jirkaa
napsal(a):
tipoval bych je na dva samce.... pravý určitě u levého by to možná chtělo ještě foto s profilu.
ten vlevo
indosh
napsal(a):
5. Foto samice, 6. samec (opět výrazný rozdíl ve tvaru a velikosti hlavy, bílého líce, samička je i o něco světlejší). Já si myslím, že je to pár Dvořák
ale zaráží mě jejich chování když sem dal boudu tak si jí samička začala bránit a odhání od sebe samce je to normální?? u ostatních párů sem to nikdy nevidel
kubba
napsal(a):
ještě někdo poradí???je normální chování co popisuju o kousek vejš??? díky za odpověd
dobrý den sem zadavatel a proto se ješte jednou ptám dnes sem celý den pozoroval tento pár a chování je opravdu divně na těch fotkách to co je vlevo o čem ostatní co poradili tvrdí že je to samice tak zpívá naparuje se a roztahuje ocasní péra přesně jako samci u ostatních rozel co chovám a to co by mělo být samec tak nic takového nedelá a pokud se jen trochu přiblíží k té druhé tak ta ho hned odhání co si otom myslíte
kubba
napsal(a):
dobrý den sem zadavatel a proto se ješte jednou ptám dnes sem celý den pozoroval tento pár a chování je opravdu divně na těch fotkách to co je vlevo o čem ostatní co poradili tvrdí že je to samice tak zpívá naparuje se a roztahuje ocasní péra přesně jako samci u ostatních rozel co chovám a to co by mělo být samec tak nic takového nedelá a pokud se jen trochu přiblíží k té druhé tak ta ho hned odhání co si otom myslíte
Dobrý den.Můj názor je že se může jednat o dva samce.Letos jsem sestavoval pár rubin a jejich chování bylo podobné.Dostal jsem od známého 100% samici a tak jsem k ní pořídil samce.Jak uvádíte.Samec zpíval ,napařoval se a když se k němu přiblížila údajná samice tak po ni sekal a odháněl ji.Vyřešil jsem to tak že jsem je rozdělil.K údajné samici jsem přidal další samici a samce jsem dal do sousední voliéri,tak aby na sebe vyděli.Nakonec jsem zjistil že se jednalo o dva samce ,kde se projevoval jen ten který měl navrch.po rozdělení to trvalo ještě 14 dní než se projevil i druhý(utiskovaný).Jednalo se o mladé ptáky r.08