Na nemoderované diskuzi se rozjela debata na téma růžových/červených andulek. Předesílám, že skutečně žádná geneticky červená ani růžová andulka neexistuje.
Jedni tvrdí, že růžovou andulku viděli, ti druzí jim oponují, že je to blbost. Dovolím si proto vložit pár fotek stažených z internetu. Nikdy jsem takto zbarvenou andulku na vlastní oči neviděl, takže nemohu posoudit, zda nejde o podvrh. Pokud je to skutečné zbarvení, mohlo by se jednat o mutaci, kterou popisuje pan Wiener v nové exotě 3/2002 v článku "Červené andulky?", tedy o mutaci fialovou 2F se skořicovou kresbou.
hlasema
napsal(a):
Na nemoderované diskuzi se rozjela debata na téma růžových/červených andulek. Předesílám, že skutečně žádná geneticky červená ani růžová andulka neexistuje.
Jedni tvrdí, že růžovou andulku viděli, ti druzí jim oponují, že je to blbost. Dovolím si proto vložit pár fotek stažených z internetu. Nikdy jsem takto zbarvenou andulku na vlastní oči neviděl, takže nemohu posoudit, zda nejde o podvrh. Pokud je to skutečné zbarvení, mohlo by se jednat o mutaci, kterou popisuje pan Wiener v nové exotě 3/2002 v článku "Červené andulky?", tedy o mutaci fialovou 2F se skořicovou kresbou.
foto č. 2
Nevím,podrv to být může,ale ta fotka se mi zdá skutečná.Jednou jsem měla v chovu samce andulky,který byl perlový,žlutomodrýa křídla měla červený nádech,jako na fotce (možná o trochu slabší).Byl se samicí která byla také perlová,žlutomodrá,normální.Když vyvedli mladé,v dospělosti byly všechny perlové,žlutomodré,bez nádechu.Samice žije dodnes,ale samec už zemřel :(
červeně jsem vyznačil, kde mi příjde, že je fotka retušované, někdo jí obarvil a vyretušoval přebarvení...můj názor, pravda to být nemusím....
Zdravíčko,
červené andulky viděl skoro každý kdo kdy jel na nějakou burzu do Polska, prodávají se tam běžně, ale při bližším pohledu člověk zjistí, že jsou přebarvené nějakou barvou ( normálně jsou žluté,zelené atd..)
takže ano červené andulky existují, ale pouze do prvního přepeření nebo koupání
Nejsou to tedy andulky, ale poslala mi to jedna paní co moc chtěla koupit modrou korelu a když jsem jí řekl, že takové nejsou, tak mi řekla, že je viděla a poslala mi toto foto.
No řekněte - není to krááása??? Papír (dneska internet) snese všechno...
majna
napsal(a):
Zdravíčko,
červené andulky viděl skoro každý kdo kdy jel na nějakou burzu do Polska, prodávají se tam běžně, ale při bližším pohledu člověk zjistí, že jsou přebarvené nějakou barvou ( normálně jsou žluté,zelené atd..)
takže ano červené andulky existují, ale pouze do prvního přepeření nebo koupání
Mate pravdu, jsou prebarvene v loni byli dokonce videt jedenkrat na jedne burzi v Cechach.A verte nebo ne, prodali se.
Dnes v Bohumine v parku jsme ve volierach videli ruzovou andulku.. opravdu mela ruzovomerunkovy nadech a byla uchvatna natolik, ze bych ji rada mela i doma.. no, na internetu jsem nalezla pouze tuto spekulaci o jeji existenci, takze pokud by se nahodou nasel nejaky chovatel s ruzovymi andulkami, budu vdecna, kdyz se mi ozve :) dekuji. Tel.736608660.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ano videl som také andulky.Vraj najlepšie je použit pomletu tehlu do krmiva.