Momentálně je chovám v bednových klecích 80x40x50 a jsou v pohodě, ale už jsem je zkoušela(3páry) ve voliéře 200x200x70 a vše bylo v pohodě. S řidším trusem je to pravda, ale ta podívaná na ty plyšáky je úžasná.
Aymara... moja srdcovka Strašne "vyrovnaný" , pokojný, zvedavý, milý lozič... Potrebujú dosť ovocia, preto aj ten redší trus , zdá sa že najradšej majú jabká , inak zjedol zatial každé ovocie a zeleninu ktoré som mu ponúkla /mrkvu tiež môj dosť obľubuje/. Vlastne mám dojem že by jedol nepretržite, moje korely na jeho apetít nemajú
Má drobné krídelká, takže nie je extra letec, ale keď sa už zoznámi s prostredím lieta celkom obstojne. Keď mu otvorím dvierka , vylezie si a dokáže aj hodinu-dve presedieť na jednom mieste, pokiaľ sa má čím baviť, stačí keď mu dám nejaký kúsok halúzky, uchopí si ho pazúrikov a dokáže sa sa s ním baviť aj hodinu alebo robí akrobacie na halúzkovej "konstrukcii"...rád je aj na ramene, nechá sa skrabkať a pod. :) Je nehlučný, jemne švitorí, iba pri preletoch občas vydá silnejší zvuk, ale to je zriedka... toľlko moja skúsenosť... zatial ho mám samotného/samicka pribudne dufam koncom mesiaca/
Děkuji za fotečky. A blahopřeji k odchovu. Chováte pouze po párech nebo ve skupině? Myslíte, že by v dostatečně velké volieře mohl být pár papoušíčků brýlatých a pár aymar? Většinou chovám jen po páru, ale dva papoušíčci nejsou ve větší volierce moc vidět, tak přemýšlím. Díky za odpověď předem.
nikolas

XXX.XXX.142.65
K papoušíčkům rozhodně nic nedávejte, jsou dost agresivní.
nikolas
napsal(a):
K papoušíčkům rozhodně nic nedávejte, jsou dost agresivní.
Díky za odpověď. Máte s papoušíčky špatnou zkušenost ve svém chovu? Vím, že se to o nich všude píše, ale můj pár mi loni prolezl k holoubkům diamantovým a chodil jim pak opakovaně vyžírat mističky, sedával s nimi na bidle, bez jakéhokoliv problému. Nehnízdil, a ani letos se asi zatím nic nechystá. Takže ikdyž chovám druhy odděleně a zkušenosti z dřívějška mám různé, přece jen papoušíčci v dvoumetrové volieře jsou pro návštěvy zajímavé skoro jako prázdná klícka :-)
Tak aymarky jsou ve volierce. První dojem .............mám párek morčátek. Jejich hlasový projev je opravdu takový, a chování vlastně skoro taky. A oči mají jako černé korálky