Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.6.2010 15:13
zuzana milerova

XXX.XXX.180.138

dobrý den,
chtěla jsem se zeptat zda mohu mladé čerstvě vylíhlé andulky přestěhovat do jiné hnízdní budky. Andulka zasedla v budce u zebřiček a má 6 mláďat se kterými se tam za chvilku nevleze. Ve voliéře jsou budky pro andulky prázdné tak bych je tam chtěla strčit. Děkuji za odpověď

8.6.2010 15:58
student

XXX.XXX.175.142

Nechal bych to tak, oni se tam podle mně nějak vmáčknou...S přestěhováváním mladých do jiné budky to nevidím moc nadějně....Samice by zalezla zpět do tý zebřičkový...Mám však jen zkušenost se stěhováním celých budek (např. na podzim když se prudce ochladí a pod.) a i to se kolikrát samicím nelíbí, že je tam musím pomalu nahánět zpět do tý budky...

8.6.2010 16:51
martanek16

XXX.XXX.182.123

Jak jsem psala v příspěvku o pár řádek níž. Mláďata, pokud by se do té původní malé opravdu nevešly, a je možnost dát jiným párům, které mají podobně stará mláďata, tak ano, ale ne dát do jiné prázdné budky, natož pokud jsou malinká a necháte tam tu původní. Já jsem tu budku přestěhovala, až když byly mladé opeřené, týden do vylétnutí a koukaly z budky a samy se hlásily o nakrmení. Pokud není možnost dát jinému páru, tak raději nechat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík