Neoféma modrohlavá - opalin

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.8.2008 10:20
splendid

XXX.XXX.200.163

Našel jsem tento zajímavý obrázek pravděpodobně opalinové mutace neofémy modrohlavé, byla by to možné cesta k "rubino" modrohlavým ?

13.8.2008 14:12
lary

XXX.XXX.42.16

splendid napsal(a):
Našel jsem tento zajímavý obrázek pravděpodobně opalinové mutace neofémy modrohlavé, byla by to možné cesta k "rubino" modrohlavým ?

Dobrý den,
jistě zajímavé zbarvení,ale domnívám se,že se zde bude nejspíš jednat spíš než o mutaci ,o modifikaci...co se modrohlavých rubin týče,tak k této mutaci je zapotřebí spojení třech mutací...recesivního lutina,genetické straky /už jako mládě v budce musí být straka/ a červenobřichého ptáka....můj názor

13.8.2008 15:13
zebricka

XXX.XXX.192.52

lary napsal(a):
Dobrý den,
jistě zajímavé zbarvení,ale domnívám se,že se zde bude nejspíš jednat spíš než o mutaci ,o modifikaci...co se modrohlavých rubin týče,tak k této mutaci je zapotřebí spojení třech mutací...recesivního lutina,genetické straky /už jako mládě v budce musí být straka/ a červenobřichého ptáka....můj názor

http://neophemas-delaet.spaces.live.com/

13.8.2008 16:32
splendid

XXX.XXX.200.163

zebricka napsal(a):
http://neophemas-delaet.spaces.live.com/

Opravdu pěkné, díky moc za doplnění "zebřičko" Skutečně to vypadá na mutaci opalin zvláště, když je vidět odchov více mladých.To modré mládě(foto z předu) se mi líbí nejvíc

13.8.2008 16:37
splendid

XXX.XXX.200.163

lary napsal(a):
Dobrý den,

Dobrý den, domnívám se, že k "rubinu" u modrohlavých vede stejná cesta jako např.u rosel pestrých , tedy kombinací "červené"(opalin) a lutino.Myslím tedy, že straky k tomu nepotřebujeme, ale jistě bude zajímavé sledovat další vývoj této mutace a její následné kombinace.
Můžeme se tedy těšit.

13.8.2008 23:46
saroun

XXX.XXX.89.202

lary napsal(a):
Dobrý den,

Dobrý den, podle charakteru zbarvení lze celkem s určitostí mluvit o opalinech, ještě by to chtělo potvrdit dědičnost. Pokud budou k dispozici opalni, tak už rubino nic nebrání. Není třeba v tom hledat složitost. Zbarvení bude určitě podobné jako u rozel nebu zpěvavých. Nevidím důvod potřeby dalších mutací, samozřejmě červenořichá zvýrazní červené zbarvení.

Přidejte reakci

Přidat smajlík