Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.5.2009 19:30
dufino

XXX.XXX.198.2

dufino napsal(a):
Amazoňani modročelý

2

7.5.2009 20:19
petikk

XXX.XXX.178.231

dufino napsal(a):
3

Já to vidím na jednoho amazoňana modročelého a na jednoho amazoňana venezuelského nebo minimálně křížence s ním ten pták vpravo,nechejte si udělat dna a máte klid,jinak bych to tipl a to velmi nadneseně na dvě samice.Rozhodně nekřižte tyto dva druhy mezi sebou

7.5.2009 20:42
onicek

XXX.XXX.97.129

petikk napsal(a):
Já to vidím na jednoho amazoňana modročelého a na jednoho amazoňana venezuelského nebo minimálně křížence s ním ten pták vpravo,nechejte si udělat dna a máte klid,jinak bych to tipl a to velmi nadneseně na dvě samice.Rozhodně nekřižte tyto dva druhy mezi sebou

dobrý den, mohl by jste uvést stáří ptáka napravo nebo nejlépe obou dvou, jinak co se týče odlišné kresby jedincu tak se muze jednat o odlisne podruhy ci formy, urcite se nejedna o am. venezuelskeho neboli oranzovokřídlého a o krizence možná.am.venezuelsky má čelo zbarveno jiným odstínem modré než am.modročelý.a pohlaví též typuji na dve samice ale udelejte si DNA test

7.5.2009 20:49
dufino

XXX.XXX.198.2

onicek napsal(a):
dobrý den, mohl by jste uvést stáří ptáka napravo nebo nejlépe obou dvou, jinak co se týče odlišné kresby jedincu tak se muze jednat o odlisne podruhy ci formy, urcite se nejedna o am. venezuelskeho neboli oranzovokřídlého a o krizence možná.am.venezuelsky má čelo zbarveno jiným odstínem modré než am.modročelý.a pohlaví též typuji na dve samice ale udelejte si DNA test

oba jsou modročelí vyděl jsem od obou rodiče navíc papoušek o kterém si myslíte že je am.venezuelský pochází od pana Singra a ten by určitě nechoval křížence

7.5.2009 20:57
petikk

XXX.XXX.178.231

onicek napsal(a):

Hmm.Pane Navrátil a co tak barva zobáku???To vám nic neříká???Amazoňan modročelý a to všechny poddruhy mají černý zobák!!!A ne rohovitý!!!Ten mají venezuelci!Také všechny poddruhy!No jak myslíte,to je váš názor.Ale neblbněte tu lidi!Já říkám že ten pták v pravo není Am.modročelý ale venezuelský!Chovám oba druhy asi 20 let tak snad ještě nejsu slepý.Pro pana Dufka koukněte na zrcátka v křídlech a uvidíte,ten napravo je bude mít oranžové,ten nalevo červené.A budete mít jasno.

7.5.2009 20:59
petikk

XXX.XXX.178.231

petikk napsal(a):
Hmm.Pane Navrátil a co tak barva zobáku???To vám nic neříká???Amazoňan modročelý a to všechny poddruhy mají černý zobák!!!A ne rohovitý!!!Ten mají venezuelci!Také všechny poddruhy!No jak myslíte,to je váš názor.Ale neblbněte tu lidi!Já říkám že ten pták v pravo není Am.modročelý ale venezuelský!Chovám oba druhy asi 20 let tak snad ještě nejsu slepý.Pro pana Dufka koukněte na zrcátka v křídlech a uvidíte,ten napravo je bude mít oranžové,ten nalevo červené.A budete mít jasno.

Zobák nelže!!!

7.5.2009 21:42
onicek

XXX.XXX.97.129

petikk napsal(a):
Zobák nelže!!!

co se týče zobáku máte pravdu počkejme si na fotografie zrcátek, ale ja si myslím že bud je to modročelí a nebo kříženec, jak říkáte sám je to můj názor a váš názor, ale měl bych na vás dotaz p. petikk (), jaktoze zbarvení čela je odlišné nebo má jiný odstín které je char. pro venezuelce? děkuji za odpoved.

7.5.2009 21:57
osik

XXX.XXX.234.193

petikk napsal(a):
Zobák nelže!!!

Dobrý večer ,podle mě máte pár,ale jistota bude DNA a pro petikka ,neberte to nijak špatně ,ale podle mě vypadají oranžovokřídlý takto viz foto,každý jedinec má žluté líce,rohovinový zobák ,světlejší barvu bez černého zakončení ,modrá na čele je variabilní i velikost je různá ,vlevo samec a vpravo samice.

7.5.2009 21:58
osik

XXX.XXX.234.193

osik napsal(a):
Dobrý večer ,podle mě máte pár,ale jistota bude DNA a pro petikka ,neberte to nijak špatně ,ale podle mě vypadají oranžovokřídlý takto viz foto,každý jedinec má žluté líce,rohovinový zobák ,světlejší barvu bez černého zakončení ,modrá na čele je variabilní i velikost je různá ,vlevo samec a vpravo samice.

další

7.5.2009 23:21
petikk

XXX.XXX.178.231

osik napsal(a):
další

Samozřejmě že vím jak vypadá Amazoňan venezuelský.Příkládám foto mého páru s mláďaty.

