egi
napsal(a):
Moji prví červenohlavý; mám ich od jari, sú to perfektní vtáci!
nikolas

XXX.XXX.21.41
egi
napsal(a):
.
nikolas

XXX.XXX.21.41
egi
napsal(a):
.
nikolas

XXX.XXX.21.41
egi
napsal(a):
.
nikolas

XXX.XXX.21.41
egi
napsal(a):
.
nikolas

XXX.XXX.21.41
egi
napsal(a):
Já se z jejich přítomnosti těším už 3 roky a jelikož jsem je kupoval jako mladé tak doufám, že v zimě bude nějaký odchov. Abych si to pojistil tak jsem si pořídil rovnou dva páry.
nikolas

XXX.XXX.21.41
egi
napsal(a):
Máte ich veľmi pekné , dúfam, že o rok ich budem mať v plnej kráse aj ja.
Negi
Fotky jsou dělané v loni při pelichání, takže zrovna v plné formě rudohlavci nejsou.
nikolas

XXX.XXX.21.41
nikolas
napsal(a):
Fotky jsou dělané v loni při pelichání, takže zrovna v plné formě rudohlavci nejsou.
Zapoměl jsem dodat, že za rok je ještě úplně vybarvené nebudete mít. U těch mojich bylo asi za rok a půl rozeznat pohlaví a plně vybarvení byli až mezi 2. a 3. rokem.
nikolas

XXX.XXX.21.41
egi
napsal(a):
Našel jsem i fotky kde jsou už přepeření.
nikolas

XXX.XXX.21.41
egi
napsal(a):
Další
Uživatel s deaktivovaným účtem

egi
napsal(a):
priteli, nevim kdo zase prejmenoval rudohlaveho na cervenohlaveho jestli se tim nekdo bavi nebo ja nevim.CHovam je tez, uvitam s vami o nich dialog.Jsou to nadherni ptaci,jeste me teda neodchovali zrovna preperuji.
napsal(a):
priteli, nevim kdo zase prejmenoval rudohlaveho na cervenohlaveho jestli se tim nekdo bavi nebo ja nevim.CHovam je tez, uvitam s vami o nich dialog.Jsou to nadherni ptaci,jeste me teda neodchovali zrovna preperuji.
Dobrý den. Podle mě se nikdo nebaví. Mám pocit, že ve slovenském jazyce mají tohle pojmenování.
napsal(a):
Nikto ich nepremenoval, je to ich odborný názov v slovenčine, ani v angličtine ich nemate rudohlavé, ale plumheaded -plum:slivka(švestka); headed:hlavý...
egi
napsal(a):
Nikto ich nepremenoval, je to ich odborný názov v slovenčine, ani v angličtine ich nemate rudohlavé, ale plumheaded -plum:slivka(švestka); headed:hlavý...
Dobry den,
Koupil jsem je minuly rok a jsou opravdu krasni.Akorat se chci zeptat kdy dostavají dospěle opeření.Moji jsou přesně rok staří a nevym jestli mam par nebo dvě stejne pohlavi.
nikolas

XXX.XXX.21.41
fylip
napsal(a):
Dobry den,
Koupil jsem je minuly rok a jsou opravdu krasni.Akorat se chci zeptat kdy dostavají dospěle opeření.Moji jsou přesně rok staří a nevym jestli mam par nebo dvě stejne pohlavi.
Já jsem v roce 05 koupil 4 mladé kusy a u dvou se objevila červená zrcátka v křídlech asi v 16 ti měsících a u dalších dvou o 4 měsíce později.
nikolas
napsal(a):
Já jsem v roce 05 koupil 4 mladé kusy a u dvou se objevila červená zrcátka v křídlech asi v 16 ti měsících a u dalších dvou o 4 měsíce později.
Nedá mi to nepochlubit se, včera jsem si konečně splnila svůj chovatelský sen, alexandři rudohlaví jsou prostě krásní ptáci :-)
saluki
napsal(a):
Nedá mi to nepochlubit se, včera jsem si konečně splnila svůj chovatelský sen, alexandři rudohlaví jsou prostě krásní ptáci :-)
Ještě jedna fotečka :-)
nikolas

