Zdravím všechny chovatele. Protože mám v plánu si po letech konečně postavit voliéry i se zimovištěm, chtěl bych se zde poradit s chovateli co už tuto stavbu mají za sebou . Já mám v plánu udělat rám voliéry z hlinikovích profilů. Pravda, pro mě by bylo pohodlnější to udělat z trubek a svařit nebo ze dřeva. Ale řikám si, železo rezatí a musím ho natírat a dřevo ptáci okoušou nebo zhnije,ale na hliník bych nemusel šáhnout. A tak se ptám, kdo jaké máte zkušenosti s hliníkem, kolik to asi stojí, jak se to spojuje nebo se to sváří, atd?Párkrát jsem už zaslech, že se hliník s pozinkem (pletivo) nemaji moc rádi.Máte na to někdo své poznatky. Jesli mohu poprosit, vložte sem nějaké foto pro inspiraci, případně i detail spojů. Předem děkuji za odpovědi a rady. Mládek
martin77
napsal(a):
Zdravím všechny chovatele. Protože mám v plánu si po letech konečně postavit voliéry i se zimovištěm, chtěl bych se zde poradit s chovateli co už tuto stavbu mají za sebou . Já mám v plánu udělat rám voliéry z hlinikovích profilů. Pravda, pro mě by bylo pohodlnější to udělat z trubek a svařit nebo ze dřeva. Ale řikám si, železo rezatí a musím ho natírat a dřevo ptáci okoušou nebo zhnije,ale na hliník bych nemusel šáhnout. A tak se ptám, kdo jaké máte zkušenosti s hliníkem, kolik to asi stojí, jak se to spojuje nebo se to sváří, atd?Párkrát jsem už zaslech, že se hliník s pozinkem (pletivo) nemaji moc rádi.Máte na to někdo své poznatky. Jesli mohu poprosit, vložte sem nějaké foto pro inspiraci, případně i detail spojů. Předem děkuji za odpovědi a rady. Mládek
Posíláme pár fotek ze stavby naší volijéry.
papagajici
napsal(a):
Posíláme pár fotek ze stavby naší volijéry.
A další
martin77
napsal(a):
mé voliéry postavené z ytongu( rozestavěné)
m prokop
napsal(a):
mé voliéry postavené z ytongu( rozestavěné)
dokončená záletová část s částí svařené konstrukce na výlety
m prokop
napsal(a):
dokončená záletová část s částí svařené konstrukce na výlety
další
fylip
napsal(a):
Máte nádherné stránky a ještě pěknější voliery:)Voliery jsou užasne.Taky jsem uvažoval udělat něco takoveho jak mate tu malou zavěšenou ze střechy.Můžu se zeptat co v ní máte?
dobrý den, v té zavěšené volieře mám papoušky kouřové . Rozměr voliery je 3*1*2m. z té zavěšené klece je udělán jakoby výlet ven. S pozravem Prokop. Děkuju za pochvalu.
m prokop
napsal(a):
vkládejte prosím další vaše voliery pro inspiraci
voliéra-stavba
miky2
napsal(a):
Vypadá to pěkně.Neměl by jste i fotky vnitřního rozdělení.
nova strecha