nikolas

XXX.XXX.142.65
Zakládám tohle téma znovu nejen z důvodu, že původní je už hodně obsáhlé a někomu se dlouho načítá, ale hlavně proto, že po vložení příspěvku se automaticky nezařadí na začátek fóra. Psal jsem webmasterovi a prý nějaká chyba v kódech jelikož se web předělává.
Takže shrnu jaká je u mě situace. První pár rudohlavých se ukázkově krmí, viděl jsem i páření, ale samice se odpářit nenechala. Do budky nechodí.
U druhého páru to probíhá nadějně, krmení i páření, samice už se měsíc zdržuje v budce ale snůška zatím nikde.
Samice vousatých konečně začala navštěvovat budku a zdržuje se v ní už dost často. Tento pár se krmí už dlouho a včera jsem viděl i ukázkové páření.
nikolas
napsal(a):
Zakládám tohle téma znovu nejen z důvodu, že původní je už hodně obsáhlé a někomu se dlouho načítá, ale hlavně proto, že po vložení příspěvku se automaticky nezařadí na začátek fóra. Psal jsem webmasterovi a prý nějaká chyba v kódech jelikož se web předělává.
Takže shrnu jaká je u mě situace. První pár rudohlavých se ukázkově krmí, viděl jsem i páření, ale samice se odpářit nenechala. Do budky nechodí.
U druhého páru to probíhá nadějně, krmení i páření, samice už se měsíc zdržuje v budce ale snůška zatím nikde.
Samice vousatých konečně začala navštěvovat budku a zdržuje se v ní už dost často. Tento pár se krmí už dlouho a včera jsem viděl i ukázkové páření.
Nám pevně zasedla číňanka, je to pěti letý pár. Koupuli jsme je loni, tak uvidíme snad se zadaří.
Jeden pár Alexandrů malých upravují boudu a páří se.Alexandr vousatý také páření .
cockato
napsal(a):
Nám pevně zasedla číňanka, je to pěti letý pár. Koupuli jsme je loni, tak uvidíme snad se zadaří.
Jeden pár Alexandrů malých upravují boudu a páří se.Alexandr vousatý také páření .
dobry den, tak u me alexadri rudohlavi sedi uz asi 4tyden a nic se jim nevylihlo,takze asi z toho bohuzel nic nebude,jako loni....Loni meli taky 5oplozenych vajec a nic...Zkusim ptaky pristi rok preparit. Jinak jsem videl se parit vcera alexandry vousate,samice navstevuje budku,tak myslim,ze brzy nasednou.Tak snad se podari letos alespon neco! Jinak preji vsem at se dari !!!
cockato
napsal(a):
Tak to jsou ti naši Alexandři čínští
nikolas
napsal(a):
Zdravím nikolase a všechny příznivce u mojich rudohlavých samička sedí ale zatím je to začátek proto ji nechci rušit první vajíčko jsem našel na zemi asi metr od budky tak nevím jestli nesedí naprázdnoale to bylo asi před 4 dny to navštěvovala budku nepravidelně teď je tam skoro nepřetržitě.
nikolas
napsal(a):
Moji Alíci
nikolas
napsal(a):
2 foto
ipapouch
napsal(a):
Moji Alíci
Dobrý den. Koukám na Vašich fotkách, že se Vám letos daři. Gratuluji k odchovu. Pokud mohu, chtěl bych se Vás zeptat na radu. Pročetl jsem spoustu článků o alexandrech a mluvil s několika známými, ale přesto mi pořád není zcela jasná genetika. Když příkladně budu chtít párovat tyrkysového samce a přírodní samici, jaká z tohoto spojení budou vznikat mláďata? A když spáruji zeleného samce se žlutou samicí? Bude převažovat přírodní barva i když budou teoreticky mláďata štěpitelná z 50ti % na lutino? Děkuji. Louda
nikolas

XXX.XXX.142.65
stewe
napsal(a):
Nadhera,at je bez problemu vyvedou!!!
Věřím tomu, že to už co nevidět vypukne. Samici rudohlavou jsem už 3 dny neviděl a vousatá je v budce častěji jak venku a má už tak nafouklé břicho jak kdyby měla snést alespoň 7 vajec.
Uživatel s deaktivovaným účtem

nikolas
napsal(a):
Věřím tomu, že to už co nevidět vypukne. Samici rudohlavou jsem už 3 dny neviděl a vousatá je v budce častěji jak venku a má už tak nafouklé břicho jak kdyby měla snést alespoň 7 vajec.
Ume to je taky nachystany ale budky otevru az za tyden,mam to v baraku a nechce se me pritapet,jako kdyby me chapali.Dulezity je ze BIDLUJOU jak tady pred casem naka slecna psala.
nikolas
napsal(a):
Takže mí vousáči se už dva týdny starají o tři mladé :-).Budu se snažit pořídit foto.
nikolas

XXX.XXX.142.65
lubo777
napsal(a):
Takže mí vousáči se už dva týdny starají o tři mladé :-).Budu se snažit pořídit foto.
Tak u mě už to vypuklo, samice vousáčů už je několik dnů nastěhovaná napevno v budce a tak jsem se dnes odhodlal tam nahlídnout a má tam první vajíčko. Teď už vím na čem jsem tak jí dám alespoň 10 dní pokoj do další kontroly a budu doufat že se bude všechno dobře vyvíjet, je to totiž prvnička.
Dobrý den,
Já mám sestavenou páru alexandrů malých.Už asi měsíc pozoruji samce který má zájem o páření.Samice ho ale odmíta a odhání ho od sebe.Jinak vedle sebe normálně sedí a spí ale samice o hnízdění nejeví zájem.Samec už upravil otvor do budky.1,0 je rok 05 a 0,1 je rok 06.Samice je chovná.Dávám suché,klíčené,míchanici a dostupné ovoce.
Čím myslíte že to může byt a dá se to nějak ovlivnit?
Děkuju
nikolas

XXX.XXX.142.65
To je častý problém, když si ptáci v páru nesednou tak můžete dělat psí kusy a k hnízdění je nepřinutíte sebelepšími podmínkami. Ale zase je dávat od sebe hned po první neúspěšné sezóně by bylo předčasné. Pokud nezahnízdí ani další rok tak bych to teprve řešil. Záleží jak jste trpělivý.
Já mám podobný problém u jednoho páru rudohlavých. Samice se nechá krmit, ale do budky vůbec neleze a když se chce samec pářit tak ho nechá na sebe vylézt, ale odpářit se nenechá. A po asi dvou měsících trvání tohoto stavu jsem vypozoroval, že se to spíš zhoršuje, několikrát jsem viděl jak se "šermují" zobáky.
sendyc
napsal(a):
dobry den, tak u me alexadri rudohlavi sedi uz asi 4tyden a nic se jim nevylihlo,takze asi z toho bohuzel nic nebude,jako loni....Loni meli taky 5oplozenych vajec a nic...Zkusim ptaky pristi rok preparit. Jinak jsem videl se parit vcera alexandry vousate,samice navstevuje budku,tak myslim,ze brzy nasednou.Tak snad se podari letos alespon neco! Jinak preji vsem at se dari !!!
I já jsem měl problem z líhnutím oplozených vajec a myslím si, že přepárování ptáků je zbytečně unáhlený krok. Na doporučení veterinárního lékaře jsem začal podávat rakytníkový olej a línivost byla 100%.
Dobré ráno dá se sehnat v lékárnách ale tam je velmi drahý v některých zverimexech ale nejlevnější je přes internet až deset krát levnější než v lékárnách.Je vhodný pro všechny druhy ptáků a aplikuje se před pářením 3 kapky na den a kus velikosti alexandrů malých a 10 kapek velikosti ar araraun.Příčin může být víc záleží na stádiu v jakém zárodek odumírá u mne to bylo v závěrečné fázi a příčinou byl nedostatek amino 3 mastných kyselin zdraví Luck.
Dobrý večer nevím jestli musí být 100% rakytníkový olej já jsem dostal doporučení používat 20% a nedávám ho do vody ale kapu ho na piškoty preci jen je to olej a voda to se Vám nespojí a bude plavat na povrchu a v podání s piškotem optimální pro konzumaci a to dávkování je nastaveno na 20% rakytník zdraví Luck.
nikolas

