Dobrý večer, dnes odpoledne jsem zjistil na dvířkách jedné boudy kde hnízdí pap.meyeri malé černé tečky, když jsem je rozmázl tak po nich zůstala krvavá stopa a tak jsem měl podezření na čmelíky.Navštívil jsem místního veterináře a ten mi řekl, že to čmelíci nejsou a dal mi Neostomosan a sdělil mi jeho dávkování na vystříkání budky s tím, že z chovného zařízení mám dát ptáky pryč na dva dny pak je tam vrátit.Mám problém s tím, že v budce jsou tři mláďata pap.meyeri ve stáří cca 60 dnů a ještě nejsou z budky venku.Po telefonické rozhovoru s jiným vet.lékařem mi bylo řečeno, že to jsou čmelíci a ať aplikuji Biokill jen do budky na na papoušky nikoliv.Pátral jsem na internetu tam je psali, že je možno aplikovat Biokill i na ptáky a na chovné zařízení.Prosím o radu jak mám postupovat.Děkuji Roman.
Můj e-mail: al.klece@seznam.cz
zdravím, biokill seženete v každé lékarně nebo zverimexu, prodávají ho i na burzách. Taky jsem měl problém s nějakými roztoči, lozili i po ptácích, přez den zalézali do škvír ve voliérách. Aplikoval jsem Biokill a byl pokoj. Aplikoval jsem ho i na ptáky, vousáči byly tak promočení že nemohli ani létat a nijak jim to neublížilo. Aplikoval jsem to po poradě s našim místním veterinářem, nejednal jsem sám od sebe. Takže klidně aplikovat i na ptáky, je ale důležité při aplikaci ochránit hlavu, hlavně oči, zobák a nozdry.
Tomáš