Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.4.2006 18:04

Další kříženec pro Ty kdo si chtějí vyzkoušet své znalosti v této kategorii . Jako nápovědu mohu napsat , že rodiče jsou velmi známí opeřenci z naší přírody . Luboš.

26.4.2006 18:21

lubos napsal(a):
Další kříženec pro Ty kdo si chtějí vyzkoušet své znalosti v této kategorii . Jako nápovědu mohu napsat , že rodiče jsou velmi známí opeřenci z naší přírody . Luboš.

S veľkou pravdepodobnosťou ide o kríženca Cardueli carduelis x Carduelis spinus a kríženec je asi samček. Správne?

26.4.2006 18:33

lukas bryndza napsal(a):
S veľkou pravdepodobnosťou ide o kríženca Cardueli carduelis x Carduelis spinus a kríženec je asi samček. Správne?

Musíme nechat také prostor i druhým chovatelům , aby měli možnost se vyjádřit k fotce křížence - uvedu věci na pravou míru až zítra . Luboš.

26.4.2006 21:52

lubos napsal(a):
Musíme nechat také prostor i druhým chovatelům , aby měli možnost se vyjádřit k fotce křížence - uvedu věci na pravou míru až zítra . Luboš.

stehlik x konopka

26.4.2006 22:04

on marek napsal(a):
stehlik x konopka

a tohoto kto pozna???

26.4.2006 22:50

on marek napsal(a):
a tohoto kto pozna???

Obávám se, že v případě druhé otázky na určení křížence zadané Markem může být úspěšné pouze hádání. Jde-li opravdu o křížence, jsou to neobvyklé straky , možná po konopce ale stejně tak nejsem já a myslím že asi ani nikdo další schopen rozlišit i případně jiného partnera, nevylučuji ani stehlíka. Především mám ale na srdci sdělení, že jsem sice rád, když se někdo aktivně do diskuse připojí ale mělo by to být na přiměřené úrovni. I když jsou na obrázku kříženci dva, nejsou prakticky skrz dráty vůbec vidět (aspoň ne žádné podstatné rozlišitelné znaky) a i když se jedná jen o jakousi pomyslnou soutěž, přece jen by měla být založena trochu na nějaké odbornosti - tedy mělo by jít opravdu o určování kříženců, ne jen hádání či náhodné trefování. Tomu i zadavatel musí směřovat svá zadání, dosavadní fotografie kříženců tu byly aspoň zatím v podobě portrétů. Rád se k tomu ještě vrátím, až se dozvím o jakého křížence se skutečně jedná a věřím že i kolega Luboš neodmítne nějaké vyjádření a posouzení.

27.4.2006 06:46

on marek napsal(a):
a tohoto kto pozna???

Marku - zajisté i Vy samotný víte , že se jedná o postavové kanáry Yorkshire . Postava tohoto kanára by měla tvarem připomínat mrkev a na barvě či kresbě nezáleží . Luboš.

27.4.2006 09:10

lubos napsal(a):

Prvni obrazek je podle me stehlik/cizek, druhy obrazek kanar, ale jakej, to pres ty draty bohuzel nepoznam

27.4.2006 13:58

lubos napsal(a):
Marku - zajisté i Vy samotný víte , že se jedná o postavové kanáry Yorkshire . Postava tohoto kanára by měla tvarem připomínat mrkev a na barvě či kresbě nezáleží . Luboš.

lubos klobuk dolu, je to yorkshir, mna zaujala ta farba a potom cena, foto ja z burzi v I, bolo tam vela zaujimavosti a este viac krizencou, ked mi vystane cas este sem neake foto vlozim, samozrejme kanarov

27.4.2006 15:19

on marek napsal(a):
lubos klobuk dolu, je to yorkshir, mna zaujala ta farba a potom cena, foto ja z burzi v I, bolo tam vela zaujimavosti a este viac krizencou, ked mi vystane cas este sem neake foto vlozim, samozrejme kanarov

