Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.12.2008 10:59
cipal

XXX.XXX.33.123

Dobrý den,
měl bych dotaz,je neoféma modrohlavá šedozelená běloprsá /černá/ šedozelený dvoufaktorový pták?Mohou ostatní mutace štěpit na tuto barvu?
Děkuji za názory...Jirka Vykopal

1.12.2008 11:39
saroun

XXX.XXX.89.202

cipal napsal(a):
Dobrý den,
měl bych dotaz,je neoféma modrohlavá šedozelená běloprsá /černá/ šedozelený dvoufaktorový pták?Mohou ostatní mutace štěpit na tuto barvu?
Děkuji za názory...Jirka Vykopal

Dobrý den, není to ani tak otázka názoru, jako spíš otázka faktů. Uvedená barva je kombinací šedozelené a modré. V kombinaci může být dvoufaktorová jen šedozelená mutace, která je dominantní, na kterou ostatní mutace samozřejmě štěpit nemohou.

1.12.2008 11:55
cipal

XXX.XXX.39.224

saroun napsal(a):
Dobrý den, není to ani tak otázka názoru, jako spíš otázka faktů. Uvedená barva je kombinací šedozelené a modré. V kombinaci může být dvoufaktorová jen šedozelená mutace, která je dominantní, na kterou ostatní mutace samozřejmě štěpit nemohou.

Děkuji za odbornou odpověď,snažím se učit,ale v té genetice pořád ještě plavu...to samé co Vy mi řekl i pan Pokorný z M.Lázní,u kterého jsem se byl osobně podívat,on těch černých tam má docela slušné hejnko,má tam i modré faktorové ptáky,je to nádhera...mimochodem něco snad údajně měl i od Vás,jen jsem chtěl znát více názorů...děkuji

1.12.2008 12:41
lary

XXX.XXX.39.224

cipal napsal(a):
Děkuji za odbornou odpověď,snažím se učit,ale v té genetice pořád ještě plavu...to samé co Vy mi řekl i pan Pokorný z M.Lázní,u kterého jsem se byl osobně podívat,on těch černých tam má docela slušné hejnko,má tam i modré faktorové ptáky,je to nádhera...mimochodem něco snad údajně měl i od Vás,jen jsem chtěl znát více názorů...děkuji

Přeji dobrý den všem,
pane Vykopale,E-mail jsem od Vás dostal,ale když odepisuji,vrací se mi to zpět,tak že straky jsem nedovezl,ale chtěl bych Vám poradit...zkuste začínat s méně náročnými mutacemi než jsou straky a čevenobřiší ptáci,nepodceňuji Vás ,chraň bůh,ale jsou to poměrně náročné záležitosti na kterých si i letitý chovatelé modrohlavých vylámali zuby,ušetří Vám to kapsu i zklamání,určitě alespoň v začátcích,ve kterých Vy jste.
Pokorný Mar.Lázně

1.12.2008 13:35
cipal

XXX.XXX.15.171

lary napsal(a):
Přeji dobrý den všem,
pane Vykopale,E-mail jsem od Vás dostal,ale když odepisuji,vrací se mi to zpět,tak že straky jsem nedovezl,ale chtěl bych Vám poradit...zkuste začínat s méně náročnými mutacemi než jsou straky a čevenobřiší ptáci,nepodceňuji Vás ,chraň bůh,ale jsou to poměrně náročné záležitosti na kterých si i letitý chovatelé modrohlavých vylámali zuby,ušetří Vám to kapsu i zklamání,určitě alespoň v začátcích,ve kterých Vy jste.
Pokorný Mar.Lázně

Nechtěl bych aby to bylo jako nějáké obcházení nebo sondování a už vůbec né,že bych Vám pane Pokorný nevěřil,ale ptal jsem se tady proto,že 1.11 zde na inzerci pan Apolenář inzeroval ptáky šedozelené v barvách černá,hnědá a ptáky ŠTĚPITELNÉ NA TYTO BARVY,proto ten dotaz...to jen na vysvětlenou.

2.12.2008 17:29
saroun

XXX.XXX.89.202

cipal napsal(a):
Nechtěl bych aby to bylo jako nějáké obcházení nebo sondování a už vůbec né,že bych Vám pane Pokorný nevěřil,ale ptal jsem se tady proto,že 1.11 zde na inzerci pan Apolenář inzeroval ptáky šedozelené v barvách černá,hnědá a ptáky ŠTĚPITELNÉ NA TYTO BARVY,proto ten dotaz...to jen na vysvětlenou.

Dobrý den, soudím, že máte v této chvíli pochybnosti o pravdivosti nabídky pana Apolenáře. Uvědomte si, že pokud někdo nabízí mutace a jejich kombinace, štěpitelné ptáky na různé barvy, je nutné znát podrobnosti. Jestliže mluvíme o černé, tak šedozelený, štěpitelný na modrou je logicky štěpitelný na černou. I když je to méně přesný popis . Stejně tak šedozelený, štěpitelný na skořiovou se dá pojmenovat jako štěpitelný na hnědou. Je vždy přesnější uvádět barvu fenotypu a štěpitelnost na další vlohy, tedy případný genotyp.

Připojuji se k názoru pana Pokorného. Nechtějte záčínat chov modrohlavých s červenobřichými ptáky. Mohlo by vás to zbytečně odradit od tohoto druhu. Modrohlaví jsou relativně nenároční ptáci na odchov, ale jejich chov vyžaduje značnou chovatelskou odolnost, trpělivost a určitý zápal. Nechci snižovat nároky jiných druhů, ale například takovou rozelu je proti modrohlavému nutno zabít, aby uhynula. U modrohlavých je potřeba počítat, že ne každý odchovaný jedinec se dožije dospělosti, na chov máte tak tři roky a pořád je nutné doplňovat chov. Ale jsou to výjímeční ptáci, kteří si zaslouží naši pozornost.

Přidejte reakci

Přidat smajlík