Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.7.2010 10:18
pavelloun

XXX.XXX.48.24

Dobrý den, psal jsem již v jiné internetové diskusi, ale tady je to jaksi pružnější, tak se omlouvám těm, kteří již tento příspěvek četli. Předně jestli je to pár?

21.7.2010 10:20
pavelloun

XXX.XXX.48.24

Ten žlutý zpívá, mlátí zobákem do větve a různě se předvádí. Přírodní jen křičí. Stáří dva a jeden rok.

Potom

1. jsou spolu dva měsíce, budku mají také dva měsíce, ani jeden z nich mladé před tím neměl, sameček se evidentně dvoří, zatím bez zájmu z její strany, budku oba ignorují. Mám problémy je naučit přijímat naklíčené zrní a míchanici, prostě to nežerou, zatím jim to dávam pravidelně, pravidelně ovšem vyhazuji, jediné co jim chutná je naklíčené senegalské proso v klasech. Je nemyslitelné, že bych je oddělit, ukřičeli by se. Peří si vzájemně nečistí, i když ten sameček by chtěl, nastavuje různě hlavu a když z její strany není žádná reakce, ďobne jí zobákem a nastaví hlavu znovu. Jak velká je šance, že zahnízdí?
2. Ten sameček neumí létat, tedy né že neumí, ale byl dva roky v kleci a ačkoli byl pravidelně pouštěn, vždy přistával na lednici tak, že naboural do zdi nad lednicí a následně spadl na lednici. Prostě se takhle naučil přistávat a nechtěl to měnit. Teď jsou ve voliéře a sameček se přemísťuje tak, že leze po pletivu, dal jsem jim větve co nejdál od sebe, ale zatím taky nechce ten svůj způsob přemisťování měnit. Jaká je šance, že se naučí pořádně létat, on teda líta, ne že by to neuměl, ale prostě radši leze. Bude to mít nějaký vliv na případný odchov?

3. Chci pořídit ještě jeden pár. Koncem týdne si jedu pro malou korelu, opravdu malou, takže do chovu s ní počítám až příští rok. Ta dovezená je bělohlavá a já bych chtěl sestavit pár bělohlavých. Mám jí po uplynutí doby, než si ptáci na sebe zvyknou nechat odděleně do doby, než zjistím pohlavý a seženu partnera a pak je společně dát do voliéry, nebo je mohu mít ve voliéře zatím ve třech, když je takhle mladá. U vyfoceného páru se pokouším zahnízdit, tak jestli je nebude nová mladá korela rušit.

4. Mohu ve voliéře 1,7dx2vx0,8h mít dva páry korel?

5. Ta vyfocená samice je dovezená z venkovní voliéry, mám jí asi třetí měsíc. Někdy se stává, hlavně dopoledne, že lítá z bidla na bidlo a hlasitě křičí, jako by byla nervózní. Pravdou je, že voliéra ve které byla před tím byla větší, momentálně je ve voliéře uvedené v bodu 4. Také jsem vypozoroval, že se takto hlasitě volá s andulkou (samicí), která je ve vedlejším pokoji, ačkoli se nikdy před tím neviděli. Přejde to? Dovezl jsem jí ve stáří jednoho roku a u mladých korel, které jsem měl před tím se mi to nikdy nestalo, vždy si bez problémů na nové prostředí zvykly.

Za každou odpověď děkuji.

21.7.2010 10:52
zbosace

XXX.XXX.30.205

Podla mňa a Vami popísaného chovania je to pár. Dajte im na výber aspoň dve budky a samcovi umožnite sa k nim dostať vhodným nastavením konárov. Tým že bol v malom priestore mu trošku atrofovalo svalstvo a to sa hneď tak neupraví, možno nikdy pokial došlo k nesprávnemu vývinu svalových úponov. Ale to mu nemusí vadiť v hniezdnej aktivite. Ponúknite bazové konáre, vrbu, zaveste púpavu v dosahu aj s koreňom, do vody vit. E, AD 3, . Novú mladú korelku by som nepridával. Voliera by mohla postačovať, aktivita samice je v poriadku i moje to robia a keď som medzi nimi túto paniku prenesie jedna na celý krdel a vtedy niektorá narazí aj do mňa.

Přidejte reakci

Přidat smajlík