eden
napsal(a):
Jestli někdo máte fotky různých druhů pyrur, dejte je sem ať si můžeme vybrat, která je nejhezčí (myslím pyrura - ne fotka).
Jelikož nikdo nereaguje, přidám foto jednoho z mých oblíbených druhů pyrur - rudohlavé. Foto je z hol. stránek.
cone
napsal(a):
Jelikož nikdo nereaguje, přidám foto jednoho z mých oblíbených druhů pyrur - rudohlavé. Foto je z hol. stránek.
Možná při větší propagaci pyrur bude o ně zájem jako o korely. Pyrury jsou velmi zajímaví a milí papoušci. Na obrázku pyrura žlutobřichá.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.237.43
eden
napsal(a):
Koukám, že jsou pyrury velká vzácnost, že je nikdo nemá.
pyrura hnědouchý
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
pyrura hnědouchý
Přepeřující samička pyrury rudohlavého. Omlouvám se, ale lepší foto nemám, hned jak natáhnu ruku s foťákem do voliéry jsou na foťáku :). Je až neuvěřitelné kolik perfektních vlastností se dokáže vmísit do těchto papoušků. Jsou milí a ochočí se i nedokrmení jedinci,tedy dobrý vztah s chovatelem, výhodou oproti podobným aratingům je menší hluk, jsou krásně zbarveni.Naprosto jedinečné chování. Nejspíše od chovu těchto papoušků odrazuje jejich potřeba pestrého krmení a mnoho ovoce a zeleniny. Mě osobně fascinují. Nyní mám paní Svobodová zamluvený pár pyrury žlutoprsého. Mirek
sunflowersman
napsal(a):
Přepeřující samička pyrury rudohlavého. Omlouvám se, ale lepší foto nemám, hned jak natáhnu ruku s foťákem do voliéry jsou na foťáku :). Je až neuvěřitelné kolik perfektních vlastností se dokáže vmísit do těchto papoušků. Jsou milí a ochočí se i nedokrmení jedinci,tedy dobrý vztah s chovatelem, výhodou oproti podobným aratingům je menší hluk, jsou krásně zbarveni.Naprosto jedinečné chování. Nejspíše od chovu těchto papoušků odrazuje jejich potřeba pestrého krmení a mnoho ovoce a zeleniny. Mě osobně fascinují. Nyní mám paní Svobodová zamluvený pár pyrury žlutoprsého. Mirek
pyrura lepida-modravý
oscar
napsal(a):
pyrura lepida-modravý
Zajímavě zbarvení-Pyrura lepida-modravý
oscar
napsal(a):
další
pyrurové jsou opravdu impozantní ptáci, vkládám pár fotek z mého chovu
Luboš Jedlinský
napsal(a):
pyrurové jsou opravdu impozantní ptáci, vkládám pár fotek z mého chovu
2
Luboš Jedlinský
napsal(a):
dvouletý kus
zelenolící tyrkysový skořicový
Luboš Jedlinský
napsal(a):
zelenolící skořicový
zelenolící skořicový pár
Luboš Jedlinský
napsal(a):
zelenolící skořicový pár
Také svou troškou do mlýna:
Pyrury zelenolící skořicová
Luboš Jedlinský
napsal(a):
zelenolící skořicový pár
Pyrura zelenolící přírodní, ručně dokrmený
Luboš Jedlinský
napsal(a):
zelenolící skořicový pár
Pyrura hnědouchý, ručně dokrmený
Luboš Jedlinský
napsal(a):
zelenolící skořicový pár
Znovu zelenolící skořicový
Luboš Jedlinský
napsal(a):
zelenolící skořicový pár
Pyruří mateřská školka při obědě
Luboš Jedlinský
napsal(a):
zelenolící skořicový pár
Pyruří mateřská školka po obědě - společné foto.
Luboš Jedlinský
napsal(a):
zelenolící skořicový pár
Náš Fanda a hnědouší dorostenci.
