Dobrý den,prosím o radu,četl jsem že jsou nejtišší ze všech alexandrů a také nemají takové destruktivní tendence(prý se dají chovat i v dřevěných voliérách),jak se chovají Vaši alexandři ? Chovám papoušky červenokřídlé,neofémy,aymary,andulky a papoušky senegalské(všichni jsou vedle sebe a s úspěchem hnízdí).Myslíte že by jim tito alexandři nevadili?
Stačí tyto rozměry voliéry: délka 2m, šířka 1m a výška 2 m ?
Moc děkuji za odpověď Jirka
nikolas

XXX.XXX.142.65
Alexandři rudohlaví jsou nejtižší papoušci ze všech co jsem měl možnost osobně vidět a slyšet. Mám dva páry a vůbec o nich nevím. Jen někdy když začne křičet všechno okolo tak se přidají, ale jejich hlas se ani nedá nazvat křikem, je to spíš takové hlubší pískání. Destruktivní sklony mají podle mě minimální, když jim vyměním bidla tak jen okoušou slabší větvičky a zbytek nechají být. V žádném případě se mi ještě nestalo, že by po nich byla bidla vylěštěná jako např. u alex. vousatých. Jsou to nádherní ptáci a vřele vám je doporučuji.
Ahoj, taky přidám pochvalu, jsou naprosto úžasní, krásní, elegantní, neagresivní ................. jen musím přiznat, že mám ve volieře asi vyjímečného zpěváka . Když se do toho každý večer a ráno sameček pustí, je to melodický koncert slyšitelný i uvnitř domu. Ale ze sousedů si nikdo nestěžuje, je to příjemný exotický hlasový projev.
Měla jsem jenom alexandry malé africké,rudohlavé ne, ale jak se o nich píše, že ohlodávají dřevo, tak vůbec nic takového nedělali, sameček byl hlučný jenom když se mu něco nelíbílo, proti senegalům které mám teď se nedá srovnat, ti devastují vše co jde.Dokonce už uvažuji, že je kvůli tomu dám pryč.Jestli to není tím, že možná už by chtěli hnízdit.Mláďata ale nechceme.Zlatí alexandři.
Riki1

XXX.XXX.25.231
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli je Alexandr rudohlavý vhodný i pro úplné začátečníky
Riki1

XXX.XXX.25.231
Jako tišší domácí mazlíček, který by se naučil pár slov, je lepší Alexandr rudohlavý, Aymara pruhovaná nebo kakariky?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Riki1
napsal(a):
Jako tišší domácí mazlíček, který by se naučil pár slov, je lepší Alexandr rudohlavý, Aymara pruhovaná nebo kakariky?
Nevím o aymarře, která by mluvila. To jsou opravdu tišší papoušci. My o nich téměř nevěděli.
Kakarici jsou šašci. Samec by se mohl pár slov naučit. I když se taky moc hladové neprojevovali. Spíš tak nějak štěbetali.
Alexandři jsou obecně nadaní řečníci, takže ten by z těch 3 druhů byl asi nejšikovnější žák. :)