Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

tomas jurecka

23.5.2005 01:13
tomas jurecka

dobrý den,
můj pár korel (lutino) vyseděl letos 2 mladé, během sezení jsem krmil jen suchým zrním a po vylíhnutí začal krmit pestře. Problém je ten že dnes kdy je nejstaršímu mláďěti cca 2 týdny jsem našel v budce další vejce.
- Mám vejce odebírat nebo je tam nechávat (stejně si myslím že je ty mladé rozbijí)
- čím by mohlo být tohle předčasné snášení způsobeno?
děkuji za odpovědi
Tomáš Jurečka

22.5.2005 11:33

tomas jurecka napsal(a):
dobrý den,
můj pár korel (lutino) vyseděl letos 2 mladé, během sezení jsem krmil jen suchým zrním a po vylíhnutí začal krmit pestře. Problém je ten že dnes kdy je nejstaršímu mláďěti cca 2 týdny jsem našel v budce další vejce.
- Mám vejce odebírat nebo je tam nechávat (stejně si myslím že je ty mladé rozbijí)
děkuji za odpovědi
Tomáš Jurečka

Já jsem vajíčka vyhodil, protože podložit jsem je neměl komu. Samice zatím další nesnesla. Nešlo ani tak o to, že by je mladí v budce přímo rozbili, ale vejce byla celá od trusu.

23.5.2005 01:13

tomas jurecka napsal(a):
dobrý den,
děkuji za odpovědi
Tomáš Jurečka

Měl jsem loni ten samý případ u bělohlavých korel. Hnízdili jaksi nepřetržitě. Vajíčka jsem v budce ponechal. Po vylétnutí starších mláďat (3ks), úspěšně vyvedli ještě další 2 mladší sourozence.

Přidejte reakci

Přidat smajlík