Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.1.2009 16:39
tacmi

XXX.XXX.143.239

prosím o radu ,co se to stalo s nožičkou mláděte ještě v budce

25.1.2009 16:53
charouzek

XXX.XXX.99.123

tacmi napsal(a):
prosím o radu ,co se to stalo s nožičkou mláděte ještě v budce

Z této fotky je patrné,že zadní prst je zrejmě zlomený a došlo k otoku ,toto může být pouze chováním rodičů ,samu si to mládě neudělá.Jediná možnost je sledovat další průběh a při nastávající komplikaci - modrání či jiné změně bude nutné zadní prst v nejslabším místě amputovat a předejít ,tak otravě a ztrátě papouška.

25.1.2009 17:08
tacmi

XXX.XXX.143.239

charouzek napsal(a):
Z této fotky je patrné,že zadní prst je zrejmě zlomený a došlo k otoku ,toto může být pouze chováním rodičů ,samu si to mládě neudělá.Jediná možnost je sledovat další průběh a při nastávající komplikaci - modrání či jiné změně bude nutné zadní prst v nejslabším místě amputovat a předejít ,tak otravě a ztrátě papouška.

děkuji

26.1.2009 11:30
ros

XXX.XXX.227.229

tacmi napsal(a):
děkuji

Podíval bych se pořádně nejlíp pod nějakou lupou na to zůžené místo.stalo se mi,že se do podestýlky nějakým způsobem dostalo vlákno o síle lidského vlasu a namotalo se ptákovi na prst.Naštěstí jsem na to přišel včas a podařilo se mi opatrně odřezat i když bez trošky krve se to neobešlo.Vypadalo to úplně stejně.Pokud by to byl i váš případ a povedlo se,nezapomeňte to pak vydezinfikovat.Hodně štěstí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík