Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.8.2008 18:44
bouda

XXX.XXX.189.166

Dobrý den. Chci se otázat, zdali existují nějaké barevné mutace tohoto druhu.. Můj samec se totiž výrazně liší od fotografií ptáků na internetu i v literatuře. Podle literatury žádné poddruhy nevytváří, tak mě napadla mutace, nebo možná skřížení s jiným druhem rodu Syrmaticus. Fotografii přidám zítra. Chovu zdar. Bura Adam

17.8.2008 15:24
bouda

XXX.XXX.189.166

bouda napsal(a):
Dobrý den. Chci se otázat, zdali existují nějaké barevné mutace tohoto druhu.. Můj samec se totiž výrazně liší od fotografií ptáků na internetu i v literatuře. Podle literatury žádné poddruhy nevytváří, tak mě napadla mutace, nebo možná skřížení s jiným druhem rodu Syrmaticus. Fotografii přidám zítra. Chovu zdar. Bura Adam

Tak tedy přidávám foto..Na první fotografii je můj kohout. Druhé foto je z internetu. Ostatní ptáci v literatuře a na fotografiích mají znaky z druhé fotografie. Proto mě zarazilo, jestli vůbec chovám bažanta královského. Děkuji Bura

17.8.2008 15:25
bouda

XXX.XXX.189.166

bouda napsal(a):
Tak tedy přidávám foto..Na první fotografii je můj kohout. Druhé foto je z internetu. Ostatní ptáci v literatuře a na fotografiích mají znaky z druhé fotografie. Proto mě zarazilo, jestli vůbec chovám bažanta královského. Děkuji Bura

fotot č.2 (klasické zbarvení)

17.8.2008 16:18
tom0zoo

XXX.XXX.21.2

bouda napsal(a):

Dobrý den, je možné, že pták na fotografii může být kříženec s bažantem obecným, viděl jsem takovéto křížence několikrát a vždy vypadali podobně. S pozdravem Tomáš Najer

18.8.2008 21:03
tragopan

XXX.XXX.135.178

bouda napsal(a):
fotot č.2 (klasické zbarvení)

Dobrý den, máte křížence s kolchickým. Pokud máte nějaký odchov tak ho hlavně neprodávejte. Čistota druhu je velmi důležitá. Zdravím tragopan.

6.10.2008 22:18
ripcurl

XXX.XXX.120.7

tom0zoo napsal(a):
Dobrý den, je možné, že pták na fotografii může být kříženec s bažantem obecným, viděl jsem takovéto křížence několikrát a vždy vypadali podobně. S pozdravem Tomáš Najer

Ano,problém je ten že myslivecká sdružení chovají bažanty královské v bažantnicích s bažanty obecnými. Setkal jsem se s tím na několika místech. Tyto králováky poté pustí do volné přírody (zažil jsem vypouštění 2 kohoutů). Tzn. že mutace je velice pravděpodobná - v české přírodě.

Přidejte reakci

Přidat smajlík