meun

XXX.XXX.100.66
Dobrý den, prosím o radu, objevila se mi u andulek vápenka, jaký přípravek je na léčbu nejvhodnější, a čím vydesinfikovat dřevěnou voliéru. děkuji za rady.
meun
napsal(a):
Dobrý den, prosím o radu, objevila se mi u andulek vápenka, jaký přípravek je na léčbu nejvhodnější, a čím vydesinfikovat dřevěnou voliéru. děkuji za rady.
Ja jsem používala mast beaphar p-salbe 2-3 týdně nebo jsem jim potírala postižená místa vatičkou postříkanou arpalitem neo. Arpalitem můžete vystříkat i chovné zařízení.
Uživatel s deaktivovaným účtem

meun
napsal(a):
Pred lety jsem koupil sterilni vazelinku ve vajenskem vyprodeji a s uspechem aplikuji do dnes.
meun
napsal(a):
Dobrý den, natírat postižená místa Arpalitem v žádném případě nedoporučuji - je toxický a při náhodném požití nebo jiném způsobu vstřebání do organismu (např. oděrkou apod.) můžete o ptáka také přijít. Naopak vhodný je Arpalit na vystříkání klece a vnějšího prostředí, kde se parazitičtí roztoči vyskytují. Postižená místa potírejte slunečnicovým olejem nebo sterilní vazelínou, zamezíte tím přístupu vzduchu k postiženým místům, parazit se udusí a je po problému.