prosím potřebuji poradit jak poznám pohlaví u neofém modrohlavých přírodních vyletělo mi 5 mladých a nevím jak to rozpoznat ,slyšela jsem,že samičky by měli mít zespodu křídel bílý pásek a samečkové ne. Má s tím prosím někdo nějakou zkušenost nechci je zbytečně chytat. A jsou všichni stejní a potřebuji vybrat samičku, nebo musím počkat až se přepeří. Děkuji za odpověď
Uživatel s deaktivovaným účtem

senegalsky
napsal(a):
prosím potřebuji poradit jak poznám pohlaví u neofém modrohlavých přírodních vyletělo mi 5 mladých a nevím jak to rozpoznat ,slyšela jsem,že samičky by měli mít zespodu křídel bílý pásek a samečkové ne. Má s tím prosím někdo nějakou zkušenost nechci je zbytečně chytat. A jsou všichni stejní a potřebuji vybrat samičku, nebo musím počkat až se přepeří. Děkuji za odpověď
Podle těch bílých pásků už to dneska nepoznáte.Jsou i samečci,kteří je mají.
Nejlepší je počkat,až přepeří.Asi po třech měsících.Někdo také vytrhne peří v prsní oblasti,aby se dříve ukázalo červené pírko.
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Podle těch bílých pásků už to dneska nepoznáte.Jsou i samečci,kteří je mají.
Nejlepší je počkat,až přepeří.Asi po třech měsících.Někdo také vytrhne peří v prsní oblasti,aby se dříve ukázalo červené pírko.
Opravdu podle bílých pásků samce od samičky nepoznáte.Já rozeznávám samce od samice podle spodní barvy křídla.Samci ji mají vždy černou a samice šedou.Problém je pouze u skořicových.Ale u přírodních,pastelových a modrých je to 100%ní.
senegalsky
napsal(a):
Zdravím, samci mají mohutnější postavu, širší a mohutnější hlavu, trochu jinak posazené oči, odstín barvy je výraznější, spodní strana křídel tmavší, proužek jen naznačený, posed na bidle vzpřímenější. Je toho dost, nejdůležitější pro chovatele je naučit se dívat, pak už je to vidět lépe.