Dobrý den. Prosím skúsených chovatelov o určenie pohlavia týchto alex. rudohlavých,sú to 09. Za odpovede Dakujem.
nikolas

XXX.XXX.142.65
U takto starých nebo spíše mladých ptáků je to těžké určit. Pár by to ale mohl být, u horního kusu je vidět na křídle v místě kde mají samci červenou skvrnu vypelichané peří. Takže by to mohl být samec. Alespoň u mě to tak probíhalo, samcům v místě zrcátka peří vypelichalo a pak se tam postupně začala objevovat červená peříčka.
Na fotce co přikládám je to pěkně vidět.
nikolas

XXX.XXX.142.65
Samice by to mohla být, ale ještě to není vůbec jisté. Ale během letošního roku budete mít jasno pokud jsou tedy z jara 09 tak nejpozději na podzim se u samce objeví červená pírka na hlavě a na křídlech.
nikolas

XXX.XXX.142.65
Pane Pecko to slyším poprvé, že u rudohlavých může mít skvrny na křídlech i samice. Zajímalo by mě jestli jste takovou někdy měl nebo máte.
nikolas
napsal(a):
Pane Pecko to slyším poprvé, že u rudohlavých může mít skvrny na křídlech i samice. Zajímalo by mě jestli jste takovou někdy měl nebo máte.
Alexandrů rudohlavých je několik poddruhů a nejznámnější je poddruh Psittacula cyanocephala cyanocephala - alexandr červenohlavý tmavý, méně známým je alexandr červenohlavý světlý (rosa). Měl jsem dva samce, ale bohužel v době , kdy jsem je odchovával, tak jsem nemohl sehnat samičky. Postupem času jsem al. rozprodal a jako naschvál jsem v Kladně několik burz za sebou viděl prodávat dvě pětileté kroužkované samičky (rosa). Bohužel u nás v republice se vše kříží, tak čistý poddruh rosa bude problém sehnat. Už jsem si je nepořídil, protože jsem se zamiloval do rodu Poicephalus a těmi se zabývám do dneška.
Před dvěma lety jsem koupil šet mladých al. rudohlavých s předpokladem , že se bude jednat o 3 páry. Na dvou letech jsem si to pořád ještě myslel. Po dalším přepeření jsem měl 2 samice a 4 samce. Myslím že červené peří na křídle samice nemá, ale mohu se mýlit. Takže doporučuji vyčkat.