chtěl bych se zeptat chovatelu andulek. mám je ve vnitřní volieře o rozměrech 2,5x3x2,2(š,d,v)je jich tam 6 páru k dnešnímu dni. stalo se mi že jsem je nemoch jeden den nakrmit a když jsem tam přišel byly jedna nebo dvě dost slabé a na druhy den umřely.ato se mi stalo třikrát.čím to muže být mám totiž práci která se mi časově mění a chtěl bych se takových strát vyvarovat. muže to být tím že nedostali žrát. předem díky za odpovědi.CHOVU ZDAR
Dobré ráno, nevím, jak Vám odpoví ostatní, ale já myslím, že to může být příčinou. Jednou jsem nenakrmila ve venkovní volieře a druhý den bylo dost chladno, potřebovala jsem pár kusů odchytit, za chvíli vysílené andulky lezly po zemi, zoufalý pohled :-(. Samozřejmě k tak rychlému vyčerpání může přispět i nějaká nemoc nebo začervení.
U některých chovatelů jsem viděla velmi důmyslně řešená samokrmítka a napáječky. Samokrmítko vypadalo jako průhledná obdélníková poštovní schránka, byl vidět obsah, a dole se samo dosypávalo, jak andulky odebíraly. A napáječka byla jak u holubů nebo drůbeže, takový ten obrácený kbelík s dírkou, v širší misce.
Při takovémhle popisu si člověk uvědomí, jak je fajn fotka
Pokud víte, že někam pojedete a nemůžete druhý den nakrmit, tak nakrmte dvakrát,lépe dva a půl krát víc než normálně , žrádlo rozdělte do více misek různě po voliéře a ještě dejte na každou andulu půl klásku senegalského prosa a žrádlo jim na druhý den vydrží, všechno bude v pohodě, je potřeba dát i vodu do dvou misek, když se v jedné vykoupou a vycákají ji, at mají ještě v druhé.