Papoušíček (Forpus) - jaký je to druh?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.2.2010 19:34
ladan

XXX.XXX.55.18

Dobrý den,
prosím někoho znalejšího, jestli by mi nepomohl určit o jaký druh se jedná. Obávám se, jestli nejde o křížence. Byli prodáni jako brýlatí (conspicillatus), ale obávám se, že papoušek je spíše šedokřídlý nebo kříženec. Obzvláště na fotce vynikne zelená maska.
Děkuji.

8.2.2010 19:34
ladan

XXX.XXX.55.18

ladan napsal(a):
Dobrý den,
prosím někoho znalejšího, jestli by mi nepomohl určit o jaký druh se jedná. Obávám se, jestli nejde o křížence. Byli prodáni jako brýlatí (conspicillatus), ale obávám se, že papoušek je spíše šedokřídlý nebo kříženec. Obzvláště na fotce vynikne zelená maska.
Děkuji.

Samec

8.2.2010 19:38
saluki

XXX.XXX.6.82

ladan napsal(a):
Samec

Mám zkušenosti pouze s chovem jednoho páru papoušíčka brýlatého, ale myslím si, že Vám prodávající řekl druh správně.

8.2.2010 19:39
ladan

XXX.XXX.55.18

ladan napsal(a):
Samec

Bližší pohled

8.2.2010 20:34
krokodil

XXX.XXX.75.56

ladan napsal(a):
Bližší pohled

Kúpil ste dobre. Je to brýlatý.

9.2.2010 10:30

saluki napsal(a):
Mám zkušenosti pouze s chovem jednoho páru papoušíčka brýlatého, ale myslím si, že Vám prodávající řekl druh správně.

Dobrý den

Jsem chovatelem papoušíčků a máte určitě papušíčka brýlatého, je krásně vybarvený.

9.2.2010 13:43
ladan

XXX.XXX.55.18

ok312157 napsal(a):
Dobrý den

Jsem chovatelem papoušíčků a máte určitě papušíčka brýlatého, je krásně vybarvený.

Děkuji za ujasnění. Teď je ještě motivovat k chovu. Bohužel nechtějí žrát nic kromě směsi zrnin. Do budky už chodí, samice je velice agresivní a hlídá si budku, před rukou vubec neuletí,ale útočí. Mají se k sobě, ale dost často se taky perou, páření jsem nepozoroval. Mám je přes pul roku, jsou 2007 a 2005.

9.2.2010 13:55
mitraton

XXX.XXX.222.136

ladan napsal(a):
Děkuji za ujasnění. Teď je ještě motivovat k chovu. Bohužel nechtějí žrát nic kromě směsi zrnin. Do budky už chodí, samice je velice agresivní a hlídá si budku, před rukou vubec neuletí,ale útočí. Mají se k sobě, ale dost často se taky perou, páření jsem nepozoroval. Mám je přes pul roku, jsou 2007 a 2005.

Dobrý den,

Také jsem si párek papoušíčků brýlatých v sobotu pořídil. Jsou to mini uličníci. Samička je trošku vyšší, než sameček, pořád čile poletují a drbají se na hlavně. Mám je oba od chovatele, jsou pěkní a mají být z podzimu 2008. Do budky si zatím nevšímají, mají času dost, než se rozkoukají. Dříve jsem měl papoušíčky šedokřídlé, ale tito papoušíčci brýlatí jsou ještě menší a tedy zajímavější. Slabonce si popískávají. Mám z nich velkou radost. Snad se u nich dočkám na jaře odchovu.

S pozdravem
Martin Záruba

9.2.2010 14:26
sofinka

XXX.XXX.105.134

mitraton napsal(a):
Dobrý den,

Také jsem si párek papoušíčků brýlatých v sobotu pořídil. Jsou to mini uličníci. Samička je trošku vyšší, než sameček, pořád čile poletují a drbají se na hlavně. Mám je oba od chovatele, jsou pěkní a mají být z podzimu 2008. Do budky si zatím nevšímají, mají času dost, než se rozkoukají. Dříve jsem měl papoušíčky šedokřídlé, ale tito papoušíčci brýlatí jsou ještě menší a tedy zajímavější. Slabonce si popískávají. Mám z nich velkou radost. Snad se u nich dočkám na jaře odchovu.

S pozdravem
Martin Záruba

zdravim muzu se zeptat kolik stoji tyto krasavci dekuji pepa

9.2.2010 14:30

ladan napsal(a):

Pokud Vám příjmá pouze zrní, tak se pokuste metodou starších chovatelů posypat ovoce se zeleninou trochou zrní. Papoušíčci zrní budou vybírat a ochutnají i ovoce nebo zeleninu. Musí se to však dělat častěji. Takto jsem naučil několik mých svěřenců příjmat ovoce nebo zeleninu. Co se týče agresivity mezi sebou, tak tento druh takové chování občas má, pokud to není až velice agresivní, tak to nevadí.

9.2.2010 16:34
ladan

XXX.XXX.55.18

ok312157 napsal(a):
Pokud Vám příjmá pouze zrní, tak se pokuste metodou starších chovatelů posypat ovoce se zeleninou trochou zrní. Papoušíčci zrní budou vybírat a ochutnají i ovoce nebo zeleninu. Musí se to však dělat častěji. Takto jsem naučil několik mých svěřenců příjmat ovoce nebo zeleninu. Co se týče agresivity mezi sebou, tak tento druh takové chování občas má, pokud to není až velice agresivní, tak to nevadí.

Neni to přehnaná agresivita, hned potom se tulej a probírají si peří. A s tím švitořením bych se neunáhloval, obzvlášt ted, když jeden z nich leze do budky a vola k sobě toho druhýho, tak to pořádně bodá v uších. Ale pak je zase klid. S tou zeleninou a ovocem to pořád zkouším. Dokonce si nevšímají ani větviček, sepiovky, ani těch medovejch tyčinek, který sem ze zoufalství zkusil, ostatní papoušci se po nich můžou utlouct,když jim to jednou za čtvrt roku někdo z rodiny koupí. Jinak budky si nevšímali několik měsíců, absolutně jí ignorovali. Je to asi taky tím, že vchod do ní je v polovině klece a oni (všichni papoušci) jsou nejraději na nejvyšším místě. Teď tam lezou každou chvíli,ale nespí v ní.Ještě mám v zásobě větší klec, kterou jim zkusím dát a ještě tak pul roku to s nima vydržím. Bohužel nemůžu mít víc párů, tak nemužu zkusit vyměnu partnerů.

9.2.2010 17:23
ladan

XXX.XXX.55.18

ladan napsal(a):
Neni to přehnaná agresivita, hned potom se tulej a probírají si peří. A s tím švitořením bych se neunáhloval, obzvlášt ted, když jeden z nich leze do budky a vola k sobě toho druhýho, tak to pořádně bodá v uších. Ale pak je zase klid. S tou zeleninou a ovocem to pořád zkouším. Dokonce si nevšímají ani větviček, sepiovky, ani těch medovejch tyčinek, který sem ze zoufalství zkusil, ostatní papoušci se po nich můžou utlouct,když jim to jednou za čtvrt roku někdo z rodiny koupí. Jinak budky si nevšímali několik měsíců, absolutně jí ignorovali. Je to asi taky tím, že vchod do ní je v polovině klece a oni (všichni papoušci) jsou nejraději na nejvyšším místě. Teď tam lezou každou chvíli,ale nespí v ní.Ještě mám v zásobě větší klec, kterou jim zkusím dát a ještě tak pul roku to s nima vydržím. Bohužel nemůžu mít víc párů, tak nemužu zkusit vyměnu partnerů.

Jinak jsem dal za pár 1200, což je taková normální cena. Dražší jsem neviděl, ale levněji asi seženete.

27.3.2011 16:34
aronpetr

XXX.XXX.36.247

dobry den,nemate volnou samičku brylatou,lonskou?

27.3.2011 19:32
passerinus

XXX.XXX.60.236

Dobrý večer to že vám zobou jenom zrní je a není normální prostě je předešlí majitel nic jiného žrát nenaučil.Mám stejné zkušenosti s koupenými papoušíčky /mám několik párů vrabčích/ které jsem přivezl z Holandska .Teď je to taky učím a chce to jen vydržet pomalu se učí okusovat větve,brát zeleninu a o máčeném ani nemluvím.Ale ono se zadaří.Tihle ti krasavci si to určitě zaslouží.Milan

28.3.2011 21:01
forpus

XXX.XXX.229.41

ladan napsal(a):

