Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.3.2009 22:27
lutino

XXX.XXX.242.58

Mám v plánu vybudovat dvě nebo tři voliéry, na oddělení uvažuji o cetris deskách, ale nevím, jak se upevňují, do čeho se ukotvují, aby se k jejich hranám nedostali papoušci. Byl by někdo ochoten dát sem detail ukotvení cetris desek použitých jako dělící stěny voliér? Jak silné desky používáte, dají se do nich uchytit bez problémů i bidla? Děkuji. Lukáš.

12.3.2009 22:50
drlion

XXX.XXX.224.222

lutino napsal(a):
Mám v plánu vybudovat dvě nebo tři voliéry, na oddělení uvažuji o cetris deskách, ale nevím, jak se upevňují, do čeho se ukotvují, aby se k jejich hranám nedostali papoušci. Byl by někdo ochoten dát sem detail ukotvení cetris desek použitých jako dělící stěny voliér? Jak silné desky používáte, dají se do nich uchytit bez problémů i bidla? Děkuji. Lukáš.

Taky by mě to upevnění zajímalo, ale spíš na polykarbonát. Obětuje se někdo a když tu nedá fotku, tak alespoň pár slov, jak a do čeho kraje uchytit a ochránit je před našimi devastátory? Díky moc.

15.3.2009 22:15
lutino

XXX.XXX.242.58

drlion napsal(a):
Taky by mě to upevnění zajímalo, ale spíš na polykarbonát. Obětuje se někdo a když tu nedá fotku, tak alespoň pár slov, jak a do čeho kraje uchytit a ochránit je před našimi devastátory? Díky moc.

Díky všem za radu, jen je škoda, že použili neviditelné písmo a latentní obrázky. Lukáš

15.3.2009 22:21
hicks

XXX.XXX.183.35

lutino napsal(a):
Díky všem za radu, jen je škoda, že použili neviditelné písmo a latentní obrázky. Lukáš

Dobrý den.
Nevím zda to bude vidět.

15.3.2009 22:21
hicks

XXX.XXX.183.35

hicks napsal(a):
Dobrý den.
Nevím zda to bude vidět.

Uchycení je mezi dvěma profili

15.3.2009 22:27
hicks

XXX.XXX.183.35

hicks napsal(a):
Uchycení je mezi dvěma profili

Zde poslední foto.
Pokud nemáte tu možnost umístit mezi dva profili, tak doporučuji upevnit na jeden profil a ze strany kam by se ptáci dostali ke hraně doporučuji oplechovat pásky.

Po dosavadních zkušenostech mohu napsat, že polykarbonát je dobrý materiál, ale pouze pro ptáky, kteří nemají tendenci okusovat. Zatím odolali alexandrům rudohlavým a papouškům senegalským. U známého přímo uprostřed ho načali žakové. Ptáci tudíž nemusí mít přístup k hraně. Ptáci polykarbonát načnou i u prostřed. Pokud ho i přesto chcete použít, tak doporučuji místa u bidel, nebo v blízkosti pletiva oplechovat, aby se opravdu ptáci k tomu nedostali. Co jsem dneska navštívil pár chovatelů, tak velmi dobré zkušenosti mají s Cetris deskami a naopak špatné zkušenosti s OSB a polykarbonem.

15.3.2009 22:46
lutino

XXX.XXX.242.58

hicks napsal(a):
Zde poslední foto.
Pokud nemáte tu možnost umístit mezi dva profili, tak doporučuji upevnit na jeden profil a ze strany kam by se ptáci dostali ke hraně doporučuji oplechovat pásky.

Po dosavadních zkušenostech mohu napsat, že polykarbonát je dobrý materiál, ale pouze pro ptáky, kteří nemají tendenci okusovat. Zatím odolali alexandrům rudohlavým a papouškům senegalským. U známého přímo uprostřed ho načali žakové. Ptáci tudíž nemusí mít přístup k hraně. Ptáci polykarbonát načnou i u prostřed. Pokud ho i přesto chcete použít, tak doporučuji místa u bidel, nebo v blízkosti pletiva oplechovat, aby se opravdu ptáci k tomu nedostali. Co jsem dneska navštívil pár chovatelů, tak velmi dobré zkušenosti mají s Cetris deskami a naopak špatné zkušenosti s OSB a polykarbonem.

Mnohokrát vám děkuji za foto i naprosto vyčerpávající radu. O tom polykarbonátu jsem také slyšel, že jsou někteří devastátoři schopní ho načít i uprostřed, aniž by se dostali k okraji. Proto jsem uvažoval o cetrisu. Škoda, že nepropouští světlo jako polykarbonát, ale všechno má své pro a proti, že? Lukáš.

nikolas

15.3.2009 23:02
nikolas

XXX.XXX.21.41

lutino napsal(a):
Mnohokrát vám děkuji za foto i naprosto vyčerpávající radu. O tom polykarbonátu jsem také slyšel, že jsou někteří devastátoři schopní ho načít i uprostřed, aniž by se dostali k okraji. Proto jsem uvažoval o cetrisu. Škoda, že nepropouští světlo jako polykarbonát, ale všechno má své pro a proti, že? Lukáš.

