zdravím všechny, hlavně trpělivé chovatele. Problém z budkami u kralováků je známý, ale mě již druhým rokem samice(kr.2004) do budky snese vejce ,ale nesedí na nich jen je přehazuje.U druhého páru loni na vejcích samice(kr.98) seděla(na zemi-čistá vejce) a letos s vejci dělá to co první samice. Je vůbec šance ,že bude někdy odchovávat? Máte někdo nějakou radu?
hajdy
napsal(a):
zdravím všechny, hlavně trpělivé chovatele. Problém z budkami u kralováků je známý, ale mě již druhým rokem samice(kr.2004) do budky snese vejce ,ale nesedí na nich jen je přehazuje.U druhého páru loni na vejcích samice(kr.98) seděla(na zemi-čistá vejce) a letos s vejci dělá to co první samice. Je vůbec šance ,že bude někdy odchovávat? Máte někdo nějakou radu?
Skusil bych jim vejice odebrat a dát pod chůvy. Jim podložit sádrové odlitky a v době kdy se budou jejich mláďata líhnout bych podložil nalíhlá vejice třeba zpěváků. Pokud by je odchovali myslím že v dalším hnízdění už by byly lepší
hajdy
napsal(a):
Zkuste jim dát jednu budku na zem. Starší chovatelé kdysi doporučovali pro větší austrálii hluboké budky, 2 metry nebyly výjimkou, hnízdní kotlinka je tedy u země,protože prý v přírodě tito papoušci hnízdí ve vyhnilých kmenech, relativně blízko k zemi. Zkuste nám napsat, jaké budky používáte. Milda
hajdy
napsal(a):
diky za rady, budky samozdřejmě zkouším různých typů a tvarů, jde spíše o to, že když už tedy od kralováků jsou vejce tak na nich nechcou sedět. Chůvy také mám a právě jsem podložil a čisté jim vrátil. Jen z podložení naklubaných vajec jiných druhů se obávám, že je nechají a naklubané mládě se zachladí , protože podle mě moje kralovačky chodí na vejce jen občas za den.
Uživatel s deaktivovaným účtem
hajdy
napsal(a):
Loni moji dvouletí králováci zahnízdili, ale samice na vajíčkách neseděla. Nyní tam má opět tři vajíčka a se sezím to žádná sláva není. Zkusím dát příští rok nějakou budku hlubokou.
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Loni moji dvouletí králováci zahnízdili, ale samice na vajíčkách neseděla. Nyní tam má opět tři vajíčka a se sezím to žádná sláva není. Zkusím dát příští rok nějakou budku hlubokou.
Dobrý den. Mám podobný problém, u R. žlutobřichý samice měla loni 8 vajec, seděla na nich celkem dobře před líhnutím z nich slezla.Pak měla ještě 4 vejce na které nesedla.Letos měla 10 vajec nesedla, dal jsem je pryč.Za týden začala snášet znova,zatím tam má 2 vejce jsem zvědavej jak to bude pokračovat.Rosely jsou staré 04.Co nato říkáte, díky Petr
petr19
napsal(a):
Dobrý den. Mám podobný problém, u R. žlutobřichý samice měla loni 8 vajec, seděla na nich celkem dobře před líhnutím z nich slezla.Pak měla ještě 4 vejce na které nesedla.Letos měla 10 vajec nesedla, dal jsem je pryč.Za týden začala snášet znova,zatím tam má 2 vejce jsem zvědavej jak to bude pokračovat.Rosely jsou staré 04.Co nato říkáte, díky Petr
Otec měl loni podobný problém,královačka mu snášela na zem,na jedno místo ale nenasedla,letos na toto místo položil budku 40,40,70 ale na bok,vletový otvor má 10 cm nad zemí a přes mé posměškx mu snesla 7 vajec a už 14 dnů sedí,inu příroda
mivav
napsal(a):
Otec měl loni podobný problém,královačka mu snášela na zem,na jedno místo ale nenasedla,letos na toto místo položil budku 40,40,70 ale na bok,vletový otvor má 10 cm nad zemí a přes mé posměškx mu snesla 7 vajec a už 14 dnů sedí,inu příroda
Podobný problém jsem řešil a p.nádhernými. Samice nanesla 9-11vajec a nesedla(budka30x30x60). Letos jsem použil budku o 25cm hlubší a světe div se 5 oplozených vajíček a 5 vylíhlých mladých.