Papoušek královský - problém s peřím

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.3.2010 13:44
králíček

XXX.XXX.123.10

Dobrý den. Mám problém s peřím u mého papouška královského. Prosím poraďte o co jde a a co s tím. Děkuji za odpovědi. Omlouvám se za založení tohoto příspěvku na nemoder. diskusi. Neuvědomil jsem si, že tam nejde přiložit obrázek.

21.3.2010 16:19
shibinka

XXX.XXX.232.69

To je Váš odchov? Jestli ano, má to od začátku, myslím od prvního opeření? Jestli ano, může to být i genetická vada. V případě, že je to koupený pták, kdy se to peří takhle pokazilo?

21.3.2010 18:51
králíček

XXX.XXX.123.10

Je to loňské mládě. Ten problém s peřím se objevil až teď letos. Je to tak měsíc.

22.3.2010 09:25
shibinka

XXX.XXX.232.69

S ničím podobným jsem se ještě nesetkala. Tak nanejvýš se zarůstajícím peřím u kanára. Ale toto jsem ještě neviděla. Královské sice nechovám, ale tohle není problém druhu. Nejspíš se to může objevit u jakéhokoliv ptáka. Vzhledem k tomu, že se Vám zatím nikdo neozval, tak zase píšu já. Takto bude mít problém s létáním až do příštího přepeření. Možná bych zkusila opatrně vytrhnout jednu poškozenou letku a počkala bych, jestli bude nově rostoucí pero v pořádku. Pokud ano, udělala bych totéž s dalšími. Taky bych mu během opeřování přilepšila v krmení. Ale je to jen nápad. Třeba se ozve někdo zkušenější a poradí.

22.3.2010 10:26
docid

XXX.XXX.172.126

také by mě zajimalo jestli to narostlo. Možný je, že si to vokousal nebo něco podobnýho. Tet bych dával pestrou stravu, něco na zabaveni (okus) a čekal bych co bude dál. Mě se tet okusuje penantice.

22.3.2010 20:22
králíček

XXX.XXX.123.10

To peří bylo v pohodě. Ale před měsícem z ničeho nic se objevilo tohle. Nasadil jsem vitámíny a pestrou stravu a uvidíme. Jinak vůbec nepozoruji nějaké divné chování. Neviděl jsem, že by si to okusoval nebo něco podobnýho. Kdyby se to zhoršovalo, tak bude na řadě veterinář.

Přidejte reakci

Přidat smajlík