Neoféma modrohlavá - určení pohlaví

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.1.2010 20:57
frantisekh

XXX.XXX.208.218

Dobrý večer,
mám pochybnosti o pohlaví neofémy modrohlavé skořicové . Koupil jsem ji jako samici, ale začala prozpěvovat. Přírodní samec skoro nezpívá, jenom trošku pípne. Mám obavy, zda se jedná o samici, pod křídlem nemá pásek (nevím zda pásek bývá i u mutačních neofém). Ještě mne napdlo, zda nedošlo omylem k záměně s neofémou tyrkysovou . Pokud by někdo poradil, byl bych rád a předem děkuji za rady.
Fotky jsou přílohou.

3.1.2010 21:01
frantisekh

XXX.XXX.208.218

frantisekh napsal(a):
Dobrý večer,
mám pochybnosti o pohlaví neofémy modrohlavé skořicové . Koupil jsem ji jako samici, ale začala prozpěvovat. Přírodní samec skoro nezpívá, jenom trošku pípne. Mám obavy, zda se jedná o samici, pod křídlem nemá pásek (nevím zda pásek bývá i u mutačních neofém). Ještě mne napdlo, zda nedošlo omylem k záměně s neofémou tyrkysovou . Pokud by někdo poradil, byl bych rád a předem děkuji za rady.
Fotky jsou přílohou.

ještě jedno foto:

4.1.2010 08:31
ros

XXX.XXX.227.229

frantisekh napsal(a):
ještě jedno foto:

Nenapsal jste jak je stará. Zkuste jí vytrhnout na prsou pár pírek a uvidíte. Já bych to podle té hlavy taky typoval na samečka. Navíc pokud nemá pásek pod křídlem.

4.1.2010 17:09
frantisekh

XXX.XXX.208.218

ros napsal(a):
Nenapsal jste jak je stará. Zkuste jí vytrhnout na prsou pár pírek a uvidíte. Já bych to podle té hlavy taky typoval na samečka. Navíc pokud nemá pásek pod křídlem.

Je to mládě z roku 2009, ale přesněji to nevím. Mohl bych se ještě zeptat, kdy neofémy začínají přepeřovat? Je možné, aby samice taky prozpěvovala?

4.1.2010 18:33
evc

XXX.XXX.183.211

frantisekh napsal(a):
Je to mládě z roku 2009, ale přesněji to nevím. Mohl bych se ještě zeptat, kdy neofémy začínají přepeřovat? Je možné, aby samice taky prozpěvovala?

Na 90% je to samec.

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.1.2010 19:06
Uživatel s deaktivovaným účtem

evc napsal(a):
Na 90% je to samec.

Taky to muže být i samice.
Víte,jací byli rodiče?
U skořic je to dost duležité.

4.1.2010 20:38
frantisekh

XXX.XXX.208.218