Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.5.2010 21:10
borsuk

XXX.XXX.147.36

chtěl bych se zeptat chovatelu andulek. mám je ve vnitřní volieře o rozměrech 2,5x3x2,2(š,d,v)je jich tam 6 páru k dnešnímu dni. stalo se mi že jsem je nemoch jeden den nakrmit a když jsem tam přišel byly jedna nebo dvě dost slabé a na druhy den umřely.ato se mi stalo třikrát.čím to muže být mám totiž práci která se mi časově mění a chtěl bych se takových strát vyvarovat. muže to být tím že nedostali žrát. předem díky za odpovědi.CHOVU ZDAR

7.5.2010 07:27
saluki

XXX.XXX.6.82

Dobré ráno, nevím, jak Vám odpoví ostatní, ale já myslím, že to může být příčinou. Jednou jsem nenakrmila ve venkovní volieře a druhý den bylo dost chladno, potřebovala jsem pár kusů odchytit, za chvíli vysílené andulky lezly po zemi, zoufalý pohled :-(. Samozřejmě k tak rychlému vyčerpání může přispět i nějaká nemoc nebo začervení.

U některých chovatelů jsem viděla velmi důmyslně řešená samokrmítka a napáječky. Samokrmítko vypadalo jako průhledná obdélníková poštovní schránka, byl vidět obsah, a dole se samo dosypávalo, jak andulky odebíraly. A napáječka byla jak u holubů nebo drůbeže, takový ten obrácený kbelík s dírkou, v širší misce.

Při takovémhle popisu si člověk uvědomí, jak je fajn fotka :-)

7.5.2010 10:32
loufan

XXX.XXX.155.190

Pokud víte, že někam pojedete a nemůžete druhý den nakrmit, tak nakrmte dvakrát,lépe dva a půl krát víc než normálně , žrádlo rozdělte do více misek různě po voliéře a ještě dejte na každou andulu půl klásku senegalského prosa a žrádlo jim na druhý den vydrží, všechno bude v pohodě, je potřeba dát i vodu do dvou misek, když se v jedné vykoupou a vycákají ji, at mají ještě v druhé. :-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík