Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.6.2010 20:36
smrk1973

XXX.XXX.158.238

Prosím o radu o jakého bažanta se jedná děkuji

7.6.2010 21:15
tragopan

XXX.XXX.114.160

Dobrý den, jedná se o křížence bažantů zlatého a diamantového. Bohužel těmito kříženci je zapleveleno mnoho chovů. Pokud mohu radit tak hlavně nepoužívat do chovu. Zdraví Míla
Pro představu: foto bažant diamantový

7.6.2010 21:16
incas

XXX.XXX.176.150

Dobrý den,je to určitě kříženec bažanta zlatého a bažanta diamantového.Tohoto kohouta nechat pouze na okrasu,a v žádném případě nemnožit dál.:-(

7.6.2010 21:17
incas

XXX.XXX.176.150

Koukám,že než jsem to napsal tak už odpověď máte.

8.6.2010 08:12
zbosace

XXX.XXX.0.160

Presne o takého mám záujem,- jasná červená na celej spodnej časti, čistý žltý chochol, oranžový límec, jasne ohraničené lesklé partie zelenej a modrej, ukončené svietivou žltou kostrčou. K tomu ešte jemne mramorovaný chvos, bez náznakov pruhov. Postava štíhla na vysokých tenkých nohách, presne takého som kúpil od neb. pána Zanottu. Máte niekto takých vo svojom chove?

8.6.2010 17:47
tragopan

XXX.XXX.114.160

Dobrý den,
foto zlatého bažanta je z chovu mého kamaráda. Na jaře bohužel přišel o slípku a nemá proto žádný odchov.
Zdraví Míla

8.6.2010 21:47
smrk1973

XXX.XXX.158.238

Pokud bude zajem je na prodej pouze jížní čechy

10.6.2010 07:57
zbosace

XXX.XXX.0.160

Hotová pohroma pre toho kto by to zaradil do chovu. Ak to nie je Váš odchov , vráťťe ho povodnému majitelovi a vyžiadajte si peniaze nazad. Horšie je že takéto bastardy som našiel prezentovať aj na holandských a nemeckých stránkach. Potom stačí priviezť sliepky na ,,občerstvenie" krvy a cyklus bastardizácie chovu zlatých a diamantových pokračuje.

13.6.2010 00:53
tragopan

XXX.XXX.114.160

Dobrý den ,situace v chovu bažantů zlatých a diamantových u nás je taková, že v čistokrevné formě chovaný bažant zlatý( v zahraničí nazývaný serie 5000) je u nás chován pouze jediný pár a čistokrevná forma bažanta diamantovéhoje zastoupena zhruba třemi chovy. Bohužel povědomí širší chovatelské veřejniosti o těchto druzích(myslím v její čistokrevné formě je velmi nízká a z toho vyplývají nabídky podobných bastardů viz foto zadavatele do dalšího chovu. Zodpovědný chovatel by měl mít alespoň základní povědomí o druzích které chová a měl by se chovat se tak aby nedocházelo k šíření těchto kříženců do dalších chovů.
Přál bych si aby se zvyšoval počet zodpovědných chovatelů a tím i zvířat v čistokrevné formě. Jen doufám že to není příliš idealistické přání. :-)
Zdraví Míla

13.6.2010 18:57
smrk1973

XXX.XXX.158.238

Dobrý večer jsem zadavatel příspěvku Bažant.,tohoto Bažanta jsem zakoupil ve Strakonicích na burze když ještě nebilo znát co to bude za bastarta a je problém koupit někde jinde než přímo od chovatele kde si může bejt jist že se jedná o čistou formu a proto ho nabízím někomu kdo to chce jen na parádu:-)

13.6.2010 19:22
rost

XXX.XXX.224.10

Musím reagovat.Můj otec koupil před dvouma rokama ve Strakonicích též zlatého a byl to stejný kohout jak máte.
Mám 2,1zlaté a to jsou proti tomu frajeři.Jsem z Třeboňska tak se když tak můžem dohodnout na spolupráci.
tady je můj email. rostislav.f@seznam.cz

Přidejte reakci

Přidat smajlík