Já mám použitý polykarbonát na celé boční straně u alex.vousatých a zatím spokojenost,vůbec nejeví zájem že by ho chtěly demolovat.A to je v jednom místě malá dírka po vrtání,jelikož je to koupený přebytek z mé bývalé práce a byl už na něco použitý.

15.3.2009 23:31
cone

XXX.XXX.85.196

nikolas napsal(a):
Já mám použitý polykarbonát na celé boční straně u alex.vousatých a zatím spokojenost,vůbec nejeví zájem že by ho chtěly demolovat.A to je v jednom místě malá dírka po vrtání,jelikož je to koupený přebytek z mé bývalé práce a byl už na něco použitý.

U mně polykarbonát načali nepochopitelně uprostřed majeráci a pap. hnědohlaví. Kupodivu žakům a senegalcům nevadil a nechali ho na pokoji.

16.3.2009 01:23
hicks

XXX.XXX.183.35

cone napsal(a):
U mně polykarbonát načali nepochopitelně uprostřed majeráci a pap. hnědohlaví. Kupodivu žakům a senegalcům nevadil a nechali ho na pokoji.

Ještě si dovolím reagovat.
Každý pták se chová jinak. Mohu říci, že u mne dvě páry alexandrů rudohlavých v pořádku, dřevo i polykarbonát neokusují, ale v neděli u jednoho z chovatelů mi bylo sděleno, že OSB budku úplně načali. Je fakt, že polykarbonát propouští světlo, ale prostě se to musí nějak obejít bez polykarbonátu a nebo jak jsem psal vyzkoušet dát k bidlům větší kusy plechu, tak aby se nedostali přímo k polykarbonátu. Nebo použít pletivo s každé strany polykarbonátu. Což je hodně dražší záležitost.
Mě třeba hodně dělali starosti myšlenky jak vyřešit venkovní výlety, tak aby byli dobře prosvětleny. Říkal jsem si, že když udělám plné mezistěny, tak tam nebude dostatek světla, začal jsem tedy uvažovat o dvojitém pletivu. Po nedělné návštěvě u jednoho chovatele jsem opět musel své plány přehodnotit. Dozvěděl jsem se, že dvojité pletivo u něj nezabralo jelikož se pravděpodobně ptáci rušili navzájem. Na boční stěny byly použity cetris desky a horní část voliéry byla nezastřešena, nebo je možno ji zastřešit průhlednou vlnkou a osvětlení je dostatečné pro mne až překvapivě. Je fakt, že voliéry vypadali na šířku alespoň 120 cm.

Všem doporučuji navštívit pár chovatelů, kteří mají zmodernizované chovatelské zařízení a budete překvapeni jelikož dlouholetá zkušenost člověka nejvíce naučí a nás především poučí a věřte, že vždy je čemu se přiučovat.

16.3.2009 10:08
datl

XXX.XXX.156.99

lutino napsal(a):

Nevíte jak odolávají devastaci ty "průsvitné vlnky" nebo čiré plné desky do sprchových koutů? Možná by mohly být dělící stěny z tohoto materiálu...

5.5.2009 19:32
tomasno

XXX.XXX.7.142

lutino napsal(a):

Ješte bych rozšířil dotaz. Jaký typ desky Cetris používáte? Na stránkách výrobce je jich více druhů ve velkém cenovém rozpětí. Jakou máte zkušenost z čištěním povrchu desek? Čistíte mechanicky? Nebo i vodou? Jakou máte zkušenost s odolností vůči vodě? Díky Tomáš

6.5.2009 18:58
brno

XXX.XXX.212.78

tomasno napsal(a):
Ješte bych rozšířil dotaz. Jaký typ desky Cetris používáte? Na stránkách výrobce je jich více druhů ve velkém cenovém rozpětí. Jakou máte zkušenost z čištěním povrchu desek? Čistíte mechanicky? Nebo i vodou? Jakou máte zkušenost s odolností vůči vodě? Díky Tomáš

Když ve stavebninách, nebo kde je budete kupovat, řeknete, že chcete běžný cetris, tak všude ví a nabýdnou vám akorát různou tloušťku a možná rozměr desek. Za příplatek vám i nařežou, nebo nechají nařezat jakýkoliv rozměr. Vodě je na 100% odolný, takže jej můžete čistit opravdu jakkoliv. Je to velmi pevný a odolný materiál.

Přidejte reakci

Přidat smajlík