7.5.2009 23:29
petikk

XXX.XXX.178.231

petikk napsal(a):
Samozřejmě že vím jak vypadá Amazoňan venezuelský.Příkládám foto mého páru s mláďaty.

Kříženci amazona aestiva a amazona amazonica,nemůžu si pomoct ale ten pták v pravo na prvním fotu je jako jejich sourozenec včetně barvy zobáku

8.5.2009 08:06
tamas

XXX.XXX.178.231

petikk napsal(a):
Kříženci amazona aestiva a amazona amazonica,nemůžu si pomoct ale ten pták v pravo na prvním fotu je jako jejich sourozenec včetně barvy zobáku

Dobrý den. Nechci být válečný štváč ale pan petikk má pravdu,ten pták na pravo na prvních třech fotkách není čistý rozhodně to není am.modročelý ale kříženec něčeho s něčím.Co s čím těžko říct to by bylo na nekonečnou diskuzi.To že jste viděl někde jakože rodiče vůbec nic neznamená.Co se týče pohlaví nechte udělat dna nebo endoskopii.

8.5.2009 08:36
onicek

XXX.XXX.97.129

petikk napsal(a):

podle přiložených vašich fotek kříženců aestiva x amazonica lze opravdu říci, že p. Dufek vlastní skutečně křížence, jen by mě zajímalo proč lidé tyto ptáky mezi sebou křížía nevěřím tomu že si je někdo zamenil za tentýž druh, v podstatě je dost znaků, kterrými se od sebe liší

8.5.2009 09:18
osik

XXX.XXX.234.193

onicek napsal(a):
podle přiložených vašich fotek kříženců aestiva x amazonica lze opravdu říci, že p. Dufek vlastní skutečně křížence, jen by mě zajímalo proč lidé tyto ptáky mezi sebou křížía nevěřím tomu že si je někdo zamenil za tentýž druh, v podstatě je dost znaků, kterrými se od sebe liší

Dodrý den ,podle zobáku a vašich fotek se také přikláním k tomu ,že se jedná o křížence .

8.5.2009 12:18
radohi

XXX.XXX.76.126

dufino napsal(a):
Amazoňani modročelý

Podľa môjho nazoru mate par,a ten napravo je samica krizenec ,prezradzaju ju licne skvrny so zacinajucim zltym nadychom ,ktore su typicke pre am.venezuelsky. pozorne si pozrite aj rydovacie perie a cely chvost zospodu a popiste ho.A hlavne ich nedavajte do paru,lebo tych krizencov je cim dalej tym viac,kam to asi dospeje...pana Slingra nepoznam ani nechcem urazit ale ze predava take jedince je hanba...

8.5.2009 12:19
radohi

XXX.XXX.76.126

dufino napsal(a):
Amazoňani modročelý

chyba SINGRA

11.5.2009 08:49
splendid

XXX.XXX.200.163

petikk napsal(a):

Asi máte pravdu, křížence mezi amazoňany odchovával a o odchovech publikoval články v Časopise Chovatel někdy v osmdesátých letech tuším pan Král z Jihlavy(musel bych se do časopisu podívat kdy to přesně bylo a snad to byli právě modročelí a venezuelci) ale odchoval jich více a dokonce vystavoval na Exotě v Olomouci. Je jasné, že tito kříženci nemuseli všichni "zmizet" a byli použiti pro další chov vzhledem k tehdejšímu nedostatku těchto papoušků u nás.A je možné, že nebyl sám a dělo se tak i na jiných místech a nyní to může být třeba jen druhá generace po těchto odchovech, ale to je jen můj názor....

12.5.2009 06:30
jirigol

XXX.XXX.125.165

radohi napsal(a):
chyba SINGRA

Pane Dufek pan Singr kříží celé roky modročelého samce a samici venezuelskou a ten Váš je jejich potomek !!!!

14.5.2009 07:34
dufino

XXX.XXX.198.2

jirigol napsal(a):
Pane Dufek pan Singr kříží celé roky modročelého samce a samici venezuelskou a ten Váš je jejich potomek !!!!

Dobrý den velice děkuji za vaše připomínky ,nevěnoval jsem tomu žádnou pozornost koupil jsem samici pro svého ochočeného samce aby měl společnost a chtěl jsem se jen přesvědčit jestli je to pár (to že je samice kříženec je pro mě velmi nemilá zpráva) ale jsou spolu tak spokojeni že jim nemužu udělat to že je rozdělím.Raději se vzdám odchovů ikdyž jsem se velmi těšil na mláďata.Prosím pana ,, jirigol,, aby mi napsal na meil pdufek@seznam.cz ještě jednou díky Pavel

Přidejte reakci

Přidat smajlík