Luboš Jedlinský
napsal(a):
zelenolící skořicový pár
Průzkumníci na rameni
Luboš Jedlinský
napsal(a):
zelenolící skořicový pár
Dorostenci chtějí ještě krmit
Luboš Jedlinský
napsal(a):
zelenolící skořicový pár
Ručně dokrmené hejno při proletu v obýváku
Luboš Jedlinský
napsal(a):
zelenolící skořicový pár
Miminka zelenolící tyrkysové a tyrkysové hypoxanthy
Luboš Jedlinský
napsal(a):
zelenolící skořicový pár
Miminka tyrkysová trošku starší
Luboš Jedlinský
napsal(a):
zelenolící skořicový pár
Tyrkysoví dorostenci v plné parádě (tyrkysový nominální a tyrkysová hypoxantha)
Luboš Jedlinský
napsal(a):
zelenolící skořicový pár
Žlutoprsí (hypoxantha) dorostenci při koupání ve dřezu
Luboš Jedlinský
napsal(a):
zelenolící skořicový pár
Žlutoprsí krasavci na křesle v obýváku
vitezslav
napsal(a):
Je někdo, kdo u nás odchovává pyrury rudohlavé ???
pyrura žlutoprsý chovný pár
Luboš Jedlinský
napsal(a):
zelenolící skořicový pár
Zdravím Luboši,
Vaše pyrury jsou nádherné, chtěl jsem se zeptat zda pravidelně odchováváte od červenobřichých, jsou nádherné, někde se o nich píše, že odchovávají hůře, zajímalo by mne zda je tomu tak, zda i vy máte takovou zkušenost. Díky za odpověď
Uživatel s deaktivovaným účtem

jerrys
napsal(a):
Zdravím tyto pyrury chovám a každý rok odchovávám
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jak jsou náročné na chov pyrury žlutoprsé a jaké mají nároky na místo. A jestli je i zimujete?Děkuji.
belina

XXX.XXX.174.103
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jak jsou náročné na chov pyrury žlutoprsé a jaké mají nároky na místo. A jestli je i zimujete?Děkuji.
Pyrury jsou opravdu úžasný ptáci.Nikdy jsem jim nevěnovala pozornost,ale teď jsem jim úplně propadla.....A tak pročítám inzerci a žasnu,samá korela,rosela,alexandr a žako a pyrura skoro žádná .A tak se ptám,čím to je,že je jich u nás tak málo?Není o ně zájem?Nebo se těžko odchovávají?
belina
napsal(a):
Pyrury jsou opravdu úžasný ptáci.Nikdy jsem jim nevěnovala pozornost,ale teď jsem jim úplně propadla.....A tak pročítám inzerci a žasnu,samá korela,rosela,alexandr a žako a pyrura skoro žádná .A tak se ptám,čím to je,že je jich u nás tak málo?Není o ně zájem?Nebo se těžko odchovávají?
Lidi je neznají. Vždyť někteří ani netuší, že můžou andulky koupit u chovatele a ne ve zwerimexu. Přestože senegalských papoušků je spousta, když ke mě někdo příjde pro andulku, ptá se co je to za zelené ptáky ve voliéře a žasne, že jsou to senegalci. Někteří ani pojem senegalský papoušek nezná, tak jak chcete aby lidi znali pyrury, které se zatím tak houfně nechovají. Běžní zájemci o papoušky znají pouze andulky a korely, možná tak žaky, ary a amazoňany. Určit jejich barvu však nedovedou a klidně vám tvrdí, že amazoňan je ten bílý s chocholkou
eden
napsal(a):
Lidi je neznají. Vždyť někteří ani netuší, že můžou andulky koupit u chovatele a ne ve zwerimexu. Přestože senegalských papoušků je spousta, když ke mě někdo příjde pro andulku, ptá se co je to za zelené ptáky ve voliéře a žasne, že jsou to senegalci. Někteří ani pojem senegalský papoušek nezná, tak jak chcete aby lidi znali pyrury, které se zatím tak houfně nechovají. Běžní zájemci o papoušky znají pouze andulky a korely, možná tak žaky, ary a amazoňany. Určit jejich barvu však nedovedou a klidně vám tvrdí, že amazoňan je ten bílý s chocholkou
Pyrura rudoramenný - patří k vzácnějším druhům, ale povahově úžasný
pasnau
napsal(a):
Pyrura rudoramenný - patří k vzácnějším druhům, ale povahově úžasný
není to nádhera?
chovpapousek
napsal(a):
další
Nejsema autorem těchto fotek ale je to paráda, co?