Tento víkend 6.-7.12.2008 v Nitre - Slovenská celoštátna výstava zvierat.
Tento víkend 6.-7.12.2008 sa koná v areáli Agrokomplexu v Nitre Slovenská celoštátna výstava zvierat.
Z prihlásených zvierat je cca 650 okrasné vtáctvo...samozrejme mnohé z nich na predaj, odber ihneď po zaplatení.
mikahel
napsal(a):
Tento víkend 6.-7.12.2008 sa koná v areáli Agrokomplexu v Nitre Slovenská celoštátna výstava zvierat.
Z prihlásených zvierat je cca 650 okrasné vtáctvo...samozrejme mnohé z nich na predaj, odber ihneď po zaplatení.
foto1
mikahel
napsal(a):
6636 Farebny kanarik vyzera na zaujimavu a zriedkavejsiu farbu;
Cervenocierny T-sedokridly A-intentivny, zial ma svetlejsi zobak...
Dnesni navstevnici vystavy ma telefonicky informovali, ze saboteri z SZCH Bratislava katalog splznili tak dokonale, ze sa neoplati ho kupovat (150,- Sk)
guttata
napsal(a):
Vystavují se tam taky výstvaní zebřičky a chůvičky? Pokud ano, byly by nějaké fotky?
Trochu z iného súdka...
mikahel
napsal(a):
Musím sa vrátit k tejto akcii hlavne k " ORNITE" , bol som návštevníkom , tak slabú úroveň výstavy , ktorú predstavili pracovníci SZCH som už dávno nevidel. Bol som zhrozený s počtom vystavovaných vtákov a ich kvalitou. Ak niekto chce organizovať Európsku výstavu , tak aspoň úroveň vtáctva by mala zodpovedať aspoň priemeru, ale tu nebol ani podpriemer. Výstavy organizované v Českej republike sú na vysokej úrovni čo potvrdzujú výstavy v Lysej nad Labem, špeciálka zebričiek v Pardubiciach a iné. Musím konštatovať, že kvalita iných zvierat od králikov , holubov i hydiny bola v niektorých prípadoch na vysokej úrovni. Navrhoval by som organizátorom aby sa zamysleli nad organizovaním výstavy vtáctva , ak nás nezachránia kolegovia s čiech, nemecka , holanska tak radšej to nerobte , zamyslite sa aby nebol trapas. A ešte k otváraniu výstavy , ktorá trvala iba dva dni. Tak pokladne otvoríme o 7,00 hod.a návštevníkov púšťame až o 9,00 hod. peniaze už máte ,nech mi to niekto vysvetlí ak kolegovia z Polska , Maďarska , Česka cestovali celú noc a my si dovolíme otvárať až o 9,00 hod. Však je to hamba. I napriek tomu vložím pár fotiek pre kolegov , ktorí si priali fotky zebričiek, resp. kanárikov a krížencov. Prajem všetkým príjemné sviatky a veľa chovateľských úspechov v novom roku.
navi
napsal(a):
Musím sa vrátit k tejto akcii hlavne k " ORNITE" , bol som návštevníkom , tak slabú úroveň výstavy , ktorú predstavili pracovníci SZCH som už dávno nevidel. Bol som zhrozený s počtom vystavovaných vtákov a ich kvalitou. Ak niekto chce organizovať Európsku výstavu , tak aspoň úroveň vtáctva by mala zodpovedať aspoň priemeru, ale tu nebol ani podpriemer. Výstavy organizované v Českej republike sú na vysokej úrovni čo potvrdzujú výstavy v Lysej nad Labem, špeciálka zebričiek v Pardubiciach a iné. Musím konštatovať, že kvalita iných zvierat od králikov , holubov i hydiny bola v niektorých prípadoch na vysokej úrovni. Navrhoval by som organizátorom aby sa zamysleli nad organizovaním výstavy vtáctva , ak nás nezachránia kolegovia s čiech, nemecka , holanska tak radšej to nerobte , zamyslite sa aby nebol trapas. A ešte k otváraniu výstavy , ktorá trvala iba dva dni. Tak pokladne otvoríme o 7,00 hod.a návštevníkov púšťame až o 9,00 hod. peniaze už máte ,nech mi to niekto vysvetlí ak kolegovia z Polska , Maďarska , Česka cestovali celú noc a my si dovolíme otvárať až o 9,00 hod. Však je to hamba. I napriek tomu vložím pár fotiek pre kolegov , ktorí si priali fotky zebričiek, resp. kanárikov a krížencov. Prajem všetkým príjemné sviatky a veľa chovateľských úspechov v novom roku.
obr.1
mikahel
napsal(a):
obr.2
mikahel
napsal(a):
obr.3
mikahel
napsal(a):
obr.4
mikahel
napsal(a):
obr.5
mikahel
napsal(a):
obr.6
mikahel
napsal(a):
obr.7
mikahel
napsal(a):
obr.8
mikahel
napsal(a):
obr.9
navi
napsal(a):
obr.9
A co bolo z kanarikov k svetu, ihned sa predalo!
