Alexandr růžový vousatý

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.8.2008 09:14
hostan

XXX.XXX.128.78

chtěl bych začít chovat Alexandra růžového vousatého a tak se ptám těch co to chovají jak je to náročný pták na odchov a jak snáší zimu

19.8.2008 18:00
papagajove

XXX.XXX.48.29

hostan napsal(a):
chtěl bych začít chovat Alexandra růžového vousatého a tak se ptám těch co to chovají jak je to náročný pták na odchov a jak snáší zimu

Dobrý den,
alexandry vousaté chovám a jsem s nimi naprosto spokojen. Náročný na odchov není. Pokud máte, harmonizující pár stačí vám pouze budka a pestré krmení. Přirovnal bych to k odchovu rosel. Choval jsem je ve vytápěné voliéře 200x100x200cm (d,š,v) nyní jsou umístěni ve voliéře s možností záletu. Rozměry venkovní části. 260x100x200cm (d,š,v) a vnitřní část 220x100x200 (d,š,v). Na zimu dostanou však voliéru opět zmiňovaného rozměru. Vytápěná bude na 15°C. Nedoporučoval bych chov těchto ptáků, pokud teplota klesne pod 5°C. Jinak v časopise papoušci číslo 6, který teprve vyjde, si můžete přečíst můj článek o vousáčích.

19.8.2008 23:34
vlastik

XXX.XXX.21.41

hostan napsal(a):

Vmísím se do této diskuse.Mám také pár tříletých vousáčů ale jakmile jsem je dal na jaře do venkovní voliéry tak začaly přepeřovat a samozřejmě o budku nejeví nejmenší zájem.Ven jsem je dal až byla stabilní teplota.Proto jsem se chtěl zeptat jestli vám hnízdí v zimě nebo přes léto.

20.8.2008 08:17
papagajove

XXX.XXX.48.29

vlastik napsal(a):
Vmísím se do této diskuse.Mám také pár tříletých vousáčů ale jakmile jsem je dal na jaře do venkovní voliéry tak začaly přepeřovat a samozřejmě o budku nejeví nejmenší zájem.Ven jsem je dal až byla stabilní teplota.Proto jsem se chtěl zeptat jestli vám hnízdí v zimě nebo přes léto.

Alexandři umě letos hnízdily poprvé. Samice 4 roky samec 2 roky. Začali hnízdit až začátkem dubna. Ven jsem je přemístil teprve v polovině července.

Přidejte reakci

Přidat smajlík