Našel jsem tento zajímavý obrázek pravděpodobně opalinové mutace neofémy modrohlavé, byla by to možné cesta k "rubino" modrohlavým ?
splendid
napsal(a):
Našel jsem tento zajímavý obrázek pravděpodobně opalinové mutace neofémy modrohlavé, byla by to možné cesta k "rubino" modrohlavým ?
Dobrý den,
jistě zajímavé zbarvení,ale domnívám se,že se zde bude nejspíš jednat spíš než o mutaci ,o modifikaci...co se modrohlavých rubin týče,tak k této mutaci je zapotřebí spojení třech mutací...recesivního lutina,genetické straky /už jako mládě v budce musí být straka/ a červenobřichého ptáka....můj názor
lary
napsal(a):
Dobrý den,
jistě zajímavé zbarvení,ale domnívám se,že se zde bude nejspíš jednat spíš než o mutaci ,o modifikaci...co se modrohlavých rubin týče,tak k této mutaci je zapotřebí spojení třech mutací...recesivního lutina,genetické straky /už jako mládě v budce musí být straka/ a červenobřichého ptáka....můj názor
lary
napsal(a):
Dobrý den,
Dobrý den, domnívám se, že k "rubinu" u modrohlavých vede stejná cesta jako např.u rosel pestrých , tedy kombinací "červené"(opalin) a lutino.Myslím tedy, že straky k tomu nepotřebujeme, ale jistě bude zajímavé sledovat další vývoj této mutace a její následné kombinace.
Můžeme se tedy těšit.
lary
napsal(a):
Dobrý den,
Dobrý den, podle charakteru zbarvení lze celkem s určitostí mluvit o opalinech, ještě by to chtělo potvrdit dědičnost. Pokud budou k dispozici opalni, tak už rubino nic nebrání. Není třeba v tom hledat složitost. Zbarvení bude určitě podobné jako u rozel nebu zpěvavých. Nevidím důvod potřeby dalších mutací, samozřejmě červenořichá zvýrazní červené zbarvení.