Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.7.2008 11:19
jana46

XXX.XXX.80.165

Mam takovy dotaz. Nasla jsem na internetu inzerat na zaka kongo- dovoz rucne dokrmenych mladat z kamerunu a pan mi nabizi, ze mi doveze mlade za 2000,-, pry to ma i cites a ostatni potrebne dokumenty (pan je nejspise kamerunec, piseme si v aj)... Vubec nevim jak to chodi, ale nekde jsem cetla, ze papousek musi byt po prijezdu v jakesi karantene. Tak jsem vas chtela poprosit o nazory na tohoto cloveka. Prijde mi jako podvodnik, ale na vsechny me otazky zatim odpovida a penize zadne taky zatim nechce, tak nevim co mam myslet. Diky za nazor. Janca

18.7.2008 11:47
splendid

XXX.XXX.200.163

jana46 napsal(a):
Mam takovy dotaz. Nasla jsem na internetu inzerat na zaka kongo- dovoz rucne dokrmenych mladat z kamerunu a pan mi nabizi, ze mi doveze mlade za 2000,-, pry to ma i cites a ostatni potrebne dokumenty (pan je nejspise kamerunec, piseme si v aj)... Vubec nevim jak to chodi, ale nekde jsem cetla, ze papousek musi byt po prijezdu v jakesi karantene. Tak jsem vas chtela poprosit o nazory na tohoto cloveka. Prijde mi jako podvodnik, ale na vsechny me otazky zatim odpovida a penize zadne taky zatim nechce, tak nevim co mam myslet. Diky za nazor. Janca

Dobrý den, jedná se o podvodníky, kteří celosvětově nabízejí různé "lepší" papoušky , dokonce i jejich oplozená vajíčka za nízké ceny.
Budou si s vámi psát a na vše odpovídat atd. ale nakonec budete muset poslat peníze na jejich bankovní účet s tím, že se jedná o např.prodej vody(případně jiné nesmysly) apod.
Varovaní již proběhla např. na stránkách parrot4sale atd.atd. Takže pozor !!!

18.7.2008 12:15
arunka2

XXX.XXX.176.227

jana46 napsal(a):

kdyby to bylo tak jednoduché asi by tu nestáli ručně dokrmení 15tis...je to podvodník..navíc je dovoz z třetích zemí stále zakázán..

18.7.2008 12:22
jana46

XXX.XXX.80.165

arunka2 napsal(a):
kdyby to bylo tak jednoduché asi by tu nestáli ručně dokrmení 15tis...je to podvodník..navíc je dovoz z třetích zemí stále zakázán..

Dekuju, myslela jsem si to, ale jelikoz shanim zaka poprve, znate to... Diky

18.7.2008 12:25
jana46

XXX.XXX.80.165

jana46 napsal(a):
Dekuju, myslela jsem si to, ale jelikoz shanim zaka poprve, znate to... Diky

A jeste, kdyz je tedy dovoz ze tretich zemi zakazan, psala mi jedna pani: "Dobrý den-žako stojí 10000kč skládá se záloha na účet předem 3500 kč-papoušky dovážíme plně ochočené a očkované z afriky letecky."... takze to je taky blbost...? dovoz proste neni mozny?

18.7.2008 12:38
jerrys

XXX.XXX.30.32

jana46 napsal(a):

Dobrý den, no je to pouze na Vás, ale nepříjde Vám to ani trochu divné, že by Vám někdo prodal žaka za 2000 a ještě Vám ho přivezl? Navíc jak již bylo zde zmíněno tak dovoz ze třetích zemí je zakázán. Pokud by chtěl převézt ptáka do ČR předchází to mnoho hygienyckých opatření a musí být splněna karantena a to taky není vůbec jednoduché, abyste se ještě nedostala do nějakého problému, takže si to zvažte. Pokud opravdu máte zájem o žaka, tak si jej pořidte v ČR. Mnoho chovatelů Vám k němu dá kupní smlouvu, někteří chovatelé vám dají i vyšetření o celkovém zdraví žaka potvrzené veterinárním lékařem a dále registraci CITES no a navíc tím podpoříte český chov. No a jestli chcete podpořte lidi ze 3 zemí finanční částkou ale trochu jinak než přes pána s žakem, existuje spousta nadaci, kteří s vaším fin příspěvkem určitě dobře naloží :-) Jinak ještě se chci vrátit k žakovi, je sice pravda, žer v ČR neseženete ručně dokrmeného žaka za 2tis, většinou se cena pohybuje nad 10 tis, ale věřím, že i tato investice je dobrá a rozhodně se Vám vrátí , ale spon po citové stránce!!! Tímto nedělám žádnou reklamu pro žaky a české chovatele ( já se chovu papoušků věnuji okrajově, žaky nechovám) jen tím chdi říct, že koupí ptáka u nás si můžete ušetřit spoiustu problému!!§ Mějte se hezky. Jarda