Dobrý den, držím Vám palce, ať něco odchováte, ale nevsadil bych si na to ani v dnešní vytunelovaníé Sazce :-)) Proč jste kupoval šestiletého ptáka? Pokud někdo prodává takhle starý pár (u papoušíčků v 6-8 roce v podstatě klesá pohlavní aktivita), tak zpravidla jen proto, že mu nic nedělá a chce se jich zbavit. Ty řeči okolo jsou dobré pro posluchače, ale jen málokdy se zakládají na pravdě. Budu rád, pokud se zrovna tentokrát mýlím. M. Smrček

28.3.2011 21:04
forpus

XXX.XXX.229.41

mitraton napsal(a):
Dobrý den,

S pozdravem
Martin Záruba

Můžete mi říci, co to znamená "mají být z podzimu 20098"? Nejsou okroužkovaní? Bral jste od někoho známého doma, nebo na burze? Jakou máte jistotu, že jim není 10 let? Nakupujte papoušíčky v klidu, s rozumem, kroužkované a raději mladší ptáky. Nic neuspěcháte, do hnízdění půjdou po 8-10 měsících. M. Smrček

30.3.2011 14:44
saluki

XXX.XXX.38.103

Dobrý den, nedá mi to nereagovat. Rady typu "jen mladé, kroužkované, zdravé, silné" vysloveně považuji za zcestné, i papoušek zmrzačený důchodce může vézt plnohodnotný život u chovatele a odchovávat nějaké ty mladé. Možná ne na kila, možná to dá chovateli víc úsilí a práce vytvořit správné podmínky, ale kritizovat nákup starších ptáků je postoj k chovatelství nezodpovědný. :-(

30.3.2011 15:21
forpus

XXX.XXX.229.41

saluki napsal(a):
Dobrý den, nedá mi to nereagovat. Rady typu "jen mladé, kroužkované, zdravé, silné" vysloveně považuji za zcestné, i papoušek zmrzačený důchodce může vézt plnohodnotný život u chovatele a odchovávat nějaké ty mladé. Možná ne na kila, možná to dá chovateli víc úsilí a práce vytvořit správné podmínky, ale kritizovat nákup starších ptáků je postoj k chovatelství nezodpovědný. :-(

Vážený pane (paní?),
to nikdo nezpochybňuje. Ale odpovědností každého slušného chovatele je vlastnit ptáka po celý život - tedy nejen když odchovává, ale i když je ve věku důchodovém. Jenže to se neděje a dokud budou chovatelé kupovat v naději staré ptáky, najde se vždy spousta vykuků, kteří toho budou zneužívat. Ptal jsem se, zda pán kupoval od známého - pak je to v pořádku. Ale nechat se někde na burze "oblbnout", tomu je třeba se bránit a s těmito "takychovateli" neobchodovat. Nevím, jaké máte s chovatelstvím zkušenosti a kolik ptáků chováte, ale vím, o čem mluvím. Martin Smrček

30.3.2011 15:35
saluki

XXX.XXX.38.103

To zní velmi hezky, rozumně a nereálně. Neznám ani jednoho chovatele, který chová ptáky celý život. Ze spousty důvodů, hlavně proto, že každý toužíme po nových druzích a místa není nikdy dost.

30.3.2011 16:26
forpus

XXX.XXX.229.41

Milá Petro, znáte toho zatím jen velmi málo. Ale učíme se celý život, máte dost času takové chovatele poznat. Vězte, že jich je hodně.
Vedle toho mám pocit, že jste mi nerozuměla - psal jsem "chová ptáka po celý (JEHO = opeřencův) život". A my se zde bavíme o krátkověkých ptácích, žijících zřídkakdy déle než 10 let. To se vydržet dá.
M. Smrček

31.3.2011 02:51
ok312157

XXX.XXX.55.142

Dobrý den
Souhlasím s názorem pana Smrčka, starší pták je v chovu problém. Pokud ho nekupujete od známého chovatele a nevíte ani jak ptáky krmil, co berou co ne je velký problém. Naučte staršího ptáka žrát pestrou stravu když ji celý život neviděl. Jsem chovatelem papoušíčků šedokřídlých, brýlatých, vrabčích a loni jsem koupil starší pár vrabčích v Holandsku. Nelituji toho, ale naučit je žrát pestrou stravu velký problém a do dnes nehnízdí. Ale jsou to naše lásky tak nám to nevadí, vynahradil nám to druhý pár. Samozřejmě nikdy nepodceňuji starší jedince. Máme samičku šedokřídlých 7 let a dnes aktuálně 6 mladých krásné krmené bez problémů. A prodat z našecho chovu staršího jedince nemožné, byl bych ukamenován :-))

Přidejte reakci

Přidat smajlík