XXX.XXX.21.41
nikolas
napsal(a):
Souhlasím s vámi. A kde máte samici?
Dobrý den. Tento druh papouška mě také oslovil. Měl jsem dva příbuzné ptáky, a jednoho jsem měnil. Jeví se mi jako pěkný pár. Přesto si raději počkám na vybarvení ptáků.Nechováte někdo alexandry černohlavé, nebo šedé? Poprosím o příspěvky v podobě fotografií.
nikolas
napsal(a):
Souhlasím s vámi. A kde máte samici?
Pro nikolase: Jste mě rozesmál , mám jen toho jediného kluka
, ale taky Vám to oplatím, měla jsem i pěknou dospělou samičku, asi před rokem, jenže tenkrát jsem ji v době hnízdění nechala známému, on měl lichého samce, tak aby "neleželi ladem", a teď toho těžce lituji, ale ona se i pro mě zas snad nějaká najde, že by třeba Vaše?
nikolas

XXX.XXX.21.41
saluki
napsal(a):
Pro nikolase: Jste mě rozesmál , mám jen toho jediného kluka
, ale taky Vám to oplatím, měla jsem i pěknou dospělou samičku, asi před rokem, jenže tenkrát jsem ji v době hnízdění nechala známému, on měl lichého samce, tak aby "neleželi ladem", a teď toho těžce lituji, ale ona se i pro mě zas snad nějaká najde, že by třeba Vaše?
Trochu jste mě nahrála na smeč jelikož řeším s rudohlavýma dilema. Mám dva páry, jeden sestavený z mladých ptáků r. 05 a u druhého je samec r. 03 a samice r. 97. Chtěl jsem tuto zimu vyzkoušet oba páry jak na tom budou s hnízděním a pak si ten spolehlivější nechat a druhý prodat. Jelikož mám ale i alex. vousaté a škrabošáky a v zimovišti není tolik místa abych je měl každé zvlášť tak se v nejbližší době musím rozhodnout jestli jeden pár prodám nebo ne.
nikolas
napsal(a):
Trochu jste mě nahrála na smeč jelikož řeším s rudohlavýma dilema. Mám dva páry, jeden sestavený z mladých ptáků r. 05 a u druhého je samec r. 03 a samice r. 97. Chtěl jsem tuto zimu vyzkoušet oba páry jak na tom budou s hnízděním a pak si ten spolehlivější nechat a druhý prodat. Jelikož mám ale i alex. vousaté a škrabošáky a v zimovišti není tolik místa abych je měl každé zvlášť tak se v nejbližší době musím rozhodnout jestli jeden pár prodám nebo ne.
Bylo mi to jasné, když jste mi tam dal fotečku samotné samičky . Máte ale lepší prodávat pár v celku, pokud se k sobě mají, netrhat ho, dostanete za ně víc. Jinak jsem vám k dispozici na emailu. Alexandři rudohlaví jsou velmi příjemní ptáci i povahově, nejsou tak hluční jako třeba alexandři malí, hlas rudohlavých je i melodický, nejsou tak agresivní vůči svému druhu jako austrálie, nejsou tak plaší jako třeba rozely, jsou velmi zvědaví, klidní a jejich let je nádherný, dokážou se otáčet ve vzduchu, hotová akrobacie
. Jaké s nimi máte zkušenosti?
saluki
napsal(a):
Bylo mi to jasné, když jste mi tam dal fotečku samotné samičky . Máte ale lepší prodávat pár v celku, pokud se k sobě mají, netrhat ho, dostanete za ně víc. Jinak jsem vám k dispozici na emailu. Alexandři rudohlaví jsou velmi příjemní ptáci i povahově, nejsou tak hluční jako třeba alexandři malí, hlas rudohlavých je i melodický, nejsou tak agresivní vůči svému druhu jako austrálie, nejsou tak plaší jako třeba rozely, jsou velmi zvědaví, klidní a jejich let je nádherný, dokážou se otáčet ve vzduchu, hotová akrobacie
. Jaké s nimi máte zkušenosti?
Tahle fotka je stará tak 2 minuty , trošku rozmazaná, ale je vidět tu elegantmí alexandrovskou linii, prostě krása
Po troch rokoch sa konečne vyfarbili :) Mám pár, žiaľ príbuzný. Nenašiel by sa niekto z okolia Bratislavy, kto by chcel vymeniť samca?
Ďakujem
Egi