18.7.2008 12:40
arunka2

XXX.XXX.176.227

jana46 napsal(a):
A jeste, kdyz je tedy dovoz ze tretich zemi zakazan, psala mi jedna pani: "Dobrý den-žako stojí 10000kč skládá se záloha na účet předem 3500 kč-papoušky dovážíme plně ochočené a očkované z afriky letecky."... takze to je taky blbost...? dovoz proste neni mozny?

podle mě je to bouda..nikdy bych nikomu žádnou zálohu nedala,až když bych viděla zboží nebo sepsat jen nějakou smlouvu,závaznou objednávku..jináč zálohu nedávat..

18.7.2008 12:41
jana46

XXX.XXX.80.165

jerrys napsal(a):
Dobrý den, no je to pouze na Vás, ale nepříjde Vám to ani trochu divné, že by Vám někdo prodal žaka za 2000 a ještě Vám ho přivezl? Navíc jak již bylo zde zmíněno tak dovoz ze třetích zemí je zakázán. Pokud by chtěl převézt ptáka do ČR předchází to mnoho hygienyckých opatření a musí být splněna karantena a to taky není vůbec jednoduché, abyste se ještě nedostala do nějakého problému, takže si to zvažte. Pokud opravdu máte zájem o žaka, tak si jej pořidte v ČR. Mnoho chovatelů Vám k němu dá kupní smlouvu, někteří chovatelé vám dají i vyšetření o celkovém zdraví žaka potvrzené veterinárním lékařem a dále registraci CITES no a navíc tím podpoříte český chov. No a jestli chcete podpořte lidi ze 3 zemí finanční částkou ale trochu jinak než přes pána s žakem, existuje spousta nadaci, kteří s vaším fin příspěvkem určitě dobře naloží :-) Jinak ještě se chci vrátit k žakovi, je sice pravda, žer v ČR neseženete ručně dokrmeného žaka za 2tis, většinou se cena pohybuje nad 10 tis, ale věřím, že i tato investice je dobrá a rozhodně se Vám vrátí , ale spon po citové stránce!!! Tímto nedělám žádnou reklamu pro žaky a české chovatele ( já se chovu papoušků věnuji okrajově, žaky nechovám) jen tím chdi říct, že koupí ptáka u nás si můžete ušetřit spoiustu problému!!§ Mějte se hezky. Jarda

Diky, uz se poohližím po českých :-) . Janča

18.7.2008 12:45
jerrys

XXX.XXX.30.32

jana46 napsal(a):

No já bych si tedy koupil žaka radějiv ČR ikdyž bude třeba za 16 tis. Pokud jste pevně rozhodnutá pro žaka, těch 6 tisíc určitě nekde najdete. Navic víte čím ty ptáky očkují, ptáci mohou mít střevní parazity, nevíte ani čím přesně je tam krmí, na jakou teplotu a vlhkost jsou zvyklí!!! Je to podle mého názotru (pokud to není bouda) velice riskantní kup!!! Tot jen muj názor . Jarda

18.7.2008 12:49
jerrys

XXX.XXX.30.32

jana46 napsal(a):
Diky, uz se poohližím po českých :-) . Janča

Nemáte za co, určitě se nebojte i k nějakému chovateli přijet podívat(samozřejmě po domluvě :-))určitě Vám svůj chov ukáže a poradí. Vysvětlí jak se o žaka starat a podobně. Ručních odchovů je v ČR docela dost, takže si myslím, že budete mít i z čeho vybírat. Takže at se Vám podaří vybrat toho správného mazlíka, hlavně zdravého . Pěkný den. Jarda

18.7.2008 13:31
jana46

XXX.XXX.80.165

No to je presně ono

18.7.2008 20:10
mildaii

XXX.XXX.174.190

jana46 napsal(a):
No to je presně ono

Dotyčná paní - Dáša - tam v jiných inzerátech prodává také psy.
Raději vložím fotku mých ekvádorců, nevypadají nejhůř, že..?
Zdravím všechny Milda

18.7.2008 22:09
araraun

XXX.XXX.209.154

mildaii napsal(a):
Dotyčná paní - Dáša - tam v jiných inzerátech prodává také psy.
Raději vložím fotku mých ekvádorců, nevypadají nejhůř, že..?
Zdravím všechny Milda

Mohl bych se zeptat na kolik příjde takový ekvádorec?A mohl by jste vložit více fotek?děkuji

19.7.2008 09:15
kavka

XXX.XXX.1.238

jana46 napsal(a):

Dobrý den, nemá tato nabídka něco společného se jménem Jessen?

Přidejte reakci

Přidat smajlík