Vápenka - jak se pozná?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.6.2008 21:50

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak se u andulek pozná vápenka. Mám ted jednu mladou andulku, zrovna se přepeřuje, na zobáčku má jakýsi zvláštní povlak, nikdy jsem si toho u andulek nevšimla, tak bych se chtěla zeptat, jestli je možné, aby to byla vápenka nebo podobná nemoc. Na nožičkách nic takového nemá. Děkuji za radu

zvířátková

13.6.2008 14:31
zvířátková

mairen napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak se u andulek pozná vápenka. Mám ted jednu mladou andulku, zrovna se přepeřuje, na zobáčku má jakýsi zvláštní povlak, nikdy jsem si toho u andulek nevšimla, tak bych se chtěla zeptat, jestli je možné, aby to byla vápenka nebo podobná nemoc. Na nožičkách nic takového nemá. Děkuji za radu

http://papousci.chovzvirat.com /diskuzni-forum/kategorie-1 /tema-726/strana-1.html

(vymazat 2 mezery)

15.6.2008 15:36

zvířátková napsal(a):
http://papousci.chovzvirat.com /diskuzni-forum/kategorie-1 /tema-726/strana-1.html

(vymazat 2 mezery)

¨Děkuji za informaci!

zvířátková

17.6.2008 15:16
zvířátková

mairen napsal(a):
¨Děkuji za informaci!

Neni zač. A jak to teda vypadá? Je to vápenka či ne?

17.6.2008 23:49

zvířátková napsal(a):
Neni zač. A jak to teda vypadá? Je to vápenka či ne?

Pořád si nejsem jistá. pokud je, tak určitě začínající. nejvíc mi vrtá hlavou, jak k ní mohl přijít. klec jsem dezinfikovala pořádně, protože mi stála delší dobu ve sklepě. objevilo se to až po třech měsících, co je ptáček doma. andulku jsem pořizovala dědovi, aby měl společnost, vezla jsem mu ji hned z obchodu, takže s jinými andulkami do kontaktu určitě nepřišla. o víkendu budu zase u dědy, ptáčka ještě jednou prohlédnu a kdyžtak dědovi řeknu, aby mu zobáček natíral olejem, to snad andulce nijak neublíží, i kdyby to vápenka nebyla..

zvířátková

18.6.2008 06:47
zvířátková

mairen napsal(a):
Pořád si nejsem jistá. pokud je, tak určitě začínající. nejvíc mi vrtá hlavou, jak k ní mohl přijít. klec jsem dezinfikovala pořádně, protože mi stála delší dobu ve sklepě. objevilo se to až po třech měsících, co je ptáček doma. andulku jsem pořizovala dědovi, aby měl společnost, vezla jsem mu ji hned z obchodu, takže s jinými andulkami do kontaktu určitě nepřišla. o víkendu budu zase u dědy, ptáčka ještě jednou prohlédnu a kdyžtak dědovi řeknu, aby mu zobáček natíral olejem, to snad andulce nijak neublíží, i kdyby to vápenka nebyla..

Já s tím u jedné z andul taky bojovala a dlouho. Neměla to nějak moc, ale podobné přípravky jako mastičky na vápenku ze zverimexu, olej, olej s arpalitem a podobné nezabíraly. Akorát jsem si navždy zkazila její důvěru. Nakonec jsem si musela o veta zažádat, že chci na vlastní odpovědnost kápnout pod křídla Ivomec. Zmizelo to jak když praští a nikdy se to už nevrátilo. Už má léta klid. Jinak mé andule se to objevilo tak půl roku od přinesení domů a nechytla to u nás, přinesla si to od chovatele. Nejlepší by bylo anduláka pořádně detailně vyfotit a dát sem, aby se chudák zbytečně nemusel vystavovat stresům s nepotřebnou léčbou, i když mu olej nic neudělá. Ale hned byste věděla, na čem jste. My se na to mrkneme a poradíme .

Přidejte reakci

Přidat smajlík