Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.5.2009 12:51
tomassm

XXX.XXX.19.209

Dobrý den. mám problém. mám 6 párů agošů a najednou začali někteří pelichat, prvně se to projevovalo u jednoho ale ted už se škubou další dva a obyčejné přepeřování to nebude protože už to trvá dost dlouho. Jeden už nemá skoro žádné peří. Poradtě prosím co s tím mám dělat???

31.5.2009 18:33
eden

XXX.XXX.71.60

tomassm napsal(a):
Dobrý den. mám problém. mám 6 párů agošů a najednou začali někteří pelichat, prvně se to projevovalo u jednoho ale ted už se škubou další dva a obyčejné přepeřování to nebude protože už to trvá dost dlouho. Jeden už nemá skoro žádné peří. Poradtě prosím co s tím mám dělat???

Je rozdíl jestli se škubou a nebo jestli jim peří vypadává. Jestli jim vypadává tak si nechte udělat alespoň u jednoho test na PBFD, pak uvidíte. Jestliže se jedná o škubání, tak záleží jestli se škubou navzájem nebo jen pták sám. V každém pádě je dobré poradit se s veterinářem, protože příčin může být spousta.

6.6.2009 12:04
tomassm

XXX.XXX.19.209

eden napsal(a):
Je rozdíl jestli se škubou a nebo jestli jim peří vypadává. Jestli jim vypadává tak si nechte udělat alespoň u jednoho test na PBFD, pak uvidíte. Jestliže se jedná o škubání, tak záleží jestli se škubou navzájem nebo jen pták sám. V každém pádě je dobré poradit se s veterinářem, protože příčin může být spousta.

Zdravim.
To peří jim začalo vypadávat samo.
Kdybych teda tam měl teda PBFD, tak co je příčinou této nemoci, je to třeba způsobeno plísněmi a nečistotou?? A dá se to nějak léčit, neexistují třeba nějaké vitamíny do vody nebo tak něco ??
Prosím poradte.

6.6.2009 12:14
gazd

XXX.XXX.241.195

tomassm napsal(a):
Zdravim.
To peří jim začalo vypadávat samo.
Kdybych teda tam měl teda PBFD, tak co je příčinou této nemoci, je to třeba způsobeno plísněmi a nečistotou?? A dá se to nějak léčit, neexistují třeba nějaké vitamíny do vody nebo tak něco ??
Prosím poradte.

Přikládám odkaz - http://www.amazonia.cz /informace.php?eid=18
odstraňte mezeru před lomítkem. G.Z.

7.6.2009 17:13
eden

XXX.XXX.64.13

gazd napsal(a):
Přikládám odkaz - http://www.amazonia.cz /informace.php?eid=18
odstraňte mezeru před lomítkem. G.Z.

Příčina PBFD je vir. Ale nebudeme strašit předčasně. Raději nechte alespoň toho nejhoršího ptáka vyšetřit. Ono totiž vyšetření je dražší než papoušek, ale pak budete mít jistotu co dělat dál s těmi ostatními, respektive s celým svým chovem. To už by vám poradil veterinář.

Přidejte reakci

Přidat smajlík