Určení pohlaví u mých rozel

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.4.2010 13:01

Prosím o radu určení mých dvou rozel.Na fotečně ten nahoře na bidýlku se mě jeví jako samec.Ta spodní na pletivu se mi jeví jako samice,ale v chování jsem bezradnej.Ten na bidýlku od té doby co jsem dal do voliéry budku nalétá na tu spodní rozelu a je dost agresivní.Snaží se jí honit po voliéře,když se sejdou v rohu,tak do ní začně i klovat a ona začne křičet a snaží se letět pryč.Oddělil jsem je do samostatných voliér ten horní na bidýlku je stále akční,poletuje a křičí a je neposedný.Ta spodní je ve voliéře s andulkou,korelou,zebřičkou a sedí v klidu na bidýlku a téměř se nehýbe ani nezpívá.Prosím o jakoukoliv radu a pokus o určení pohlaví.

4.4.2010 13:13

Tady ještě vkládám detailnější foto ptáka na bidýlku z předchozí fotečky

4.4.2010 13:16

nikolas

4.4.2010 13:49
nikolas

XXX.XXX.142.65

Není pochyb o tom, že je to pár. Na bidýlku samec a dole samice. A chování které popisujete je pro rosely typické. Bohužel se může i stát, že samec samici zraní nebo i zabije. Mě se stalo u penantů, že samec tak samici tak poničil peří na křídlech, že nemohla nějakou dobu létat. Samozřejmě že jsem ji oddělil, jinak by jí samec nedal pokoj a moho by to dopadnout ještě hůř.

4.4.2010 15:26
davemo1

XXX.XXX.190.102

Ano nahoře samec dole na pletivu samice :-)

4.4.2010 16:30
pan_jaroslav

XXX.XXX.12.226

Dobrý den, mohl byste někdo poradit s pohlavím těchto rosel modrých ? Kroužkované 07.

4.4.2010 18:11

Děkuji za určení pohlaví,ale co mám dělat s tím,že se mi navzájem zabíjejí? chci aby se měli rádi a nasedali na vajíčka a né aby se mě navzájem napadali

4.4.2010 19:21
davemo1

XXX.XXX.190.102

nejsem si uplně 100% jist řekl bych v pravo samice vlevo samec uvidíme co napíší jini chovatele.:-)

4.4.2010 20:49
petr19

XXX.XXX.166.34

penant nalevo 0.1 u pletiva 1.0 můj názor , foto mích.

Přidejte reakci

Přidat smajlík