XXX.XXX.142.65
Zmiňovaných 10 dní jsem samozřejmě nevydržel a včera jsem znovu zkontroloval budku a vousáči mají 3 vajíčka. Víc jich asi nebude. Samice je naštěstí při kontrole úplně v klidu a jen se přesune ke stěně budky.
Tak ať jsou oplodněná hodně štěstí .Já čekám jestli se nám vylíhnou číňani samička sedí přibližně od 12.3. a já ani nevím jestli jsou vajíčka oplodněná.Dopřávám jim hlavně klid a já musím být trpělivá.Alexandři malý ti mají v boudě 3 vajíčka zatím tak taky uvidíme.
Dobrý den,
Já jsem dneska zjistil že samice alexandrů zelených mi leze do budky.Sestavil jsem je loni na podzim.Samec je 05 a samice taky.jsem rád že začali až tak pozdě, aspoň nemusím přitápět v zimě tak moc a teť už přitápět taky nemusím.Mám je v celoroční voliéře.Otevřel jsem jím už ají výlet tak uvidím.Budku měli celí rok, ale začali až teď.
Od ledna dávám každý den míchanici,slunečnici,jabka,suché,klíčené a jine ovoce s zeleninou.
Dobrý den,
Dneska jsem viděl alexandry malé se pářit.Samice už několik dnů leze do budky.Chtěl bych se zeptat za jak dlouho od dnešního páření bych mohl čekat první vajíčko?Byl by to můj prvné odchov.Sestavil jsem je na podzim.Oba jsem je koupil v Přerově, ale zvlášť.Samec je 05 a samice 04.Oba by už měly být chovní.Děkuju za odpovědi.
fylip
Haló, jak u vás probíhá alexandří hnízdění?
Mě samice sedí jak přibitá už 6 týden, skontrolovat ji nemůžu, hnízdí tam, kde neměla, ne v budce. Chodím poslouchat, ale je tam ticho . Vím, že už přetahuje, ale pevně doufám, že pokud je to neoplodněné, sleze z toho sama. Páření jsem neviděla, samec sice frajeřil na blízko, ale přiblížit se bál, ani se moc nekrmili, teda přede mnou
. Nebo ji mám vyrušit, co myslíte?
dobrý den,
Mi samice snesla v neděli první vajíčko.V úterý jsem po kontrole zjistil druhé a dnes ráno 3.Myslím že ještě bude snášet.Páření jsem viděl.Je to jejich první společná snůška.Sestavil jsem je na podzim.Samec je 05 a samice taky.Páření jsem viděl.
Já bych asi skusil vaše vajíčka prosvítit a zjistil bych jestli jsou plná.Pokuď ne tak je odstraňte, ať se zbytečně neunavuje.
Hodně štěstí
nikolas

XXX.XXX.142.65
Tak jsem se dnes po pěti letech chovu alex. vousatých dočkal, vylíhlo se první mládě. Čekal jsem to nejdřív zítra nebo v pondělí, ale při krmení nešlo mládě přeslechnout. Na to, že mu není ani den se ozývá hodně hlasitě. Nakouknul jsem do budky a vylíhlo se zatím jedno, takže samice asi seděla od prvního vajíčka pokud jsou tedy ty další dvě oplozená.
Teď jenom budu doufat, že staří budou dobře krmit a mladé zdárně vyvedou.
nikolas

XXX.XXX.142.65
Přesně to samé se mi letos stalo u alexů rudohlavých. V únoru jsem je viděl několikrát se pářit a samice se začala zdržovat budce. Čekal jsem každou chvíli snůšku ale pořád nic. Asi po měsíci přestala chodit do budky a mě je už jasné, že z toho nic nebude.
Když se ptáci páří tak samice většinou začínají snášet asi po 14 ti dnech pokud to tedy není ten váš nebo můj případ a samice nic nesnese.
nikolas

XXX.XXX.142.65
Tak dnes už jsou v budce u vousatých mláďata dvě. Včera bylo částečně vyklubané a dnes je celé v pořádku venku. Mám trochu obavy až budu chtít kroužkovat, protože samice nevyleze z budky ani když ji kontroliuji a nevím co bude dělat až budu šahat po mláďatech.
Taky jsem je vyfotil, ale fotka je dost mizerná.
nikolas

XXX.XXX.142.65
Vajíčka odeberte, měsíc je dlouhá doba a je jasné, že se už nic nevylíhne. Samička se zbytečným sezením vysiluje. A u rudohlavých se mladí líhnou po 19 -20 ti dnech.
nikolas
napsal(a):
Vajíčka odeberte, měsíc je dlouhá doba a je jasné, že se už nic nevylíhne. Samička se zbytečným sezením vysiluje. A u rudohlavých se mladí líhnou po 19 -20 ti dnech.
Mám stejný problém, u ostatních druhů, pokud se nic nevylíhlo, samička sama slezla. Mám pár rudohlavých, samička nezahnízdila v budce, ale v domku pro křepelky, kterým jsem budku neprozřetelně vypodložila, takže nebyla možnost žádné kontroly ani třeba prosvícení, to bych to musela celé rozebrat, a bylo by po hnízdění. Je v budce 6 týden, je slyšet jen jak obrací vajíčka. Zdá se v dobré kondici, ale hnízdění nechce vzdát. Co s tím?
saluki
napsal(a):
Mám stejný problém, u ostatních druhů, pokud se nic nevylíhlo, samička sama slezla. Mám pár rudohlavých, samička nezahnízdila v budce, ale v domku pro křepelky, kterým jsem budku neprozřetelně vypodložila, takže nebyla možnost žádné kontroly ani třeba prosvícení, to bych to musela celé rozebrat, a bylo by po hnízdění. Je v budce 6 týden, je slyšet jen jak obrací vajíčka. Zdá se v dobré kondici, ale hnízdění nechce vzdát. Co s tím?
Mám dva páry alexandrů rudohlavých.Jeden pár měl v prosinci jedno čisté vejce.Druhý ještě nezasedl,ten je sestaven na podzim ze starších ptáků.Je šance,že pár,který měl vejce zasedne ještě jednou?Děkuji za odpovědi.
nikolas