Zial predaj pri vtakoch nefungoval tak ako pri kralikoch, holuboch, hydiny, avsak pri predaji "zaplateni predajnych zvierat" bola tiez len dlhozizna rada.
Nehovoriac dvojite cakanie na "vydaj katalogov pre vystavovatelov".
navi
napsal(a):
Teda musím len a len súhlasiť.Síce nie som nejaký veľký chovatel(andulky,zebričky,ag.fischeri) a ani nejaký odborník ale musím povedať,že ako veľa som sa na Ornitu tešil,tak som bol z nej aj sklamaný.Hneď na začiatku ma trochu zarazilo,že cestou som nezaregistroval žiaden náznak,že sa tam koná nejaká výstava.Nič čo by o nej informovalo.Zato veľký billboard na nejakú výstavu,ktorá bude budúci rok v máji sa nedalo prehliadnuť.Tento rok som bol na oblastnej výstave v Trenčianskej Turnej a musím povedať,že to bola oveľa útulnejšia výstava a tipol by som,že tam bol aj porovnateľný počet druhov vtákov(ak nie aj viac).Veľkých papagájov tam bolo málo na môj vkus.Ararauna bola pekná,ale akosi som nevidel na nej krúžok.Stáva sa to na takýchto výstavách?Neviem ako to chodí inde,ale v katalógu mi chýbali bodové hodnotenia vtákov,čo v Tr. Turnej bolo.Mal som taký chladný pocit z toho všetkého.Čakal som od Ornity viac...Taktiež som mal takú príhodu,že keď som si chcel na jeden stôl na chvíľu položiť tašku,by som si v nej uložil nakúpené krmivo vybliaklo tam na mňa jedno individuum,čo robím,že oni tam majú poradu.Asi si myslel,že idem presýpať jednokorunáčky a nebudú sa počuť...
Snáď sa mi podarí niekedy ísť na výstavu v Čechách,aby som nabažil oči.Chovu zdar.
mikahel
napsal(a):
A co bolo z kanarikov k svetu, ihned sa predalo!
Zial predaj pri vtakoch nefungoval tak ako pri kralikoch, holuboch, hydiny, avsak pri predaji "zaplateni predajnych zvierat" bola tiez len dlhozizna rada.
Nehovoriac dvojite cakanie na "vydaj katalogov pre vystavovatelov".
Nedovolí mi nereagovať na niektoré veci.
Súhlasím, že počet vystavovaných vtákov mohol byť väčší, ale to, koľko je na výstave zvierat závisí od nás - chovateľov. Takže veľmi pekne prosím prispievateľa s nickom "navi" nech napíše, koľko kusov vystavil a tým prispel ku skvalitneniu výstavy. Musím sa organizátorov "vlažne" zastať, nakoľko táto Ornita mala podstatne vyššiu úroveň ako minulá. V minulosti bol problém so samostatným pavilónom, tentoraz bol samostatný, takže niet sa už načo vyhovárať. Taktiež mi vadila absencia výsledkov bodovania vtákov v katalógu, tak som na mieste oslovil organizátora. Odpoveď bola pre mňa postačujúca - exotári odovzdali výsledky bodovania v nevyhovujúcom formáte, t.j. tento formát bol pre softvér výstavy nekorektný.
Po druhé: Súhlasím, že sa mohli posunúť otváracie hodiny na 7:00, nakoľko keď sa môžu rôzne burzy začať už pomaly o pol noci, tak tento čas sa mi javí ako optimálny. Dva dni na prehliadku výstavy sú určite postačujúce. Čo sa týka propagácie výstavy, pre mňa bola dostatočná. V časopisoch s chovateľskou tematikou som o nej vedel s dostatočným predstihom. Bilboardy, ktoré ste možno očakával, nemajú asi ani v Nemecku.
No a na záver, národná výstava zvierat Nitra 2008 bola z môjho pohľadu vynikajúca. Na území CZ a SK minimálne v tomto roku nebolo nič kvalitnejšie. To, že má vysoký kredit nie len u nás potvrdilo aj množstvo návštevníkov z Čiech, Poľska, Maďarska, Slovinska Ukrajiny a ktovie ešte odkiaľ.
Ospravedlňujem sa za prípadné preklepy, prišiel som z dlhšej cesty, plánoval som napísať max. 3 riadky a už utekám skontrolovať búdky.
sijo
napsal(a):
Súhlasím, že počet vystavovaných vtákov mohol byť väčší, ale to, koľko je na výstave zvierat závisí od nás - chovateľov. Takže veľmi pekne prosím prispievateľa s nickom "navi" nech napíše, koľko kusov vystavil a tým prispel ku skvalitneniu výstavy. Musím sa organizátorov "vlažne" zastať, nakoľko táto Ornita mala podstatne vyššiu úroveň ako minulá. V minulosti bol problém so samostatným pavilónom, tentoraz bol samostatný, takže niet sa už načo vyhovárať. Taktiež mi vadila absencia výsledkov bodovania vtákov v katalógu, tak som na mieste oslovil organizátora. Odpoveď bola pre mňa postačujúca - exotári odovzdali výsledky bodovania v nevyhovujúcom formáte, t.j. tento formát bol pre softvér výstavy nekorektný.
Po druhé: Súhlasím, že sa mohli posunúť otváracie hodiny na 7:00, nakoľko keď sa môžu rôzne burzy začať už pomaly o pol noci, tak tento čas sa mi javí ako optimálny. Dva dni na prehliadku výstavy sú určite postačujúce. Čo sa týka propagácie výstavy, pre mňa bola dostatočná. V časopisoch s chovateľskou tematikou som o nej vedel s dostatočným predstihom. Bilboardy, ktoré ste možno očakával, nemajú asi ani v Nemecku.
No a na záver, národná výstava zvierat Nitra 2008 bola z môjho pohľadu vynikajúca. Na území CZ a SK minimálne v tomto roku nebolo nič kvalitnejšie. To, že má vysoký kredit nie len u nás potvrdilo aj množstvo návštevníkov z Čiech, Poľska, Maďarska, Slovinska Ukrajiny a ktovie ešte odkiaľ.
Ospravedlňujem sa za prípadné preklepy, prišiel som z dlhšej cesty, plánoval som napísať max. 3 riadky a už utekám skontrolovať búdky.
navi: Navrhoval by som organizátorom aby sa zamysleli nad organizovaním výstavy vtáctva , ak nás nezachránia kolegovia s čiech, nemecka , holanska tak radšej to nerobte , zamyslite sa aby nebol trapas... KONIEC CITATU.
Mili priatelia chovatelia, ak by slovenski chovatelia farebnych kanarikov nevystavovali napr. na Exote, urcite by tam bola nizsia uroven v obsadeni farieb a kvality kanarikov ako napr. vobec ukazka zakladnej zltociernej (zelenej:) farby farebneho kanarika!
Co sa tyka minulo-vikendovej vystavy v Nitre pre CHOVATELOV okrasneho vtactva bol urobeny od organizatorov vystavy konkretne od SZCH velky podras, kedze neboli dorzane zakladne podmienky prijatia prihlasenych vtakov na vystavu a neboli ani len rozoslane evidencne cisla na klietky prihlasenym vystavovatelov pre osobne dodanie okrasneho vtactva!
To, ze dopoludnia v den preberania vtakov na vystave neboli este ani o 10:00 hodine ani len ocislovane klietky pre konkretnych vtakov je vysledok nedodania evidencie z SZCH Bratislava.
Pri takomto nedostatku organizatora SZCH, rozumni slovenski chovatelia dodali na vystavu len to co chceli t.j. viac menej vtakov ako pre PROPAGACNU viacmenej komercnu VYSTAVU.
To ze nebolo dostatok bodovacich listkov a oneskorene odoslanie vysledkov bodovania pre tlac do katalogu od skoliacich sa posudzovatelov, je len vysledok naslednych nedostatkov ...
Europska vystava zvierat v Nitre na Slovensku bude v novembri 2009 a vystavovat budu predsa CHOVATELIA domaci a hostia a nie saboteri dlhorocni funkcionari.
Prajem nam chovatelom pokojny advent a pekne Vianoce 2008 a v buducom Novom roku prajem mat schopnejsich obetavejsich organizatorov vystav!
sijo
napsal(a):
Nečakal som veľké bilboardy,ale možno by sa tam vybrali aj iné rodiny s deťmi,ktorí nie sú chovatelia a nekupujú chovateľské časopisy.Spravili by si malý výlet...