Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.3.2009 19:23
chose70

XXX.XXX.2.142

Dobrý den.Prosím o radu koupil jsem neofemu tyrkysovou odčervil a ona mi do
pěti dnů uhynula.Podmínky měla stejné jako původního chovatele.Byla vyhublá
a měla černo-bílý kašovitý trus.Co se jí mohlo stát?Za odpovědi předem děkuji.

9.3.2009 21:03
lary

XXX.XXX.3.23

chose70 napsal(a):

Dobrý večer,
těch příčin může být mraky.Může to být stres,který prostě někteří jedinci nerozdejchají,může to být i ucpání ptáka po odčervení /je li hodně začerven a odčervuje se přípravkem,který parazity zabíjí najednou/...než jste ptáka koupil pozoroval jste ho chvilku jak se chová a tak?Ale viděl bych to na to silné začervení,když píšete že byl pták silně vyhublý a stres k tomu a je vymalováno.

10.3.2009 21:55
saroun

XXX.XXX.89.202

chose70 napsal(a):

Dobrý den, není jasné z vašich informací, jestli byla vyhublá při koupi nebo po těch pěti dnech. Důležitý fakt je ale barva trusu. Mám podezření na silný katar. Na to je pět dnů dlouhá doba. Začervení prokážete jednoduše, když ji otevřete a podíváte se do střev. Jinak by bylo k tomu, aby se dala objektivně posoudit příčina úhynu, pokud to vůbec je tímto způsobem možné, podstatně víc informací o vašem postupu po nákupu.

11.3.2009 19:21
chose70

XXX.XXX.2.142

saroun napsal(a):
Dobrý den, není jasné z vašich informací, jestli byla vyhublá při koupi nebo po těch pěti dnech. Důležitý fakt je ale barva trusu. Mám podezření na silný katar. Na to je pět dnů dlouhá doba. Začervení prokážete jednoduše, když ji otevřete a podíváte se do střev. Jinak by bylo k tomu, aby se dala objektivně posoudit příčina úhynu, pokud to vůbec je tímto způsobem možné, podstatně víc informací o vašem postupu po nákupu.

Dobrý den,neoféma byla při koupi vpořádku vyhubla až za těch 5 dní u mně.
Odčervoval jsem panacurem.Ptaka již nemam abych provedl tu pitvu,ale jinak
děkuji za názor.

Přidejte reakci

Přidat smajlík