zero
napsal(a):
Dobrý den. Z jakých dřevin používáte bidla do klecí pro kanary. Díky
Zravím. Já dávám drobotině (astrildům) jako bidla větve z lísky a někdy buk. Ale nebál bych se skoro žádných našich dřevin. Kanáři ani jiná droboť větve neokusuje, takže nebezpečí otravy myslím nehrozí. Buk a lísku dávám z důvodu, že jsou vždy esteticky pokroucené a mě se líbí když mám jako bidlo kroucenou větev než rovnou tyč. Army
Uživatel s deaktivovaným účtem

zero
napsal(a):
Dobrý den. Z jakých dřevin používáte bidla do klecí pro kanary. Díky
Ja davam tez z lisky.Dobre jsou bidla i z bezu taky je davam nekde me nekdo rikal ze do bezovich se skryvaji ty vselijaky potvurky co nemaj v kleci co delat,myslena je ta vata nebo jak bych to nazval ve vnitr bezoveho bidla.
shibinka
napsal(a):
Já dávám z bezu, z lísky a z okrasné kroucené vrby. Hlavně je důležité ustřihnout větvičku o správném průměru, ne moc tenkou, aby se ptákům dobře sedělo a aby se jim obrušovaly drápky.
Kanáři s oblibou okusují kůru i pupeny z těchto dřevin: smrk, jedle, třešeň, jabloň, švestka, hrušeň, hloh, borůvka, růže, modřín, vrby... Nebál bych se jim dát veškeré domácí stromy (kromě tisu). U keřů bych byl opatrnější. Ovšem výše uvedené druhy dávám pravidelně a mám je bezpečně odzkoušené.