Pyrura lepida lepida-mutace nebo kříženec?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.5.2009 16:39
oscar

XXX.XXX.170.11

Zdravím všechny chovatele a měl bych dotaz ohledně pyrur modravých-pyrura lepida lepida.Zakoupil jsem 2 ks pyrur modravých rok 2009 od chovatele ,který měl normálně vybarvený pár pyrur modravých.Po zakoupení byli mladí zbarveni normálně,ale teď když začali přepeřovat se u jednoho kusu ojevuje červené peří jak na břiše, tak i na zádech viz.foto.Ptáci ještě nejsou zcela přepeřeni.Poraďte co to může být ,jestli mutace, nebo kříženec.Děkuji za vaše názory.R.Bílek

31.5.2009 16:41
oscar

XXX.XXX.170.11

oscar napsal(a):
Zdravím všechny chovatele a měl bych dotaz ohledně pyrur modravých-pyrura lepida lepida.Zakoupil jsem 2 ks pyrur modravých rok 2009 od chovatele ,který měl normálně vybarvený pár pyrur modravých.Po zakoupení byli mladí zbarveni normálně,ale teď když začali přepeřovat se u jednoho kusu ojevuje červené peří jak na břiše, tak i na zádech viz.foto.Ptáci ještě nejsou zcela přepeřeni.Poraďte co to může být ,jestli mutace, nebo kříženec.Děkuji za vaše názory.R.Bílek

další

2.6.2009 09:32
Luboš Jedlinský

XXX.XXX.151.22

oscar napsal(a):
další

ten jeden (strakatý) se projevuje stejně jako přepeřování pyrury červenobřichého, ty jsou také převážně zelení a po určité době se začnou objevovat červená pírka a za nějakou dobu zčervená celý tak jak má, ovšem matou mě i flíčky v zadu, podle mě je to určitě kříženec, rodičovský pár mohl být sestavený správně, ale jejich předci mohli být kříženci a teď se to mohlo projevit.. na mutaci to nevypadá, rozhodně ne na mutaci perlata perlata, kvůli tomu červenému břichu.

2.6.2009 10:17
lukas bryndza

XXX.XXX.153.23

oscar napsal(a):
další

Dobrý deň,
u pyrúr je výskyt "atypického" červeného peria pomerne častý aj u čistokrvných vtákov. Je možné že ide iba o modifikáciu o čom svedčí aj červené perie na chrbte vtáka (takéto sfarbenie sa u p. perlata nevyskytuje). Bez informácie o predkoch Vám však 100% odpoveď nikto nedá.
Bohužiaľ sú jednotlivé druhy pyrrúr často krížené medzi sebou a tak alternatíva, že jeden z predkov nebol p. lepida je satále v hre. Pokúste sa o odchov a uvidíte ako budú sfarbené mladé. Potom sa nám pochválte. S pozdravom LB

30.6.2009 21:59
oscar

XXX.XXX.170.11

lukas bryndza napsal(a):
Dobrý deň,
u pyrúr je výskyt "atypického" červeného peria pomerne častý aj u čistokrvných vtákov. Je možné že ide iba o modifikáciu o čom svedčí aj červené perie na chrbte vtáka (takéto sfarbenie sa u p. perlata nevyskytuje). Bez informácie o predkoch Vám však 100% odpoveď nikto nedá.
Bohužiaľ sú jednotlivé druhy pyrrúr často krížené medzi sebou a tak alternatíva, že jeden z predkov nebol p. lepida je satále v hre. Pokúste sa o odchov a uvidíte ako budú sfarbené mladé. Potom sa nám pochválte. S pozdravom LB

nejde mi vkládat foto admin nereaguje

8.7.2009 22:30
oscar

XXX.XXX.170.11

oscar napsal(a):
nejde mi vkládat foto admin nereaguje

foto po měsíci ,červená se rozšiřuje

8.7.2009 22:37
oscar

XXX.XXX.170.11

oscar napsal(a):
foto po měsíci ,červená se rozšiřuje

další

8.7.2009 22:40
oscar

XXX.XXX.170.11

oscar napsal(a):
další

sourozenci

8.7.2009 22:43
oscar

XXX.XXX.170.11

oscar napsal(a):
sourozenci

červená ocasní péra

8.7.2009 22:47
oscar

XXX.XXX.170.11

oscar napsal(a):
červená ocasní péra

tak co tomu říkáte

9.7.2009 04:35
eden

XXX.XXX.71.128

oscar napsal(a):
tak co tomu říkáte

Jak tam vkládáte ty fotky? Vždycky mi to šlo a najednou je v tom nějaký zádrhel. Formát používám stále stejný jako dřív a fotka vložit nejde.

9.7.2009 08:09
oscar

XXX.XXX.145.47

eden napsal(a):
Jak tam vkládáte ty fotky? Vždycky mi to šlo a najednou je v tom nějaký zádrhel. Formát používám stále stejný jako dřív a fotka vložit nejde.

Taky mi to nešlo ,musel jsem zmenšit fotky na těch 200 kB.Už mi to jede.

Přidejte reakci

Přidat smajlík