PAPOUŠEK KONŽSKÝ - pohlaví?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.12.2008 15:54
cone

XXX.XXX.85.196

Před pár dny jsem pořídil nového jedince, kr. 06, bez udání jistého pohlaví. Jelikož budu krev zasílat do Slovgenu na vyhodnocení až za pár týdnů společně se vzorky krve mladých ochovů, chtěl bych se vás zeptat na váš tip ohledně dilema samec - samička. Díky za odpovědi.

3.12.2008 15:55
cone

XXX.XXX.85.196

cone napsal(a):
Před pár dny jsem pořídil nového jedince, kr. 06, bez udání jistého pohlaví. Jelikož budu krev zasílat do Slovgenu na vyhodnocení až za pár týdnů společně se vzorky krve mladých ochovů, chtěl bych se vás zeptat na váš tip ohledně dilema samec - samička. Díky za odpovědi.

Ještě jednou

3.12.2008 16:50
lutik

XXX.XXX.154.90

cone napsal(a):
Ještě jednou

Vypadáto na samce podle menší skvrny na čele ale mám samečka a má červenější hlavu jak jeho sestra a to je o rok mladší,tet mám také mládata jsou krásnězbarvena,po celkovém opeření sem dám také foto.

3.12.2008 18:01
mildaii

XXX.XXX.174.190

cone napsal(a):
Ještě jednou

Můj typ - krásný samec Milda

3.12.2008 18:05
mildaii

XXX.XXX.174.190

mildaii napsal(a):
Můj typ - krásný samec Milda

Pardon - tip M.

3.12.2008 18:06
zdenek

XXX.XXX.215.241

cone napsal(a):
Ještě jednou

to je ten domácí mazlík za 10 tis? Pěkný.

3.12.2008 18:40
cone

XXX.XXX.85.196

zdenek napsal(a):
to je ten domácí mazlík za 10 tis? Pěkný.

Jo, to je on. Ale zase až takový mazlík to není, a ze všech mých konžských je nejhlučnější.

3.12.2008 19:08
chovpapousek

XXX.XXX.192.117

cone napsal(a):
Jo, to je on. Ale zase až takový mazlík to není, a ze všech mých konžských je nejhlučnější.

I když vlastním několik párů těchto papoušků, jak gulielmi tak fantiensis, netroufám si říci co to je. Mám například u fantíků menší samce a u formy gulielmi mám drobnější samičku a naopak u dalšího páru hodně robustní samičku. Je to opravdu dost problém s jistotou říci, že samec nebo samička má vyhlížet tak či onak. Podle zbarvení už vůbec nejde určovat co to je. Někteří jsou také dost křiklouni a někteří jsou zticha jako pěny. Přes to, si zkusím také tipnout. Říkám samička. Zdeněk

3.12.2008 20:32
stryccek

XXX.XXX.38.240

chovpapousek napsal(a):
I když vlastním několik párů těchto papoušků, jak gulielmi tak fantiensis, netroufám si říci co to je. Mám například u fantíků menší samce a u formy gulielmi mám drobnější samičku a naopak u dalšího páru hodně robustní samičku. Je to opravdu dost problém s jistotou říci, že samec nebo samička má vyhlížet tak či onak. Podle zbarvení už vůbec nejde určovat co to je. Někteří jsou také dost křiklouni a někteří jsou zticha jako pěny. Přes to, si zkusím také tipnout. Říkám samička. Zdeněk

vpredu samec

3.12.2008 20:36
stryccek

XXX.XXX.38.240

stryccek napsal(a):
vpredu samec

samica

3.12.2008 20:41
cone

XXX.XXX.85.196

stryccek napsal(a):
vpredu samec

Zdenku, tak jsme již dva, co si myslíme že jde o samičku.Všichni mí jistí samci mají u kořene širší zobák při pohledu zepředu. Ale do konce roku bych mohl mít i výsledky testu DNA, tak uvidíme. Prozatím je to můj lichý kus, takže je to vlastně i jedno. Na dalším fotu je jistý roční samec / DNA/.

3.12.2008 20:45
stryccek

XXX.XXX.38.240

cone napsal(a):
Zdenku, tak jsme již dva, co si myslíme že jde o samičku.Všichni mí jistí samci mají u kořene širší zobák při pohledu zepředu. Ale do konce roku bych mohl mít i výsledky testu DNA, tak uvidíme. Prozatím je to můj lichý kus, takže je to vlastně i jedno. Na dalším fotu je jistý roční samec / DNA/.

pára, tipuju na vášho samec

3.12.2008 20:47
cone

XXX.XXX.85.196

cone napsal(a):

Tentýž samec v páru s dvouletou samicí.
Stryccku, velmi pěkmý pár, samice obzvlášť kus.

22.12.2008 13:24
cone

XXX.XXX.85.196

cone napsal(a):
Tentýž samec v páru s dvouletou samicí.
Stryccku, velmi pěkmý pár, samice obzvlášť kus.

Dnes jsem obdržel výsledek testu DNA ze slovenského Slovgenu. Papoušek konžský gulielmi na prvních fotografiích ve vláknu je SAMEC.

26.12.2008 13:11
lutik

XXX.XXX.154.90

cone napsal(a):

Letošní odchov konžáků g.g.tet jsem dělal DNA tek jse zvědav jak dopadnou.

26.12.2008 13:16
cone

XXX.XXX.85.196

lutik napsal(a):

Jsou moc pěkní, dejte potom vědět jak to dopadlo. Příjemný zbytek roku.

26.12.2008 13:18
lutik

XXX.XXX.154.90

lutik napsal(a):

2.foto

Přidejte reakci

Přidat smajlík