při dnešní kontrole jsem našla toto(viz foto) dvě mládata v budce před vylétnutím a zřejmě je musela jiná samice takto zohyzdit jedno mládě vypadá líp tak jsem ho nechla v budce a druhé jsem si vzala domů že se ho pokusím zachránit , myslíte že to půjde - a co dávat zkusím vaječnou míchanici nic jiného mě nenapadá a ani nemám nic na dokrmování. Prosím poradte mi cokoli mám ho doma v náhradní budce zátylek má rozklovaný - proč? to je mi záhadou každá samice měla své mladé kontroluji každý den a včera jim nic nebylo. je to andulka ránu ma celkém zaschlou ale jde poznat že ho to bolí. moc děkuji
anička
agentka
napsal(a):
při dnešní kontrole jsem našla toto(viz foto) dvě mládata v budce před vylétnutím a zřejmě je musela jiná samice takto zohyzdit jedno mládě vypadá líp tak jsem ho nechla v budce a druhé jsem si vzala domů že se ho pokusím zachránit , myslíte že to půjde - a co dávat zkusím vaječnou míchanici nic jiného mě nenapadá a ani nemám nic na dokrmování. Prosím poradte mi cokoli mám ho doma v náhradní budce zátylek má rozklovaný - proč? to je mi záhadou každá samice měla své mladé kontroluji každý den a včera jim nic nebylo. je to andulka ránu ma celkém zaschlou ale jde poznat že ho to bolí. moc děkuji
anička
další
jirkap
napsal(a):
mohla jim to udělat jejich vlastní máma, chystá se na další snůšku a dělá si v budce místo
Tak sem udělala ráznou věc pozorovala jsem co se děje s druhým mládětem které je mladší (bylo 5 vajíček) a vylíhly se mi druhé vajíčko a páté vajíčko ostatní ne. tak to druhé mládě ještě zas tak velké není, ale to je jedno zjistila jsem že ten druhý pár, který má mláďata venku z budky chce obsadit tu budku v které byli tito dva byl tam tet velký rachot jak se tyto dva páry praly a ta druhá samice šla opět po tom mláděti které tam zůstalo a jeho rodiče neměli šanci. tak jsem vzala pokojovou klec zavěsila do ní budku vrátila do ní obě mladé a odchytla pravý pár. Momentálně je mám doma v hale a mláďata se ihned dožadovala krmení a oni je krmili a vypadá to že to bude ok. nechám je dokud sami neopustí budku a pak je vrátím do voliéry. Už se mi stalo dřív že cizí samice mi zabila mladé, ale ihned po vylíhnutí, ale že si dovolí na takové odrostlé to mě překvapilo. Snad jim ty hlavy zarostou mají to opravdu hodně až na maso. jinak díky Anička