Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.5.2010 19:12
milek

XXX.XXX.191.106

Dobry den chtel jsem se zeptat kdo ma zkusenosti s mniskama kdyz sedej poustet pary do prirody jestli neuleti..Prosil bych o radu jak na to.Slysel jsem ze nekdo ma takhle v Laznich Belohrat jestli by mi nekdo sem dal kontakt ze bych se prijel podivad.Diky za odpovedi mam 5paru mnisku tak bych to chtel zkusit uz sedi...:-)

nikolas

10.5.2010 23:14
nikolas

XXX.XXX.142.65

U nás není dovoleno pouštět do přírody nepůvodní druhy, mohl by jste mít problém se zákonem.

11.5.2010 06:45
loudas

XXX.XXX.213.148

Dobrý den. Máte pravdu. Přímo toho člověka, který takto mníšky chová znám. Je to pán z Lázní Bělohrad, ale kontakt prozatím bez jeho svolení nenapíši. V Lázních Bělohrad byli dokonce 2 lidé, kteří tento chov měli, ale jeden z nich, který to zavedl původně pokud je mi známo již chov mníšků zrušil. Nejedná se o klasické vypuštění nepůvodního druhu do přírody. Neboť mníšci se pohybují neustále kolem jeho domu a při hnízdění si sami snášejí materiál na hnízdo z dostupného materiálu v okolí. Když se mláďata začnou klubat, tak je zavírá a až po vyhnízdění a osamostatnění a prodeji mláďat je vypouští. Má jeden pár zavřený ve vedlejší voliéře a 5 kusů mu létá venku. Krom toho chová i alexandry malé, velké a čínské. Je to zajímavý pohled. :-)

17.5.2010 07:58
milek

XXX.XXX.191.106

loudas napsal(a):
Dobrý den. Máte pravdu. Přímo toho člověka, který takto mníšky chová znám. Je to pán z Lázní Bělohrad, ale kontakt prozatím bez jeho svolení nenapíši. V Lázních Bělohrad byli dokonce 2 lidé, kteří tento chov měli, ale jeden z nich, který to zavedl původně pokud je mi známo již chov mníšků zrušil. Nejedná se o klasické vypuštění nepůvodního druhu do přírody. Neboť mníšci se pohybují neustále kolem jeho domu a při hnízdění si sami snášejí materiál na hnízdo z dostupného materiálu v okolí. Když se mláďata začnou klubat, tak je zavírá a až po vyhnízdění a osamostatnění a prodeji mláďat je vypouští. Má jeden pár zavřený ve vedlejší voliéře a 5 kusů mu létá venku. Krom toho chová i alexandry malé, velké a čínské. Je to zajímavý pohled. :-)

Dobry den loudas ja kdyztak napisi svuj meil mila830@seznam.cz diky za odpoved:-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík