Růžová/červená andulka z nemoderky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.9.2009 22:16
hlasema

XXX.XXX.252.27

Na nemoderované diskuzi se rozjela debata na téma růžových/červených andulek. Předesílám, že skutečně žádná geneticky červená ani růžová andulka neexistuje.
Jedni tvrdí, že růžovou andulku viděli, ti druzí jim oponují, že je to blbost. Dovolím si proto vložit pár fotek stažených z internetu. Nikdy jsem takto zbarvenou andulku na vlastní oči neviděl, takže nemohu posoudit, zda nejde o podvrh. Pokud je to skutečné zbarvení, mohlo by se jednat o mutaci, kterou popisuje pan Wiener v nové exotě 3/2002 v článku "Červené andulky?", tedy o mutaci fialovou 2F se skořicovou kresbou.

30.9.2009 22:17
hlasema

XXX.XXX.252.27

hlasema napsal(a):
Na nemoderované diskuzi se rozjela debata na téma růžových/červených andulek. Předesílám, že skutečně žádná geneticky červená ani růžová andulka neexistuje.
Jedni tvrdí, že růžovou andulku viděli, ti druzí jim oponují, že je to blbost. Dovolím si proto vložit pár fotek stažených z internetu. Nikdy jsem takto zbarvenou andulku na vlastní oči neviděl, takže nemohu posoudit, zda nejde o podvrh. Pokud je to skutečné zbarvení, mohlo by se jednat o mutaci, kterou popisuje pan Wiener v nové exotě 3/2002 v článku "Červené andulky?", tedy o mutaci fialovou 2F se skořicovou kresbou.

foto č. 2

1.10.2009 11:38
eden

XXX.XXX.79.101

hlasema napsal(a):
foto č. 2

Bílé mládě s konečkem ocasních per a konečkem letek jsem měla v chovu. Byly to ale jen konečky. Jinak byla andulka celá bílá.

29.12.2013 20:20
aneta.hyncicova

XXX.XXX.91.116

Nevím,podrv to být může,ale ta fotka se mi zdá skutečná.Jednou jsem měla v chovu samce andulky,který byl perlový,žlutomodrýa křídla měla červený nádech,jako na fotce (možná o trochu slabší).Byl se samicí která byla také perlová,žlutomodrá,normální.Když vyvedli mladé,v dospělosti byly všechny perlové,žlutomodré,bez nádechu.Samice žije dodnes,ale samec už zemřel :(

30.12.2013 11:35
jirka1989

XXX.XXX.59.50

červeně jsem vyznačil, kde mi příjde, že je fotka retušované, někdo jí obarvil a vyretušoval přebarvení...můj názor, pravda to být nemusím....

30.12.2013 12:42
majna

XXX.XXX.133.170

Zdravíčko,
červené andulky viděl skoro každý kdo kdy jel na nějakou burzu do Polska, prodávají se tam běžně, ale při bližším pohledu člověk zjistí, že jsou přebarvené nějakou barvou ( normálně jsou žluté,zelené atd..)
takže ano červené andulky existují, ale pouze do prvního přepeření nebo koupánísmajlíksmajlík

30.12.2013 22:38
sauria cz

XXX.XXX.157.40

Nejsou to tedy andulky, ale poslala mi to jedna paní co moc chtěla koupit modrou korelu a když jsem jí řekl, že takové nejsou, tak mi řekla, že je viděla a poslala mi toto foto.
No řekněte - není to krááása??? Papír (dneska internet) snese všechno...

31.12.2013 10:43
biker70

XXX.XXX.48.30

Není problém obarvit světlého ptáka. Pamatuju,že na jedné výstavě měli takové korely. Stačí jim nalít do vody potravinářské barvivo. Třeba na velikonoční vajíčka. Každé korele jiné a po koupání to máte hotové smajlík Tam to bylo ,ale normálně přiznanésmajlík

22.1.2017 13:57
simacek123

XXX.XXX.142.1

majna napsal(a):
Zdravíčko,
červené andulky viděl skoro každý kdo kdy jel na nějakou burzu do Polska, prodávají se tam běžně, ale při bližším pohledu člověk zjistí, že jsou přebarvené nějakou barvou ( normálně jsou žluté,zelené atd..)
takže ano červené andulky existují, ale pouze do prvního přepeření nebo koupánísmajlíksmajlík

Mate pravdu, jsou prebarvene v loni byli dokonce videt jedenkrat na jedne burzi v Cechach.A verte nebo ne, prodali se.

22.1.2017 15:22
zbosace

XXX.XXX.4.115

Riadna vtakovina, akoby niekto premaloval Renbrandta. Pripadá mi to ako umenie A.Varhola, všetci to chvália iba ja tomu nerozumiem.

8.7.2018 22:47
Petuleenkaa

XXX.XXX.147.114

Dnes v Bohumine v parku jsme ve volierach videli ruzovou andulku.. opravdu mela ruzovomerunkovy nadech a byla uchvatna natolik, ze bych ji rada mela i doma.. no, na internetu jsem nalezla pouze tuto spekulaci o jeji existenci, takze pokud by se nahodou nasel nejaky chovatel s ruzovymi andulkami, budu vdecna, kdyz se mi ozve :) dekuji. Tel.736608660.

9.7.2018 09:57
Petuleenkaa

XXX.XXX.147.114

Hm.. v photoshopu muzu mit ruzoveho i psa. ;)

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.7.2018 01:48
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ano videl som také andulky.Vraj najlepšie je použit pomletu tehlu do krmiva.

8.8.2018 12:09
Weaving

XXX.XXX.91.50

Komorní Lhotka restaurace Koliba. Můžete se přijet podívat na živo.

8.8.2018 12:18
mitrata

XXX.XXX.251.62

To je Neofema Bourek růžová mutace.

8.8.2018 12:19
loskutakruda

XXX.XXX.211.160

Weaving napsal(a):

Ano ale toto je Bourek růžový což toto zbarvení je u něj normální

8.8.2018 19:44
ippavlov

XXX.XXX.31.161

Weaving napsal(a):

neni nad zapojeni odbornika

10.8.2018 16:23
vegh

XXX.XXX.41.172

Kúpte si biele andulky. Nučte ich na mrkvu a cvyklu. Narajbite to do misky. Andulky nezafarbia do červena ale zašpinia do červena. Z bielich anduliek budu červene. Ak chcete modre andulky dajte im do vody helosol.

Přidejte reakci

Přidat smajlík