nojmi
napsal(a):
Prosím
Zkuste prosím tipnout penanta na bidle z profilu. Má celé červené břicho. Dlouho jsem ho tipoval na samičku kvůli kulatější hlavy, ale když se podívám na vzpřímený postoj, tak se nemůžu rozhodnout. Byl to poslední (6.) vyklubaný penant v hnízdě, tak možná proto je menší. Když ho porovnám se samci z hnízda, tak je patrný rozdíl. Ale jak říkám, nezdá se mi to. Děkuji za tipy. Martin
vasutmarty
napsal(a):
Zkuste prosím tipnout penanta na bidle z profilu. Má celé červené břicho. Dlouho jsem ho tipoval na samičku kvůli kulatější hlavy, ale když se podívám na vzpřímený postoj, tak se nemůžu rozhodnout. Byl to poslední (6.) vyklubaný penant v hnízdě, tak možná proto je menší. Když ho porovnám se samci z hnízda, tak je patrný rozdíl. Ale jak říkám, nezdá se mi to. Děkuji za tipy. Martin
ten červený vypadá na samce,zelený samice.nafoťte ho zepředu aby byla vidět šířka zobáku
karel11
napsal(a):
první foto 100%samec......jsou dost špatné fotky.chtělo by je nafotit aby byla vidět náprsenka a krk.pokud se oboum dělá kroužek na krku jako na prvé fotce,tak máte 2 samce
zkuste ještě lepší foto.
Tu načervenalou skvrnu, která jde vidět na 1. foto může být i u samice. 100% znakem u nádherných už při opuštění hnízda jsou líce. U samce jsou zelené jako u dospělého samce a u samic jsou šedomodré někdy šedozelené s takovým kovovým leskem. Pavel