ale nelze na to spoléhat. Jinak počítejte se směšnou cenou za své pěkné odchovy! Tuto neděli v Telči nabízel výkupák za modrohlavé 150Kč, což mi docela vyrazilo dech.

13.2.2008 13:52

hyphen napsal(a):

Nemyslel jsem to ve zlým. Pravda, mohl jsem přidat smajlíka.

13.2.2008 14:29

rosta napsal(a):
Nemyslel jsem to ve zlým. Pravda, mohl jsem přidat smajlíka.

Ale ne, to je v pořádku, nic špatného jsem v tom nehledal. Taková je prostě dnešní doba, nevěřit se stává základní strategií, na druhou stranu v nás tuhle nutnost někdo docela efektivně vybudoval. Mějte se hezky a ať se daří.
LM

Přidejte reakci

Přidat smajlík