Dobrý den, jedná se o křížence bažantů zlatého a diamantového. Bohužel těmito kříženci je zapleveleno mnoho chovů. Pokud mohu radit tak hlavně nepoužívat do chovu. Zdraví Míla
Pro představu: foto bažant diamantový
Presne o takého mám záujem,- jasná červená na celej spodnej časti, čistý žltý chochol, oranžový límec, jasne ohraničené lesklé partie zelenej a modrej, ukončené svietivou žltou kostrčou. K tomu ešte jemne mramorovaný chvos, bez náznakov pruhov. Postava štíhla na vysokých tenkých nohách, presne takého som kúpil od neb. pána Zanottu. Máte niekto takých vo svojom chove?
Hotová pohroma pre toho kto by to zaradil do chovu. Ak to nie je Váš odchov , vráťťe ho povodnému majitelovi a vyžiadajte si peniaze nazad. Horšie je že takéto bastardy som našiel prezentovať aj na holandských a nemeckých stránkach. Potom stačí priviezť sliepky na ,,občerstvenie" krvy a cyklus bastardizácie chovu zlatých a diamantových pokračuje.
Dobrý den ,situace v chovu bažantů zlatých a diamantových u nás je taková, že v čistokrevné formě chovaný bažant zlatý( v zahraničí nazývaný serie 5000) je u nás chován pouze jediný pár a čistokrevná forma bažanta diamantovéhoje zastoupena zhruba třemi chovy. Bohužel povědomí širší chovatelské veřejniosti o těchto druzích(myslím v její čistokrevné formě je velmi nízká a z toho vyplývají nabídky podobných bastardů viz foto zadavatele do dalšího chovu. Zodpovědný chovatel by měl mít alespoň základní povědomí o druzích které chová a měl by se chovat se tak aby nedocházelo k šíření těchto kříženců do dalších chovů.
Přál bych si aby se zvyšoval počet zodpovědných chovatelů a tím i zvířat v čistokrevné formě. Jen doufám že to není příliš idealistické přání.
Zdraví Míla
Dobrý večer jsem zadavatel příspěvku Bažant.,tohoto Bažanta jsem zakoupil ve Strakonicích na burze když ještě nebilo znát co to bude za bastarta a je problém koupit někde jinde než přímo od chovatele kde si může bejt jist že se jedná o čistou formu a proto ho nabízím někomu kdo to chce jen na parádu