Dobrý den
Má někdo zkušenosti s takovým typem klecí či voliér?? Často někde čtu o kolik jsou čistší a snažší na údržbu.
Spodní mříže se ale dle mého názoru stejně musí značně znečišťovat padajícím trusem. Svým ptákům často dávám větve na okus. Vždy si raději vyberou ty čerstvé a staré nechají ležet. Nechápu to - pokud by jsem pravidelně staré větvě odstraňoval a spodní mříže často čistil - odkud tedy pramení výhody oněch závěsných klecí?
Nebo se na věc jen dívám ze špatného úhlu pohledu?
jiryk
napsal(a):
Dobrý den
Má někdo zkušenosti s takovým typem klecí či voliér?? Často někde čtu o kolik jsou čistší a snažší na údržbu.
Spodní mříže se ale dle mého názoru stejně musí značně znečišťovat padajícím trusem. Svým ptákům často dávám větve na okus. Vždy si raději vyberou ty čerstvé a staré nechají ležet. Nechápu to - pokud by jsem pravidelně staré větvě odstraňoval a spodní mříže často čistil - odkud tedy pramení výhody oněch závěsných klecí?
Vtip je vtom,že trus slupky pírka atd vše propadne podlaho na zem kde se vše snadno uklidí.Ovšem nevýhodou je větší spotřeba krmení(ptáci vyhází z krmítek).Co se týče větviček na okus ty se holt musí měnit tak jako tak.Největší výhodou však je nedostupnost pro predátory.Petr
jiryk
napsal(a):
Dobrý den
zdarec muj nazor je že není tak duležitá ušetřená práce při uklidu jako zabránit ptákum přijít do kontaktu s trusem od myší a ptáku ve kterém muže být zbytek potravy,já osobně bych doporučil tento typ voliér pro všechny australské papoušky ,protože na zemi tráví hodně času a snadněji dostanou červy a podobně.
osik
napsal(a):
zdarec muj nazor je že není tak duležitá ušetřená práce při uklidu jako zabránit ptákum přijít do kontaktu s trusem od myší a ptáku ve kterém muže být zbytek potravy,já osobně bych doporučil tento typ voliér pro všechny australské papoušky ,protože na zemi tráví hodně času a snadněji dostanou červy a podobně.
Toto sú závesné karanténne klietky v Loro parque Tenerife a tam nevidieť žiadne krmivo.
vmakovicky
napsal(a):
Toto sú závesné karanténne klietky v Loro parque Tenerife a tam nevidieť žiadne krmivo.
zavěsna klec,d2m v1m š1m
jiryk
napsal(a):
Dobrý den
ja nevim jaka je vyhoda zavesnych kleci, ale zavesne voliery pridelane na zalety maji vyhodu v uspore materialu a jak jiz bylo psano v hygiene a ochrane proti predatorum. V inzerci v kralovehradeckem kraji je chovatel, ktery ma na sebe i stranky radusuvchov nebo tak nejak a tam ma i fotky. Tusim, ze i tady na moderce jsou fotky. zkuste pouzit vyhledavac.
jiryk
napsal(a):
Dobrý den
Přirozenost "ausrraláka" je slétat na zem, je na Vás udržíte-li základnu v pohodě...
kukuk
napsal(a):
na zem by mohli v zaletove casti. Jinak chovam rozely, mnisky, nadherny, andulky, zpevaci a na zemi jsem videl jen zpevaci a andulky. ostatni se drzi na vetvich a na zem sletavaji, jen kdyz jim neco upadne.
Mně připadá pro ptáky přirozenější klec s podlahou. Je to sice větší práce na úklid, ale proto si přeci zvířata pořizujeme, abychom se o ně starali a ne kvůli svému pohodlí. A pokud někdo nestíhá, tak by měl mít méně klecí. Jinak šikovná kočka nebo lasička vyskočí pěkně vysoko, aby ptáky pozlobila.
eden
napsal(a):
Mně připadá pro ptáky přirozenější klec s podlahou. Je to sice větší práce na úklid, ale proto si přeci zvířata pořizujeme, abychom se o ně starali a ne kvůli svému pohodlí. A pokud někdo nestíhá, tak by měl mít méně klecí. Jinak šikovná kočka nebo lasička vyskočí pěkně vysoko, aby ptáky pozlobila.
Jedná se jednoznačně o hygienické důvody. To co spadne na zem se lépe uklízí. Není tolik lákadel pro myši, aby se ve voliérách zdržovaly. K odpovědi výše - myší trus ptákům nevadí.