Co jako podklad do budky ?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.5.2005 18:43

Mám problém s jedním párem penantů,vynáší jakýkoliv materiál z budky ven.Zkoušel jsem hrubé piliny, jemné piliny, lignocel a dokonce i drn trávy.Nic se neujmulo,vždy mi samice "vyluxuje" boudu,že v budce nezůstane nic.A proto vás chci poprosit o radu.Díky moc.Filip
PS : Chovu zdar

2.5.2005 14:33

mr.kokotak napsal(a):
Mám problém s jedním párem penantů,vynáší jakýkoliv materiál z budky ven.Zkoušel jsem hrubé piliny, jemné piliny, lignocel a dokonce i drn trávy.Nic se neujmulo,vždy mi samice "vyluxuje" boudu,že v budce nezůstane nic.A proto vás chci poprosit o radu.Díky moc.Filip

Co takhle větve z drtiče? Nebo zkus hobliny namočit a upěchovat, někde jsem četl podobný problém a takhle to pomohlo.

2.5.2005 21:06

mr.kokotak napsal(a):

Udělej v budce dolík a dej tam třeba hobliny,samice je stejně asi vynosí,ale pokud zasedne,budou vajíčka pohromadě.Dál už to nech na ní.

3.5.2005 18:43

mr.kokotak napsal(a):

Pokud samice nesnáší, je vhodné vyměnit budku za vyšší (100 cm a více), čištění jí bude dělat potíže. Pokud snáší a je na dně kotlinka, není nic ztraceno, může normálně vysedět na holém dně. U některých párů se mi to běžně stává – hobliny atd. nejsou nezbytné. Martin Smrček

Přidejte reakci

Přidat smajlík