Marcela.web
XXX.XXX.244.158
Zdravím všechny milovníky zvířat, kteří by byli ochotni pomoci s podepisováním petice "ZVÍŘE NENÍ VĚC". Tato akce je celorepubliková - rádi bychom změnili postavení zvířat v očích zákona, aby už na ně nebylo pohlíženo jako na "věci", nýbrž jako na živé tvory. S touto změnou by poté souviselo i zpřísnění trestů za týrání zvířat.
Petici si můžete vytisknout na WWW.OZVIRATECH.CZ v rubrice OCHRANA ZVÍŘAT. Nasbírané podpisy potom zašlete, prosím, doporučeně na adresu pana Ing. Milana Kauckého (viz. petice). Podepisovat můžou osoby starší 18 let, akce trvá do konce září 2010.
Všem moc děkujeme za pomoc
Marcela
Dobrý den,
nemohu než nereagovat. Je to hrozné, když papoušek (zvíře) je považován dle našich zákonů za věc. Ale! V mém případě, jsem rád, že papoušek je považován v tomto státě za věc, protože bydlím na dědině v Buchlovicích, kde je zakázáno chovat jakékoliv zvířectvo na svém vlastním pozemku u rodinného domu. Nemůže se zde ani pěstovat žádná zelenina. Tento stát totiž umožnil místnímu obecnímu úřadu, aby si ve svém Územním plánu ustanovil zákaz chovu drobného zvířectva a zákaz drobné pěstitelské činnosti. Takže bojuji s úřadama a odvolávám se na to, že nemám zvířata, ale věci na svém pozemku, z kterého platím daně. Pokud mi něvěříte, přečtěte si Územní plán na internetových stránkách městyse Buchlovice, sedněte si pevně na židli a žasněte nad tím, že devadesát procent území obce spadá do tzv. zóny čistého bydlení, kde chov ničeho živého není povolen. A to bydlím na dědině a logicky vzato, kde jinde by měl člověk chovat zvířata a pěstovat si zeleninu, než na venkově?
Zdravím
J.H.
ppepino123
napsal(a):
Dobrý den,
nemohu než nereagovat. Je to hrozné, když papoušek (zvíře) je považován dle našich zákonů za věc. Ale! V mém případě, jsem rád, že papoušek je považován v tomto státě za věc, protože bydlím na dědině v Buchlovicích, kde je zakázáno chovat jakékoliv zvířectvo na svém vlastním pozemku u rodinného domu. Nemůže se zde ani pěstovat žádná zelenina. Tento stát totiž umožnil místnímu obecnímu úřadu, aby si ve svém Územním plánu ustanovil zákaz chovu drobného zvířectva a zákaz drobné pěstitelské činnosti. Takže bojuji s úřadama a odvolávám se na to, že nemám zvířata, ale věci na svém pozemku, z kterého platím daně. Pokud mi něvěříte, přečtěte si Územní plán na internetových stránkách městyse Buchlovice, sedněte si pevně na židli a žasněte nad tím, že devadesát procent území obce spadá do tzv. zóny čistého bydlení, kde chov ničeho živého není povolen. A to bydlím na dědině a logicky vzato, kde jinde by měl člověk chovat zvířata a pěstovat si zeleninu, než na venkově?
Zdravím
J.H.
Pane Bože,ten váš starosta to je ale Vůl!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Toho nemohl volit nikdo jiný než zase jen vůl.
Kdyby dovolil chovat aspoň své vlastní plémě
,aspoň některým by udělal radost ![]()
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.178.88
Na podzim jsou komunální volby, jediná příležitost jak to změnit....
Těch voleb se už nemohu dočkat, už aby byli. Zrovna včera mi přišel další z mnoha dopisů ohledně povolení staveb na voliéry o které jsem si zažádal a taktéž mi tato žádost byla zamítnuta. Takže jsem se voči tomuto ohradil a najal si právnika. Když jsem si zažádal o povolení na stavbu těchto voliér (před 2 lety) byl jsem již na začátku upozorněn, že budou zamítnuty (udělal jsem vše co po mně požadoval stavebný ůřad). I když mám voliéry o velikosti do 16-17 m2 bez betónových podlach a základů a 4,5m. od souseda a na tyto stavby podle stavebního zákona bych nemusel mít ohlašovací povinnost voči stavebnímu ůřadu ani souhlas souseda jsem musel si na tyto voliéry nechat vypracovat od archytekta projekt s tech.správou jako bych mněl stavět dům. Prostě chtělo by to v tomto státě to vymněnit od piky.
J.H