Marku jak jsem v předešlé příspěvku uvedl Yorkshir může mít jakoukoliv barvu a podle fotky bych si troufl říci , že jejich majitel ač patrně Ital si nedal až tolik práce s tím aby jeho kanáři měli kvalitní lipochromovou barvu / z fotky / nelze poznat zda jsou kanáři původní barvou žlutí a jsou barveni karoténem pro červené kanáry nebo jsou červení a nejsou barveni . Pokud jde o cenu těchto kanárů musím napsat , že ceny se pohybují v dosti rozdílných relacích podle států , myslím si že ale cena nebude až tak rozhodující pokud by si člověk chtěl dovést kvalitní jedince a ti z fotky zdaleko tak kvalitní nejsou .
Itálie respektivě jejich chovatelé jsou známí chovem kříženců a evropského ptactva / a jejich mutací / v daleko větší míře než u našich chovatelů . Věřím , že jste a patrně nějakou dobu budete tím co jste tam viděl nadšen . Luboš.

27.4.2006 19:22

jardik napsal(a):
Prvni obrazek je podle me stehlik/cizek, druhy obrazek kanar, ale jakej, to pres ty draty bohuzel nepoznam

Jak jsem včera slíbil tak dnes uvedu rodiče tohoto křížence na pravou míru i když asi nebude potřeba , protože Lukas a Jardík to už udělali za mne . Také jsem byl mile potěšen tím jak byli ukryti v latině jeho rodiče . Ano opravdu jde o křížence čížka lesního x stehlík obecný a v tomto případě není až tak podstatné zda rodiče jsou uvedeni ve správném pořadí , protože vizuelně budou zajisté stejní kříženci i v případě opačného páření . Jiná situace ovšem nastane pokud budou párováni rodiče buď mutačních ptáků nebo s kanárem samcem . V těchto případech je opravdu nutné dodržovat pravidlo toho , že je uváděn na prvním místě sameček / a jaké mutace / a na místě druhém samička a také jaká !! Nemyslím si , že je potřeba se nějak vyjadřovat k tomu , zda se jedná o kombinaci dvou ptáků , kteří jsou žádoucí k takovému křížení , protože jsem toho názoru , že se v mém případě jedná spíše jen o informace jak vypadají různí kříženci a odbornou stránku ponechme jen na výstavy - tedy tam kde se boduje .
Luboš.

28.4.2006 21:55

lubos napsal(a):
Jak jsem včera slíbil tak dnes uvedu rodiče tohoto křížence na pravou míru i když asi nebude potřeba , protože Lukas a Jardík to už udělali za mne . Také jsem byl mile potěšen tím jak byli ukryti v latině jeho rodiče . Ano opravdu jde o křížence čížka lesního x stehlík obecný a v tomto případě není až tak podstatné zda rodiče jsou uvedeni ve správném pořadí , protože vizuelně budou zajisté stejní kříženci i v případě opačného páření . Jiná situace ovšem nastane pokud budou párováni rodiče buď mutačních ptáků nebo s kanárem samcem . V těchto případech je opravdu nutné dodržovat pravidlo toho , že je uváděn na prvním místě sameček / a jaké mutace / a na místě druhém samička a také jaká !! Nemyslím si , že je potřeba se nějak vyjadřovat k tomu , zda se jedná o kombinaci dvou ptáků , kteří jsou žádoucí k takovému křížení , protože jsem toho názoru , že se v mém případě jedná spíše jen o informace jak vypadají různí kříženci a odbornou stránku ponechme jen na výstavy - tedy tam kde se boduje .
Luboš.

Přislíbil jsem dokončit svůj komentář k přidanému obrázku. Nezbývá mi než poděkovat Lubošovi, že mne velmi rychle uvedl na správnou odpověď, zatímco jsem ve své ukvapenosti podlehl sugestivnosti vypálené otázky a byl schopen v obrázku úplně nelogicky hledat skutečně křížence naprosto netradičních barev (červený lipochrom). Přesto si myslím, že co jsem sdělil, že by diskuse měla mít nějaká pravidla a tedy i úroveň, je na místě. Vůbec to nevylučuje rozmanitost příspěvků a vzájemný přínos pro všechny zúčastněné. Děkuji.

Přidejte reakci

Přidat smajlík