XXX.XXX.142.65
Takže u vousatých už se vylíhlo i třetí mladé, takže všechna vajíčka byla oplozená. Samice i samec se starají dokonale a i spotřeba krmení dost narostla. Zatím 100% spokojenost.
Dobrý den loni sem sestavil par Alexandru malých samec 3 roky samice 7 let nijak moc se k sobje neměli od listopadu lozila samice do budky žadne krmení ani páření se samcem jsem nezpozoroval.13 března snesla první vajícko a dnes 14 dubna jsem objevil 3 mlade a ještě dvě se snad vyklubou tak jsem rád je to můj první úspjech u Alexandrů
Dobrý den,
Tak to se máte.Já jsem loni na podzim taky sestavil starší páru.Nepozoroval jsem ale krmení ani páření,dokonce neseděly ani vedle sebe.Před měsícem ale samice začala navštěvovat budku.asi před třema týdnama jsem poprvé viděl páření.Před týdnem v neděli snesla samice první vajíčko.Za 2 dny další.o dva dný později ještě jedno a za dva dny další.Zatím poslední snesla v neděli.Zatím mám v budce čtyři vajíčka.Doufám že budou všechny plné.2 dny už jsem budku nekontroloval protože samice pořád perfektně sedí a nechci jí rušit takže je možné že samice snesla páté vajíčko:)
Hodně štěstí
fylip
Tak po dlouhé době se mi podařilo sem dostat,a přikládám foto mích vousáčú.
Jak jsem 15.4. psal o smůle tak jsem netušil, že to bude ještě horší. Růžová snesla jedno vajíčko a včera uhynula další vajíčko měla sestoupené, ale nesnesené. Samička byla chovná a měla několik bezproblémových odchovů. Teď těžké rozhodnutí co se samečkem, pokud je chov srdeční záležitost a mladá samička nemá smysl ke staršímu samci.
U vousáčů nebývá takový problém s dopárováním. Klidně bych koupil i starší. Nemusí si sednout ani s mladou a navíc budeš čekat další tři roky než to zjistíš. Já jsem dopárovával starší ptáky a bez problémů. Samozřejmě je to o štěstí, ale neměl by to být problém. Navíc moji vousáči se celý rok chovají jako by byli cizí, ale jakmile přijdou do toku, je to nádhera se na ně dívat. Každoročně čtyři mladé. Letos mají poprvé snůšku pěti vajec a všechny jsou plné, tak jsem zvědavý, jak to dopadne. Přeju šťastnou ruku při koupi.
nikolas

XXX.XXX.142.65
Taky jsem od jednoho kolegy slyšel názor, že u vousáčů není problém přidat do páru nový kus když jeden uhyne. Vlastní zkušenost nemám, ale letos jsem měl v zimovišti 2,2 z roku 08 bez budek a všiml jsem si, že oba samci krmili obě samice takže něco pravdy na tom asi bude.
nikolas

XXX.XXX.142.65
Dnes se mi mladé vousáče podařilo vyfotit. Mají se čile k světu a pěkně plná volátka. Za dva dny budu muset to nejstarší okroužkovat už mu bude deset dní.
nikolas

XXX.XXX.142.65
Dnes už je nejstaršímu 20 dní a všichni jsou už okroužkovaní. Začíná jim vyrážet peří.
nikolas

XXX.XXX.142.65
Tak dnes nastala závěrečná fáze odchovu, třetí a poslední vousáč včera vyletěl z budky a jen co budou samostatní tak půjde celá rodinka ven na sluníčko.
nikolas

XXX.XXX.142.65
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tak vas zdravim kamaradi,tak mam v budce poprve v zivote tri alexandry rudohlave.Mam radost vzdyt jsem cekal tri roky,druhy par hnizdil driv ale vse cisty.samicka mela tri vajicka jako loni ale zase nic.Premyslim kde je zakopanej pes ale rekl bych ze samec prichazi do toku uz v lednu unoru a ja v mistnosti nemohu topit,kanari by me sli okamzite do heku.Jirka.
nikolas
napsal(a):
Chtěl bych se zeptat alexandři čínští se páří každý den už 6 týdnů ale vajíčko v budce zatím ještě není i když chodí do budky pravidelně.Tak bych chtěl vědět kde je problém.