Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.6.2010 15:52
acner

XXX.XXX.235.16

Dobrý den,

od roku 2003 chovám pár rozel žlutolících. Každý rok mají pravidelně jednu snůšku (víc jim nedovoluji), většinou 4-7 vajíček. Mláďátka kroužkuji. Rozely se k nim ale chovají velmi agresivně (i před kroužkováním), mláďátka klovou a škubou. Zkoušela jsem změnit krmnou směs, dodat více vitamínů, ale nic nepomáhá. Navíc jsem poslední dobou docela časově vytížená a rozhodla jsem se, že tento pár prodám. Myslíte, že je ještě možnost, aby si je někdo koupil? Mám za takovéto "krkavčí rodiče" vůbec požadovat nějakou částku? V cenách papoušků se neorientuji. Budu moc ráda, když odpovíte, popřípadně přidáte svůj chovatelský tip, přoč se rozelky chovají tak, jak se chovají.

Děkuji za odpovědi.

2.6.2010 17:54
kafiko

XXX.XXX.89.41

jestli je budete davat pryc mam zajem,staci vlozit email ja se ozvu

2.6.2010 23:41
cicinka

XXX.XXX.29.202

Dobrý den! Bohužel mám letos stejný problém u žlutolících a taky nevím, co s tím, takže neporadím.Ale zajímalo by mě, čím jste v době odchovu krmila?Dávala jste kupovanou vaječnou směs nebo doma připravovanou? Co jsem vyčetla, tak to někteří svádí na tu kupovanou a tu já dávám také.Jinak dávám hodně zeleného, ovoce, zeleninu a klíčené.Směs zrní mají podle mě pestrou dost.V nové knížce Rozely jsem četla, že to může být nedostatkem vitamínů nebo i nadměrným přísunem rozmanité stravy, která je stimuluje k dalšímu hnízdění.Tak těžko říct, jestli stravu omezit nebo naopak ještě spestřit?smajlík A ještě by mě zajímalo, jak vypadali vaše mláďata po vylétnutí, dorostlo jim peří bez problému?

3.6.2010 10:15
acner

XXX.XXX.235.16

Já používám výhradně domácí vaječnou směs, dále jsem jim dávala jejich oblíbené ovoce, sem tam něco zeleného. Stále mají k dispozici travicí písek a sépiovou kost. Tak nevím, ale možná to tou stravou bude - v mém případě asi moc velká různorodost...
Po vylétnutí byla mláďátka dost slabá, ale naštěstí mám celou voliéru krytou před deštěm, takže se jim nic nestalo - asi týden po vylétnutí (až byly schopny samy přijímat potravu) jsem je přesunula do vedlejší klece, kde se bez problému zotavily.

3.6.2010 11:05
moonika

XXX.XXX.30.209

Ahojte ja mam sice parik koriel ale je zaujimave ze ked predosle roky hniezdili nikdy mlade nesklbali.Dostavali vzdy okrem zrnin domacu vajcnu zmes a vela klicenej psenice a zeleneho. Tento rok som sa im zacala viac venovat, myslim ze az prehnane, davala som im kazdy den cca dvojnasobok zmesi a kliceneho oproti minulým rok/vsetko vždy zjedli/. Výsledok, samicka zacala cca vo veku necelých 2 týždnoch šklbať mladé az tak ze som ich musela oddelit.

Přidejte reakci

Přidat smajlík