Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.4.2010 07:54
psittacula

XXX.XXX.102.191

Dobrý den. Prosím skúsených chovatelov o určenie pohlavia týchto alex. rudohlavých,sú to 09. Za odpovede Dakujem.

16.4.2010 20:56
zbosace

XXX.XXX.126.57

Je vobec možné určiť pohlavie u tak mladých alexandrov bez DNA?

nikolas

16.4.2010 23:19
nikolas

XXX.XXX.142.65

U takto starých nebo spíše mladých ptáků je to těžké určit. Pár by to ale mohl být, u horního kusu je vidět na křídle v místě kde mají samci červenou skvrnu vypelichané peří. Takže by to mohl být samec. Alespoň u mě to tak probíhalo, samcům v místě zrcátka peří vypelichalo a pak se tam postupně začala objevovat červená peříčka.
Na fotce co přikládám je to pěkně vidět.

17.4.2010 08:43
psittacula

XXX.XXX.217.145

Dakujem že ste sa pripojil. Takže naspodu by to mohla byt samica?

nikolas

18.4.2010 00:12
nikolas

XXX.XXX.142.65

Samice by to mohla být, ale ještě to není vůbec jisté. Ale během letošního roku budete mít jasno pokud jsou tedy z jara 09 tak nejpozději na podzim se u samce objeví červená pírka na hlavě a na křídlech.

19.4.2010 18:51
pecko

XXX.XXX.253.150

Choval jsem al. rudohlavé a většinou jsem dobře určil pohlaví pokud seděli vedle rodičů. Skvrny na křídle mohou mít i samičky a tím pádem by se jednalo o poddruh Psittacula cyanocephala rosa - alexandr rudohlavý světlý.

nikolas

19.4.2010 22:13
nikolas

XXX.XXX.142.65

Pane Pecko to slyším poprvé, že u rudohlavých může mít skvrny na křídlech i samice. Zajímalo by mě jestli jste takovou někdy měl nebo máte.

20.4.2010 11:01
pecko

XXX.XXX.253.150

nikolas napsal(a):
Pane Pecko to slyším poprvé, že u rudohlavých může mít skvrny na křídlech i samice. Zajímalo by mě jestli jste takovou někdy měl nebo máte.

Alexandrů rudohlavých je několik poddruhů a nejznámnější je poddruh Psittacula cyanocephala cyanocephala - alexandr červenohlavý tmavý, méně známým je alexandr červenohlavý světlý (rosa). Měl jsem dva samce, ale bohužel v době , kdy jsem je odchovával, tak jsem nemohl sehnat samičky. Postupem času jsem al. rozprodal a jako naschvál jsem v Kladně několik burz za sebou viděl prodávat dvě pětileté kroužkované samičky (rosa). Bohužel u nás v republice se vše kříží, tak čistý poddruh rosa bude problém sehnat. Už jsem si je nepořídil, protože jsem se zamiloval do rodu Poicephalus a těmi se zabývám do dneška.

14.5.2010 10:39
liborbrtev

XXX.XXX.16.221

Před dvěma lety jsem koupil šet mladých al. rudohlavých s předpokladem , že se bude jednat o 3 páry. Na dvou letech jsem si to pořád ještě myslel. Po dalším přepeření jsem měl 2 samice a 4 samce. Myslím že červené peří na křídle samice nemá, ale mohu se mýlit. Takže doporučuji vyčkat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík